- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
"szerintem nem előrelátó dolog. én 16gb alatt kidobott pénznek éreznék bármit."
Abszolút. Ahogy ha ma új játékos gépet veszel, akkor nem fogsz 16 giga ramot tenni bele, mert 32 az új hosszútávú standard. 16 giga VRAM-mal már nem érzi azt az ember, hogy ez bármikor kevés lehet.
Játékra ma már a 4 giga vram vicc, a 8 giga meg low-endnek jó, de nem 120k meg hasonló vicc árakon. -
KROK640
nagyúr
A bányából is csak azért tudtál VGA-t venni, mert végetért az őrület.
Nem véletlen, hogy a bányász kártyák alig mentek és az összes bányász a gamer kártyákat kereste szinte. Mert tudták, ha ez lemegy, akkor valakinek el kell adni a sok kártyát.
A datacenterben meg maximum mikor modernizálnak, erősebb, kevesebb fogyasztású kártyák jönnek, akkor lehet, feltéve hogy home user gépében alkalmasak lesznek a működésre. -
KROK640
nagyúr
Az AI azért messze nem olyan haszontalan mint a cripto volt.
Bár tisztán játékos szemmel a helyzet semmivel sem (vagy alig) jobb, de ennek legalább haszna is van.
Plusz azért egy előnye van, hogy a játékosok zömének még mindig 8-12GB-os VGA-ja van, mégpedig az, hogy ez talán a játékfejlesztőket valamelyest visszafogja gépigény tekintetében. -
KROK640
nagyúr
Ahogy a felsorolásból is látszik, több előző VGA-mmal is az volt a helyzet, hogy a GPU ereje még elég volt, de a VRAM kevés. Most a közép és alsó kategóriában az NVidia nagyon nyögve nyelősen ugrál, nem úgy mint 25 éve. Emlékszem, hogy a 8MB-os és a 32MB-os kártyák általánossá válása között egy év sem igazán volt, a 64MB-ról 128-ra ugrás között is max egy év volt. (és ezután kezdte az Nidia hogy a kártyáknak két változatuk volt, egy nagy VRAMos lassú memóriákkal, és egy kis VRAMos nagyon gyors memóriákkal... ma fordítva van. a kis VRAM lassú is, lásd RTX 3050 és RTX 3060 esete). Most meg több mint fél évtized után még nem sikerül elengedni a 8GB VRAMot, még az 5000-es szériában is jönnek ki csak ennyivel rendelkező kártyák.
Eleve 8-ról 16-ra kellett volna ugrani, nem is 12-re. Meg van itt 20 meg 24GB is... szóval kicsit lassan lépcsőzünk mostanában felfelé.
-
KROK640
nagyúr
"az első 1-2 generáció raytracing képessége" - itt most az RTX2000 és 3000-es szériára gondolsz?
A HD4850-emből azért lett HD4890 mert az előbbin kevés volt az 512MB VRAM. A HD4890-ből (amivel még tökre ellettem volna) azért lett GTX950, mert kevés volt az 1GB VRAM a HD4890-en. A GTX950 2GB-ból azért lett RTX 3060 12GB és nem RTX 3060Ti/3070 8GB, mert GTX950 ereje is elég lett volna, csak kevés volt a VRAM. Szóval legutóbb már hatszoroztam duplázás helyett. Már 2021-ben úgy voltam vele, hogy 8GB alatti kártya szóba sem jöhet, sőt, inkább majd felette. (2020-ban még GTX1660S 6GB-osat akartam, de hamar rájöttem, hogy a 6GB VRAM lehet kevés lesz, pedig akkoriban minden fórumon agyon volt hypeolva a kártya).
A jelenlegi generációk miatt (meg hogy 8-12GBval jön az NVidia még a közép kategóriában is) azt látom, hogy a 12GB-os kártyám kapott még két év extra haladékot. De ha maradok FHD-m, akkor lehet, hogy kicsit többet is.
-
Nem csak te vagy így, én sem lennék hajlandó annyit adni egy sz@ros kártyáért. Legfeljebb 200k-t szánnék rá (akkor is sírva fizetném ki), de szerencsére(!) a 3060Ti-hez képest a 200k-s kategória sokáig nem fog értékelhető sebességelőnyt nyújtani. Amúgy a 3060Ti is egy 200k-s kártya ($400 MSRP) volt. Az 5060 Ti várható ára $550, a valóságban inkább $600 (forintosítva *280k), és a TPU szerint a 3060Ti-hez képest ad majd 35% sebesség többletet. Tehát +2 generáció és van benne 35% plusz.
Viszont ha azt mondom, ez igazából egy x050-es kártya, akkor már elfogadható lenne a teljesítménye, csak az ára nem, az maximum $250 kellene legyen. Hát így b@sz át minket az Nvidia (az AMD aktív támogatásával), és ezért ujjonganak az emberek, ha 350k-ért vehetnek egy x070-es kártyát. Aminek az ára $400 kéne legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest