Új hozzászólás Aktív témák
-
Vackor1
tag
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Vackor1 #3308 üzenetére
Nekem az előző medencém alul volt lyukas, azt nehezebb megtalálni, mert oldalt még talán látod, ha vizes valahol. Úgy találtam meg, hogy az alja alatt fekete geotextil volt és a kis lyukak (mert több is volt) helye olyan volt, mintha apró, szinte tűhegynyi kis kosz vagy kő lenne, amit nem lehetet feltakarítani. És ha közelről megnézted, akkor már láttad, hogy az valójában lyuk. Belülről ragasztottam le ezeket (mivel már fel volt töltve) ilyen átlátszó medencéhez való ragasztófolttal amit a medencéhez adtak.
-
LanyUs
őstag
válasz
Vackor1 #3277 üzenetére
A 3 éves gyereknek is jó a 40 cm. De épp most untam meg a kinti 25 fokos vízhőfokot és bent beüzemeltem a felfújható jakuzzit. Beállítom 36 fokra és fél év múlva lecserélem a vizet. Addig folyamatosan járatom. Sajnos abban nem lehet sóbontót használni, ezért a Splash pop gyermekbarát vegyszer lesz+algaölő. De a sóbontó ezerszer jobb.
-
FőDudu
veterán
válasz
Vackor1 #3120 üzenetére
Miert van a szivattyu magasabban a viz szintjenel?
Ezeknel az a normalis uzem, ha rafolyik a viz, azaz a szivocsonk alatt van a szivattyu (marmint magassagilag).Ezek a medence szivattyuk nem arra vannak tervezve, hogy felszivjak a vizet, hanem inkabb a rafolyo vizet nyomjak meg. Azaz hagyomanyosan vett szivasra biztosan nem idealisak. Enyem az onfelszivos, de akkor sem raknam a vizfelszin fole ha szukseges lenne - inkabb raknek be 2 csapot es levalasztanam (ha peldaul a szurokosaraba akarom rakni a nagy multi tablettat, akkor a gyerek siman befogja a skimmer csovenek lukat es nem omlik a kepembe a viz amikor lecsavarom a szivattyu muanyag fedelet).
Szoval nincs ertelme feljebb rakni a szivattyut - az inkabb art, mint hasznal.
(szuro cserenel en a papir szurost siman felemeltem a vizszint fole es akkor mar nem folyik belole a viz.)(de ugye a papir suros az kb semmire sem jo, igy inkabb hagyjuk). -
yoee74
csendes újonc
válasz
Vackor1 #2817 üzenetére
Szia!
Nekünk 3,66 átmérőjű, 1,0m szerkezeti magasságú medencénk van, amit legfeljebb cca. 85cm magasságig lehet tölteni. Csak a szezon végére váltottam át a Steinbach Comfort 50-re, kb 10-12 napot üzemelt. Ezek okán:Nem tudom elképzelni, hogy üzemszerű működés közben kárt tegyen a medencében a Comfort 50. Alapvető üzemeltetési dolgokat kell figyelembe venni, de azokat is a szűrő/vízforgató "megóvása" érdekében: figyelni kell, hogy a beszívó, illetve a nyomó oldalon se legyen a csőben dugulás, vagy ne szívjon be a vízforgató egyéb, oda nem illő dolgot. De ahogy írtam, ezzel is a vízforgatót kell védeni, nem a medencét.
Nekem a medencén a szívó illetve a nyomó kiállások 32mm átmérőjűek, ez a Comfort 50 user manualja szerint is megengedett. Nyilván hatékonyabb lenne a 38mm-es átmérő, de ez van, ezzel együtt tudok élni, egyelőre nem vágtam ki a medencét a cseréhez
Esetleg olyasmire gondolsz, hogy rezonancia miatt probléma lehet a medencével? Vagy a nagy nyomás miatt szétnyom-szétfeszít valamit a vízforgató? Ha igen, akkor ezen könnyedén lépjél túl, mert nincs rá esély.
-
FőDudu
veterán
válasz
Vackor1 #2802 üzenetére
Nalunk a napi takaras utan gyerek leszedi a szolar foliat, majd bemegy a vizbe es egy flexi csovet radug a szivo agra (amire a skimmer 38mm-es csove van dugva).
Na abba en csinaltam KPE csobol egy adaptert - azt hiszem 32/40, az utobbi veget kicsit megcsiszoltam csiszolo papirral es csusszan be a skimmer csovebe ahogyan illik..Amit lat leulepedett koszt azt 5 perc alatt kiszippantja, kesz. Gondolkodtam, hogy rakunk egy onjaro robotot a csore, de ugyis akkor inditjuk be a szivattyut amikor a gyerek mar bedugta a csovet. Csak azert, hogy ne keveredjen fel a leulepedett szemet.
Amugy nem koszos a vizunk, de ez a modszer ami bevalt. A porszivo fejes bohockodast1 hagyjuk meg masnak.
-
yoee74
csendes újonc
válasz
Vackor1 #2795 üzenetére
Szia!
Örülök ha tudtam segíteni!
Egyelőre a bejövő szívóág és a kimenő nyomóág nem csöpög, ám működés közben a pumpából kijövő (és a szűrőházba bemenő) 38-as betekerős csonkon jelenik meg 10 mp-ként egy-egy csepp. Ezt csak egyszerűen kézzel betekertem, bár volt YT video, ahol pumpa kulccsal húzták meg. Majd legközelebb erre is teszek egy kis teflont. De ez már nem oszt, nem szoroz, úgy is lassan szét kell szednem a medencét sajnosÁltalában próbálok utánajárni a dolgoknak, értem itt a felhasználói visszajelzéseket is. Persze Dunát lehet rekeszteni olyan bejegyzésekkel (bármilyen termék esetén), hogy:
megvettem, még nincs összeszerelve, vagy;
össze van szerelve és egy napja használom de nagyon jónak tűnik;
Valahogy az obi.hu-n levő visszajelzéseket és a pools.shop-os visszajelzéseket IS egész egyszerűen elfelejtettem megnézni...Hogy mit okozhat a bilincs? Szerintem a gépezetnek, pontosabban a szivattyúhoz, valamint a szűrőhöz adott csonkoknak nem hiszem, hogy bármi baja legyen az awab bilincsektől.
A 32mm-es csövek ellenben puha műanyagok (LDPE szerintem) azokat ha jó erősen meghúzom és kicsit szerencsétlenül fekszik fel a bilincs, szerintem simán átvághatja.... De ezt csak érzésre mondom.A vízforgató időzítése:
Megtaláltam a Szent Grált, ami az orrom előtt volt: a használatiban van egy példával kiegészítve. Ha a 4-re állítom, akkor az azt jelenti, hogy az indítás után 4 órán keresztül fog üzemelni a szivattyú, majd leáll. Ha az indítás 16:30-kor volt, akkor 20:30-kor áll le és minden nap 16:30-kor fog bekapcsolni. -
DoItYourself
addikt
válasz
Vackor1 #2795 üzenetére
Szenvedtem én is a Pooltrend Sandy mini-vel, mert a tömlőcsatlakozó csonkokon semmiféle bordázat vagy O-gyűrű nincs, teljesen sima 32/38mm-es. De előrelátóan adtak hozzá egy tekercs teflonszalagot is az AWAB bilincsek mellé. Ennek mondjuk cserélhetők a csonkjai, barkácsáruházban láttam bordázott kivitelt, fehérben.
-
cd930
senior tag
válasz
Vackor1 #2762 üzenetére
Szia! Azt hiszem itteni fórumbeli tanács alapján vettem a kínainál 12 darab óriás csipeszt (~150 Ft/db), amiből minden oldalra teszek egyet, így stabilan rajta marad a takarófólia.
Nekem is nagyrészt belóg a vízbe, én még csak fényképen láttam olyat, hogy síkban marad..
Érdemes a közepére egy nagyobb felfújt strandcuccot tenni, amiről kifelé le tud valamennyire folyni a víz (nekünk óriás fánk szokott benne lenni). -
havri1
félisten
válasz
Vackor1 #2765 üzenetére
Ne nagyobb, pont akkora.
Ez nem lóg ki a peremig, a vízfelszínen lebeg.
Egyedül szoktam felrakni, leszedni, sima ügy. Kör alakú, 5,5m.
Mivel lebeg a felszínen, nem gond. pofával felfelé kiterítem a medence mellé, félbehajtva, elkezdem belerakni, majd felfelé tologatva bele a medencébe. Mivel az alsó része felfelé van a fűvön, nem lesz koszos. Simán beletolom. Lefelé ugyanígy, csak fordított sorrendben -
luciferc
őstag
válasz
Vackor1 #2736 üzenetére
Én limitáltan vagyok mérvadó, mert egyelőre 2 hetes a medence, de egyelőre csak sósav/ph mínusz ment bele, mert a ph-t azért be kell állítani. Se klórtabletta, se kombi, se algaölő. Csak a só és a sóbontó. Fontos, hogy a sóbontó is klóroz, szóval ilyen értelemben nem vegyszermentes, hanem ez is klóros, de ahogy írtam, a sós víz kifejezetten jó a bőrnek, a klór meg gyak nem érződik. Azt mások tudják megmondani, hogy klórtabletta mellett mennyire érződik, mennyire van uszodaszag. Hakydakillah-t csalogasd vissza, én kb 3 hete kérdeztem tőle, akkor még totál boldog volt, semmi gond nem volt a medencéjével és vegyszerek sem kellettek neki, akkor hoztam meg a végleges döntést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest