Új hozzászólás Aktív témák
-
blagolf
senior tag
Pont az van hogy az akkori tudással elment egy hétig. A mostani tudással meg 1-2 nap. Én már nem is cserélgetem a telefonomat, ha meghal akkor veszek másikat. Ezek most 3 éve bírják. Azt nem tudom mi lesz ha meghallnak, mert 500e-et nem akarok telefonra költeni, de majd meglátom. Annyira nem is követem a dolgokat, de a 14x7cm-en 4K felbontás, meg ez a 24GB ramon megakad a szemem.
-
csibe1
addikt
válasz
BoneDragon #76 üzenetére
Azta de jó lesz, már ultrazoomnál is ráránthatsz olyan jó lesz a kép!
-
killbull
aktív tag
Bármilyen furcsa szerintem az okostelefonokban nincs lapozó file mint egy PC ben. Ha tévedek bocs!
Ha nincs lapozó file a PC den, tudok mutatni egy példát miért jó ha több ramod van.
Én egy játék miatt vettem 2018 ban 64 GB ramot.Két opció van, lapozó fileal és nélküle.
Lapozó fileal ha elindítottad a játékot akkor elég volt neki 16 GB ram de ez mellé bedarált az SSD n 16 GB ot de még ennél is többet írásba a lapozo fileba, szóval terhelte az SSD t, és ezt annyiszor ahányszor elindítod a játékot. Annyira igényelte a lapozó filet hogy a fejlesztők megmondták hogy csak akkor stabil a játék ha automatára teszed a lapozó file beállítását a Windowsnak.
Ha nincs lapozó fileod akkor beolvas 32 GB adatot a játék és itt véget ér az egész. Sokkal gyorsabb mert ha egyszer beolvasta a memóriába ami kell neki akkor onnan sokkal gyorsabban ír meg olvas és összességében sokkal gyorsabb az egész PC működése MINDEN tevékenységben.
Szóval mondhatnám de nem fog mindenki egyetérteni velem de a lapozó file t az ősrégi időkben találták ki amikor nem voltak ekkora memória modulok.
Az én 64 GB ramom is elavult már mert azóta van DDR 5 és van 128 GB opció is. Meg az is igaz hogy ahogy a végéhez ér a memóriád hogy megtelik annál lassabb lesz minden.
Ezért kell több memória!
Ja és próbáld ki nekem 5 éve beton stabil a PC m, kapcsold ki a lapozó filet és máris több memóriát fog használni a géped mint lapozó fileal mert a fele amit állandóan darál az SSD n már a memóriában lesz.
Nem csináltam még ma semmit csak max 3 lap volt megnyitva WIndows 11 Pro alatt firefoxban és kb ennyi! Egy HW INFO progi megy ami méri a hőmérsékleteket más semmi nem megy háttérben! Ott van 8 GB ot eszik, és ha elkezdek játszani akkor felfog szaladni! -
válasz
enginev3.0 #86 üzenetére
Nem, simán, bedobod a task-ot background-ba, aztán vagy elindítod a Chrome-ot közösségi oldalt böngészni, ha még szűz-kur@ vagy, vagy kimész cigarettaszünetre trécselni, majd visszaülsz, él lelősz pár terroristát CS-GO-ban, miközben kiszámolja magát a végeselem-modell a háttérben, hogy mennyi acél és mellyi cement kell... Ami nem fér be, az majd kilapozza magát alacsonyabb prioritásban, se a mérnöki cuccnak, se a játéknak nem kell pár Gb-től több kolyabb féle cuccokhoz se (jó, nem a legújabb Dubai felhőkarcolót, vagy csúcs Lamborghieni-t tervezzük, csak valami órabérmunka-paraszt-bérralszolgák vagyunk a Lajosmizsei bekötőútra..., nem a "krémek krémje"..., de nekik lesz 256Gb RAM-juk is...), ha ésszerűen paraméterezted, akkor mehetnek egymás mellett...
Lényeg, ami lényeg, egy belépő szintú mai okostelefon 10-100X gyorsabb és több RAM van benne, mint ahhoz kell, hogy lesszálj a Hold-ra (aki nagyon alufóliasisakos: szerintem leszálltak a Hold-ra, de a Föld-re nem jutottak vissza élve, az már csak marketing
).
-
enginev3.0
félisten
válasz
BoneDragon #85 üzenetére
Miért baj hogyha valaki az összes közösségi médiát használja? Azért van hogy használják. Pont ahogy mások meg szívük joga, hogy eszükbe sincs felmenni rájuk
Több millió ember motorozik, nekem meg valahogy mégsem kéne, ettől még nem fogom üldözni őket, meg el se csapom őket az autóval, sőt, inkább lejjeb húzódok hogy el tudjon menni
-
enginev3.0
félisten
Jobbat mondok, az ősember ram nélkül is levadászta a kaját, és éhen sem halt
Valószínűleg akik autókat terveznek nem futtatnak sok más szarul megírt programot a gépen, ami egy átlagos "leülök kicsit gépezni kikapcsolódni" vágyóén ott fut
Tök felesleges egy kalap alá vonni a kettőt -
enginev3.0
félisten
Speciel most fut a gépemen a chrome, 8 lappal, 1.7gb ramot eszik, ennyit szinte mindig megnyitok ha netezek
Ezeket telefonon is ugyanúgy megnézem
Ezen a gépen most discord és egy vnc viewer fut (+ mint alap program, logitech software, amd softw., steam)
7gbot eszik összesen
Erre nyugodtan számolhatsz sok embernél még egy torrent klienst, ezzel +0.5gb ramMondjuk ez alapján kicsit fölé lőttem a 10-12gb-tal, bár nem is érzem magam hardcore felhasználónak ezen a gépen, ez számomra csak böngészés, ja és ltsc verziós windowsom van, amiben nincs benne a sok MS által tolt baromság
Viszont telefonon ugyanúgy ott a discord, a böngésző ennyi lappal, a tiktok, a fb, a messenger, az instagram, lidlplus, telekom, zene stb... és szinte az összes fut a háttérben ha kell ha nem, - és nem, nem fogom őket egyessével bezárni - , és az a baj, hogy fogalmam sincs hol kell a ram használatot megnézni a realme-n, de biztos hogy közel van a 12Gb ram végéhez
-
-
csibe1
addikt
válasz
enginev3.0 #60 üzenetére
"Igazából gépen megnyitsz egy zene lejátszót, egy böngészőt, meg fut még 1-2 alap program, és el is fogyott 10-12gb ram"
Azért azt tedd már hozzá légyszíves, hogy azon a böngészőn mennyi lap nyílik meg induláskor?
KösziAz "alap programok" -at is leírhatnád, ha nem gond.
Ezek nélkül csak egy általános blabla az egész...
-
Jujj, 1 füdő és 1 zuhany után is kicsit piszkosnak éreztem magam a Severance után. Kb. olyan, mint a The Office, csak poénok nélkül és sci-fi fűszerezéssel. A forgatókönyv egy internet-városi meme-legendán alapul, amit pár ember tág, egyhangú terektől érzett borzongása indított .. redditen vagy twitter-en... Szerintem Reddit-en...
De nekem sem esett le (hogy ebből soha semmi nem lesz, csak mézesmadzag húzogatás), csak mikor már a felén túl voltam, és mindegy volt befejezni.
A Silo már egész jó volt, de az sem egy remekmű, csak a sok rossz közül emelkedik ki. Sokkal jobb, mint a Severance, de van némi hasonlóság abban a tekintetben, hogy egy Tweet-be elférő script-ből hogy csináljunk 40 perces epizódot úgy, hogy várja az ember a következő részt.Na jó nem, a klasszikus tweet-be nem fér bele, de az X előfizetős karakterlimitjébe már igen.
-
strogov
senior tag
Az az apple tv+. Ingyen szerintem jó. Előfizetéssel már erősen véleményes. Severance szerintem messze a legjobb sci-fi sorozat jelenleg. Silo is nagyon jó, de az regény alapján feldolgozás. De van még pár amit kár kihagyni.
Apple TV meg egy mediabox (hardver). Ha valakinek nincs más apple cucca akkor szóba se jöhet. Ha van apple cucca akkor is réteg cucc. Homekit, homepod, apple arcade ... mást nem nagyon tudok amiért érdemes megvenni. -
-
strogov
senior tag
A számháborúval az a gond, hogy amikor majd nem lesz filléres a memória akkor lehet sírni, hogy miért kerül ennyibe. De akkor már késő lesz, mert minden szoftvert erre "optimalizáltak".
Nálunk fejlesztői gépekben van 32GB, a többiek 8GB-tal dolgoznak. Ezen meg egy értelmes szoftver sem fut. 24GB-on már intellij idea is futhatna 2-3 docker image-dzsel, adatbázissal full multitasking-ban. Ezen meg fut majd FB és chrome ... és még így is ki fogja lőni az egyiket.
6 éve még a fejlesztői gépemben 8GB ram volt. VS-ben fejlesztettem. Mellette egy vbox-ban futott egy win server, abban egy mssql. És csak migrációnál volt lassú ... nomeg sok más dolgot már nem bírt el mellette. -
strogov
senior tag
"de nagy általánosságban az Apple termékekre írtam"
Nagy általánosságban sem igaz. Gagyi kínai vs apple ár ami magyarokban megragad. Iphone, ipad, apple watch, mac. Egyik sem szignifikánsan drágább mint a konkurencia.
M1 mac air-nél azon röhögtek, hogy olcsóbb mint egy sok azonos kategóriájú win-arm gép ... csak azok nem jók semmire.
AW SE2 olcsóbb mint GW6 legolcsóbb változata.
Ipad (2) eleve azzal nyírta ki az android-os konkurenciát, hogy olcsóbb volt. Ezért nem volt 10"-os kategóriában értelmezhető eladása sokáig senki másnak.
Iphone meg már nagyon régen nem számít drágának a többiekhez képest. Még huawei se olcsóbb, pedig azon még google sincs.Lehet olyan extrém összeállítást találni ami jóval drágább, de az nem véletlenül extrém.
Airpods, apple tv, homepod meg kifejezetten ökoszisztéma eszöközök. Önmagukban értelmezhetetlenek. Az árukat sem lehet értelmesen összehasonlítani mással. Nem olcsó eszközök, de ha használod amit tudnak, akkor nincs más.
-
janeszgol
félisten
Na itt az alkalom, amikor egy cég okosabb, mint az elvakult fanjai: [link]
-
killbull
aktív tag
válasz
Juhaszatti #72 üzenetére
Nagy teljesítményű alkalmazások: Ha olyan szoftvereket vagy alkalmazásokat használsz, amelyeknek nagy mennyiségű memória szükséges a zökkenőmentes futáshoz, például komplex játékok vagy videószerkesztő programok.
Többfeladatos tevékenység: Ha gyakran több alkalmazást futtatsz egyszerre, akkor több memóriára lehet szükség a zökkenőmentes váltásokhoz és működéshez.
Tárolás és adatkezelés: Nagy mennyiségű adat, kép, videó vagy dokumentum tárolásához is több memória szükséges.
Jövőbiztosítás: Az okostelefonok általában néhány éven belül elavulnak a technológia fejlődése miatt. Nagyobb memóriával ellátott készülék esetén hosszabb ideig tarthat a szoftverek és alkalmazások futása a jövőben.
Speciális igények: Vannak olyan speciális alkalmazások vagy felhasználási esetek, amelyek extra memóriát igényelnek, például virtuális valóság (VR) alkalmazások. -
killbull
aktív tag
válasz
enginev3.0 #67 üzenetére
Másról van szó!
A 24 GB RAM-mal rendelkező Ace 2 Pro az SK Hynix technológiára épül. Az Ace 2 Pro telefon „Memory Gene Recombination” technológiát használ a jobb memória és a gyorsabb adatolvasás érdekében. 41 alkalmazást képes futtatni a háttérben 72 órán keresztül. A TÜV Rheinland tanúsította, hogy 48 hónapon át zökkenőmentesen működik.
-
killbull
aktív tag
Minden a sávszélességről szól.
A valódi 8K lényegesen nagyobb sávszélességet igényel, mint 4K megfelelője. A 8K-s termékeknek támogatniuk kell a minimum 32,08 Gbps-ot 8K 30 Hz-en 4:2:0-nál, vagy a teljes 8K 60 Hz-es 4:4:4-nél 80,19 Gbps-t kell támogatniuk. -
janeszgol
félisten
válasz
NvidiaRTX #66 üzenetére
Ott a #23-as hozzászólásom a 24 GB ramot illetően.
Ettől még az iPhone-ba kell a 8 GB. Third Party appok, böngészők.Tudod te is, ha nem kicsinyes bosszúból írtál volna. Mindent nem tudsz optimalizálni. Elvárjuk, hogy a böngészők minden füle külön virtuális gép legyen (homokozó). Ma így működnek a böngészők. Tehát nem csak külön folyamatok, az 10 évvel ezelőtt volt, hanem külön virtuális gépek gyakorlatilag. Ezekhez kell a ram. Ez csak egy példa.
A 24 GB is jó lenne, de amit írtak már, hogy energiatakarékossá miatt úgyis hamarabb kilövi a rendszer a folyamatok egy részét, minthogy elkezdené használni a 16 GB feletti részt. Nem is tudom már melyik telefonnál volt ez, talán az első 6 GB vagy 8 GB rammal szereltnél, hogy benne volt a telefonban, de nagyon merült volna, így 4 GB plafont adtak első körben a telónak. Később engedélyezték, hogy használja mindet.
Plusz a melegedés. Ezek passzív hűtésű cuccok, szóval annak is adna egy pofont. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
janeszgol #65 üzenetére
Tehát nem a szoftvert kell leoptimalizálni hanem a hárdvert kell a végtelenségig növelni.
Így már mindent értek.A Steam szerint a felhasználók többsége még mindig 16GB-al tolja a géjmeket PC-n, de egy telóba feltétlenül kell ennél több hogy fusson rajta a messenger meg a fészbúk meg a telefonos gagyi játékok.
De nézzük a jó oldalát a 24GB-al talán nem fog már akadozni a főképernyő.
Na lépek innen mert olyat találok írni hogy... -
killbull
aktív tag
A sok laikus minden is rossz mer nekem nincs emberkének tudni kéne hogy ezek a memóriák gyorsabbak és pl videófelvételnél vagy lejátszásnál kell a 4K meg a 8K hoz az átvitel hogy fel is tudja dolgozni! Egy memória nem csak a tárhelyet meg a memóriát jelenti hanem a sebességet is.
-
lypen99
aktív tag
válasz
enginev3.0 #60 üzenetére
Így-így.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
Igazából gépen megnyitsz egy zene lejátszót, egy böngészőt, meg fut még 1-2 alap program, és el is fogyott 10-12gb ram
Telefontól miért várjuk el hogy ugyanezt megoldja 8gb-bol? Ahol fb, Messenger, zene, böngésző, Instagram és még gyakorlatilag több minden fut mint gépen (kicsit sarkitva)
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #53 üzenetére
Persze, hogy vannak szoftveres gondok iOS-en is. Úgy látszik Aura-nak nincs elég tapasztalata. Vagy csak elvakult.
-
joey04
titán
-
-
hegti
aktív tag
Kevés a Ram-od?
Ez mi?
https://pcforum.hu/hirek/26303/download-more-ram-memoria-letoltes-weboldal-humor[link] -
válasz
Juhaszatti #53 üzenetére
A húgom, akit állandóan Androidra tereltem, mivel a notija is Windows (és az kell neki a munkájához, a MacOS nem jó neki), állandóan szidja az Apple-t, hogy mióta Android helyett IOS-se van, se ez, se az, meg amaz se működik jól. Bár van 1-2 ellenpéldája, hogy X és Y *kicsit* jobban működik, de összességében mérlegre rakva igazából utálja az iPhone-ját. De státusz-szimbólumként vette meg, mert majdnem minden főnökének/munkatársának/barátjának az van, ezért elvből lestrómolja a javaslatom, hogy "akkor miért nem váltasz vissza Android-ra, ha összességében jobb volt?".
És akkor megint előhozza, hogy "de X, és Y picit jobb iOS-en", és várom a frissítéseket, vagy hogy majd a következő iPhone-on, amit megint újra megveszek jövőre, már legalább olyan jó, vagy jobb lesz iPhone-on, mint Android-on...
Közben az új iPhone-ja úgy néz ki, mint egy munkástelefon (rohadt vastag), az én elavult Androidos Samsung-om mellette egy anorexiás k€rva vékonyságú papírlap, és nekem 95% működik, ami kell, neki 20%-ban komoly gondjai vannak, amire nincs work-around (nekem van work-around a maradék 5%-ra). De az Apple akkor is státusz-szimbólum, és neki KELL. -
motown5l
senior tag
Valamivel fel kel verni az árakat
-
Juhaszatti
addikt
válasz
NvidiaRTX #51 üzenetére
"Ha azt mondaná valaki nekem itt most helyben hogy elcseréli a telómat egy az egybe egy 14 Pro Max-ra már adnám is neki oda hogy vidd a szemem elől ezt a lagdroidot."
Én sima S23-at használok, párom 14 Pro-t, szóval ha valahol, akkor nálunk van összehasonlítási alap.
Mindennapi használat során, a rendszer fluidságában, abszolút semmi különbség nincs.
Viszont nála olyan bugok tudnak előjönni időnként (abszolút nem sűrűn szerencsére), amiket androidon évek óta nem láttam, és csak nézek hogy hogy a fenébe fordulhat elő ilyesmi egy ilyen magasra pozicionált terméknél. Még a belépőkategóriában is bosszantana.
Persze ez nem mindig magának az iOS-nek a hibája, van hogy épp egy arra fejlesztett app vacakol, mint legutóbb is.
Ugyanazt az okosotthonos rendszert használjuk, ugyanazon az alkalmazáson keresztül vezéreljük a dolgokat. Neki nemrég napokig elérhetetlen volt az egész, egyszerűen képtelen volt a telefonja csatlakozni a rendszerre, és engem kellett megkérnie ha állítani kellett valamit.
Aztán ez persze megszűnt, pár nap után újra tudott csatlakozni ő is.Szerintem ahány felhasználó, ahány készülék, annyi tapasztalat. Kár általánosítani bármelyik rendszert illetően. Piszok nagy a szórás, és az hogy te valamit látni vélsz, egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindenkinél az a helyzet.
Ahogy én sem általánosítok a mi tapasztalataink alapján az Apple termékekről, nem gondolom hogy az összes problémás lenne. Pedig láttam már bugokat, rendszerhibákat, cifra dolgokat, még elismert szériahibát is, így hogy az iPhone 4-től a 14 Pro-ig sok telefonjuk megfordult nálunk, van iPad Pro és 2db MacBook is, nyakig vagyunk az ökoszisztémában.
Jobban belegondolva teljesen mindegy hogy melyik termék mennyibe kerül, még mindig csak sorozatgyártott használati eszközökről beszélünk, bármelyik gyártó bármelyik rendszerű készülékéről is legyen szó, hibák és problémák mindig lesznek sajnos. -
válasz
NvidiaRTX #51 üzenetére
Volt már olyan telefonom (pont Samsung, A3 2016, de mindegy), amiről hasonlóan gondolkoztam. Factory Reset-eltem, ODIN-al újraírtam a gyári FW-t, akármi... Aztán egyszer ellopták ["ideadod feloldva, vagy összeverünk hárman stílusban"], vettem használtan egy ugyan olyan típust (azonos modell-számút, azonos régióba szánt, azonos modellt, nem csak a marketingnevében ugyan azt, hanem tényleg ugyan azt...) és HOPPÁ, sokkal jobban működött, megszűntek a fura hülyeségek.
Van ilyen, lehet hogy ha órákon át futtatnál benchmark-okat, stress-teszteket, akkor kijönne, hogy hibázik a CPU, RAM, akármi, vagy nem hibázik, de kevesebb pontot ad, mint a szokásos..., vagy hibás a PCB, és bizonyos hőfokon, épp tesztek alatt felmelegedve jól működik, de szobahőmérsékletre kihűlve hibázik. Van ilyen PC hardware-ekkel is, nem még a miniatürizált telefonokkal. Elsőre hihetetlen, de megtörténhet, hogy ha vennél egy ugyan ilyen típust, akár hasonló sorozatszámmal, akkor másképp viselkedne (hiába reset-eled, írod újra a gyári FW-t, akármi...).
Persze ezt tényleg ROHADT nehéz garanciáztatni, azt 110% elismerem. (Volt más, nem telefon HW-em, amit ugyan emiatt nem gariztattam, hanem eladtam külföldre Ebay-en [belföldre más Magyar-nak nem volt szívem, de a magyar szerviz visszaküldte, mikor én tudtam, hogy sz@r, és onnantól nem sok választásom volt... licit áron raktam ki, szóval ha ha ő úgy gondolta, hogy "good bisunes", akkor majd gariztatja a gyártón át inter-national.]). -
NvidiaRTX
őstag
válasz
<Adamsky> #47 üzenetére
Ja gariztasd az akadozó optimalizálatlan főképernyőt. Micsinának vele? Faktori rezet aztán vissza adják a kezedbe.
Nem másodpercenként akadozik ne így képzeljétek el... hanem ha valami olyan mozdulatot csinál az ember hirtelen hogy egyik MEGNYITOTT appból átlép a másikba vagy éppen egy app-ot leteszek a háttérbe stb.
Van hogy minden szmút van hogy előjön a dolog de akkor akkorát lag-ol hogy fájdalom nézni.Az meg megint csak siralmas amit mondtatok hogy frissítés közben dadog... egy ilyen drága telefont miért is dadog ha éppen egy olyan app frissül amit nem is használok pont akkor?
Műszakvezetőm androidos volt mióta az eszét tudja, aztán vett egy ájfón 13 Pro-t, aszonta soha többé android és imádja a MINDIG működő fész ID-t is.
Ha azt mondaná valaki nekem itt most helyben hogy elcseréli a telómat egy az egybe egy 14 Pro Max-ra már adnám is neki oda hogy vidd a szemem elől ezt a lagdroidot.
Amúgy az S21 Ultrám is ugyan ezeket a lag problémákat mutatta a főképernyőn anno szóval...
Az hogy ti nem láttok ilyen gondot vagy nem fogjátok fel mi történik a képernyőn az a ti dolgotok, én látom amit látok és egy kezdő áron fél millás telótól nem ezt várom el főleg Snapdragonnal.
-
Mishita
tag
Amíg nem tudják normálisan meg oldani szoftveresen a dolgot addig ralhatnak bele akár kétszer ennyit is sokat nem ér érdemben a dolog
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
pusszycat #39 üzenetére
Ezek szerint az én telefonom a nap 24 órájában frissít...
Ez a jelenség teljesen véletlenszerű és internet sem kell hozzá.
Játék sincs a telón még mielőtt azzal jönnél hogy megy a háttérben.
Nem megmagyarázni kell meg kell írni rendesen a szoftvert ami egyedül az ápülnek sikerült eddig.
Ilyen nagy hardver ennyi RAM és még mindig döcög a főképernyő... röhej. -
-
válasz
pusszycat #34 üzenetére
... és mindig is közel kétszer annyiba került, mint a hasonló tudású másmárkás cucc.
Az előnyeit is akkor érzed, ha a többi IT cuccod is Aplle, mégis veszik a Windows notis és Android okosórás felhasználók is státuszszimbólumnak az iPhone-t.A hajlítható összehajtva vastag is. Bár az új iPhone-ok is vastagok. A húgoméra is ránézek, ami a szilokon tokkal együtt úgy néz ki, mint egy olcsó munkástelefon. És többe kerül, mint a laptop-ja, amin dolgozik.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
pusszycat #34 üzenetére
Hajlítható telefon ingyen sem kéne mert ahogy magamat ismerem 1 hét alatt szétkarcolnám a belsejét nem beszélve az undorító hajtásnyomról és a semmirevaló üzemidőről meg az ótvar belső képarányról.
Annyi elég volt belőle amennyit a Médiába megnyomkodtam.
A nyoccs az számomra is undorító rajta de ezen kívül csak előnye van annak a telónak.
Olyanokat lag-ol az S23 Ultrám hogy majd kiesik a képernyő a helyéről aztán szinte csak gyári app van fent rajta. Szánalom. -
NvidiaRTX
őstag
Meg kezdődött ja meg.
Az aptyuk f....a kezdődött meg, a farok méregetés kezdődött meg az
Az ápül köszöni szépen jól van el van a 6GB RAM-al is és így is piszok gyors.
Már bánom hogy Android-ot vettem megint. -
csibe1
addikt
válasz
hardver1985 #31 üzenetére
Igen, az sem ártana ha 128GB lenne az alap tárhely a telefonokba.
Az meg még jobb lenne, ha nem gyártanának hulladéknak való telefonokat 2GB RAM-al meg 32GB tárhellyel. Ja, de hát "okos" telefon, csak éppen még a facse se fut rajta normálisan, de nem baj.
Aztán mégis ömlik a szutyok ész nélkül a világba.
Ezt miért nem nézik a nagy zöldpártiak, ez nem környezetszennyezés? -
szalai112
senior tag
Hali
Mint az 1TB belső memória, maradhat? -
blagolf
senior tag
Kell is az az insta, és tiktok pörgetéséhez. Nevetséges. Az akksik meg 10 éve ugyan olyan sz@rok.
-
joey04
titán
hiánypótló
-
klaya86
senior tag
válasz
janeszgol #23 üzenetére
Az android rendszer memória kezelése van alapból elbaszva. Mondjuk engem megmondom őszintén, hogy nem érdekel a ram téma. Azt a jelenlegi 4-5 appot, amit aktuálisan használok sosem zárja be. A 8-10 futó appnak a háttérben semmi értelme. Valószínűleg vágják ezt a fejlesztők is. A fogyasztás, energia gazdálkodás miatt lövi ki szerintem a rendszer a futó appot.
-
Ha nagyon akarod, sok telefont otthon is szét tudosz szedni, talán még egy jobbféle hajszárítóval is (de nem kell hónapokig spórolni egy hobby hőlégfúvóra, amit 2 évente 2 percig használsz -- vagy beteheted egy jobb féle elektromos sütőbe is, ha muszáj, mert a régi akksit úgyis kidobod belőle).
-
judas13
addikt
24 lett, maradhat?
-
klaya86
senior tag
Marketinges számháború az egész. Átlag felhasználónak 100%ban felesleges a 24gb,de még hevy usernek is. Egyszerűen nem lehet kihasználni. Bő 1 éve még 6gb rammal szerelt telefonom volt, aztán lett 8gb, jelenleg 12 GB. Abszolút semmit különbség a 12 és 6gb ram között. Egyszerűen úgyis kilövi az Android a hosszú ideje nem használt alkalmazásokat. Valószínűleg 6 GB ram is még évekig tökéletes mindenre,8 biztos. A 24 meg szépen mutat a doboz oldalán a specifikációknál. Más előnye nincs.
-
csibe1
addikt
Nem pont a RAM a szűk keresztmetszet, 24GB RAM-nál inkább a proci fogy el pár év múlva, szóval szerintem ez nettó pazarlás.
Aztán a másik az akksi (éljen a ragasztott készülékház - köszönjük az almának, meg a többi marhának akik őket kezdték el majmolni, mert nem volt semmi eredeti ötletük), előbb adja be a kulcsot mielőtt kevés lenne a hardver. -
<Adamsky>
nagyúr
"Marha erőforrásigényes lett minden alkalmazás, még egy nyamvadt Play Áruház is. Nem jó az irány. "
Köszönöm, erre gondoltam. Ezt próbáltam virágnyelven kifejezni.
Még a fiókban ott van a Xiaomi Mi 2s-em, ami az Isten tudja hányas (4?) Miui-val "pörgött-forgott". Aztán nem egy CM Rom (→ LineageOS) is megfordult rajta, amivel képtelen volt az akadozásra. Mindezt 2 Gbyte RAM-al. -
Van egy tartalék telefonom, ami egy 10 éves Samsung S4 Mini. A legújabb LineageOS máig kijön rá és telefonálni, navigálni, netezni bőven jó.
Az S10-et sem fogom lecserélni, míg használható, és remélem addig kijön valami olyasmi, hogy "S23 FlatMini", vagy addigi kínálatban inkább "FlatPico" ami elfér zsebben és nincs kiemelkedő kamerasziegete (de vüeg/fém, nem műanyag és a kornak megfelelő közepkategóriás SoC, stb van benne).
Volt már közben újabb/nagyobb telefonom, pár hónap alatt összezúztam a sarkait, mert egykézzel elejtegettem, aztán egyszer zsebbe erőszakoltam és le mertem hajolni > reccs. -
A számokkal való vakítás már megy egy ideje, nem most kell csodálkozni.
-
Ed3r_X_
nagyúr
A második bekezdéssel nagyon egyetértek. Anno nagyon sok telefon átment a kezeim közt, egy 6-7 éve simán használható volt még egy telefon 1-2 GB RAM-mal. A napokban kaptam egy tabletet viszont, 1GB RAM-mal, kínszenvedés. Van még egy Haier telefonom is, anno 10 éve imádtam, veszett gyors volt (Snapdragon MSM8260A), most meg nosztalgiára se jó, mert mindenre órákat kell várjak.
Marha erőforrásigényes lett minden alkalmazás, még egy nyamvadt Play Áruház is. Nem jó az irány.
-
hankock
tag
A memória árak (főleg a DDR5) az elmúlt másfél évben a harmadára zuhant. (a covid óta még nagyobbat) Így jó eséllyel a 24 Gb. olcsóbbra jön ki, mint a korábbi 6-8 Gb. Lehet, hogy telefonban felesleges 24 Gb., de ártani biztos nem árt.
-
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
Én időnként érzem a 6 GB RAM hátrányát, és az előző telómban is ennyi volt, és ott is éreztem néha, de ha valóban kihasználhattam volna az egészet, nem csak úgy 4,5-5 GB-ot, még éppen elég volna / elég lett volna, szóval a régi droid volt a hibás inkább, ami kefélt annyi RAM-ot használni, amennyije a készüléknek volt.
Tippre Android 14-en -és majd fölötte- 8 GB RAM 5 évig simán elég lesz majd' mindenkinek (játékosokat kivéve).
-
prolad
addikt
Annyiból érdekes a helyzet, hogy már 6 éve is kaptál 8GB RAM-mal szerelt telefont (Oneplus 5), a 4GB pedig jóideje már minimum középkategóra, de szépen lecsorgott az alsóba is. És ma is ott tartunk, hogy a 4GB még elfogadható egy alsó-középkategóriás telefonban, 8GB pedig pedig még mindig nem halt ki a felsőkategóriából sem (pl S23 Ultra alapverziója). Persze ettől még kaphattál és most is kaphatsz több RAM-mal telefont, de 24GB-nak semmilyen hatása nincs a teljesítményre és nagy eséllyel 5 év múlva se lesz.
Illetve ma már egy 3 éves telefon nem lassul vagy számít lassúnak. Ha van benne mondjuk egy Snapdragon 730 szintű HW és normális szoftver akkor bőven élvezhető még ma is. Mi9t, Xperia XZ Premium, Mate 20, Moto G 5G amik a közelben vannak évek óta és nem érződnek lassúnak.
Amióta alap a 4-6GB RAM és nem lassú emmc a tároló nincs ilyen gond és mivel az új Android+ a gyártói skinek minimálisan változnak, nem is lesz.A hűtés (ha nem is aktív, de legalább valami normális passzív megoldás) már 10 éve is elégtelen volt a mobilomban, de még az első okostelefon Nokia e52-m is tudott nagyon forró lenni.
-
SkyLine3000
addikt
Mekkora szükség van rá... Oké, hogy jó, ha sok a ram, de ez túlzás. Semmi hátrányát nem érzem a 6-nak sem.
Kínjukban már nem tudnak mit kitalálni, így jöhet a 200mp kamera, meg a 24 gb ram. Innováció a javából. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... mert a 10 éves Acer-em ... " - le is írtad a lényeget. Telefonoknál - ugyan nem néztem utána, de az itteni user-ek alapján - az átlagéletkor valahol 1,5-2 év között lehet. 4-5 éves mobilokra a többség már lesajnálóan néz. Utóbbinak persze sokszor van némi alapja, de erről legritkábban nem a felhasználó tehet.
A gyártók tesznek róla, hogy a 2-3 éves mobilod egy idő után rohadt lassúnak érződjön. Másképp: nemrég még a 2-3 Gbyte RAM mindenre (is) elég van, és csak vigyorogtunk, hogy majd lesz itt még 8 meg 16 Gbyte-os model (és aktív hűtés ...). Ezek mára mindennapok részei. Miközben kb. ugyanúgy, és ugyanazt tudjuk megcsinálni a telefonjainkkal, és ugyanúgy küzdünk azzal, hogy a rendszer bezárogatja az app-okat.
Szóval míg PC-n tényleg érezhető, mikor elfogy a RAM, - és ha bővíted, sokkal jobb lesz - addig a mobilos vonalon mintha ez nem (annyira) érvényesülne. -
pusszycat
nagyúr
Miközben a laptopok nagy része 8 GB RAM-al jön még most is, (érdekes mert a 10 éves Acer-em is 8 GB-al jött (ez mi ez?)), úgy kellett levadászak egy 16 GB-ost. A telefonba meg azért teszik, h el tudják adni, nem azért mert szükség lenne rá. Itt mindenki helikopter?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az SK Hynix már szállítja az első adag, 24GB-os LPDDR5x rendszermemóriát, a OnePlus Ace 2 Pro-val kerülnek elsőként forgalomba.
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest