- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
agyhalal #3827 üzenetére
Én ezt használom 2. éve, most fog elfogyni.
PH-t nem is néztem ebben az évben, még nem volt zőld a víz. Hetente 1-2x 4db tabletta megy az adagolóba, meg érzésre az algaölő, eddig bevált. Minden nap meg a homokszűrő labdákkal. 1 hónapja kb nincs is letakarva a medence. Skimmer meg porszívó az alján. Eddig talán ez volt a legjobb évünk vízminőségben.
Induláskor a medence alját és oldalát algaölővel spricceljük feltöltés előtt... -
-
sepsi0
őstag
válasz
agyhalal #3640 üzenetére
Szia!
Szerintem akkor oldódik a vízbe a tabletta, ha megy a szűrő... De hamarabb is fogy el a tabletta, kb 3-4 nap, úszó adagolóba meg 1 héti jó volt a 4db tabletta. Nekem azért praktikusabb, mert nem kell kivenni, ha bent vannak a medencébe és nincs az, hogy elfelejtik visszarakni.
Most azt csinálom, hogy csak 3db tablettát rakok bele 3-4 naponta, nem 4db-ot. Tegnap én is észre vettem, hogy kicsit opálosodik a víz, de ma a feleségem kiporszívózta és reggel óta megy a szűrő, tegnap tabit és alagaölőt is kapott, szerintem estére rendben lesz.Lényeg, hogy szerintem kell a vízmozgás a tabletta oldódásához.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
agyhalal #3302 üzenetére
58499 a 8m3/h-ás cucc. Lehet hogy azt kaptad csak a másik csomagolásában. Esetleg a szivattyú teljesítményét nézd meg ha tudod mi van a tiedre írva. Az 5m3-esre 230W-ot írnak a 8m3-esre 280W. Szerintem egyébként nem baj a nagyobb tartály (bár kezdő vagyok homokszűrés témában), valószínűleg jobban szűr/ritkábban kell cserélni a homokot.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
agyhalal #3294 üzenetére
Hmmm. Biztos hogy ez volt az? Mindenhol azt találom, hogy ebbe 9 kg homok kell. A 8m3-esbe írják a 20 kg-ot.
Lassan csak rábeszéltek a homokszűrősre
Én egy kicsit félnék külföldről rendelni a gari miatt. Van valami Mercury Market onnan olcsón be lehet szerezni, de nem magyar. -
balint82
senior tag
válasz
agyhalal #2398 üzenetére
Azt hiszem ugyanez a dilemmánk
Én is menni hagyom a papírszűrőst, benne a vízben egy ilyen kombitabival.
Egyébként a tabival a vízben lehet fürdeni? Vagy csak úgy, ha lezárom az ufót, vagy inkább vegyem ki? Vagy így hogy cc. 1 napot tabiztam ne is fürödjenek a gyerekek holnap?
-
Piftuka
veterán
válasz
agyhalal #1595 üzenetére
OBI? Praktiker?
Könnyen lehetésges, hogy akkor készült. Fura volna, de én már nem lepődöm meg semmin. (Pláne, hogy néhány hozzászólással feljebb beszéltük meg azt, hogy az Aqualing a közeli lejáratú, vagy lejárt szavatosságú folyadékos vízelemzőt is értékesíti.)
Amennyiben anyaghibás, szvsz zokszó nélkül vidd vissza oda, ahol vetted, és kérj egy garantáltan idei gyártású terméket! Vagy a pénzedet vissza...
-
Vesa
veterán
válasz
agyhalal #1542 üzenetére
Nem tudom mekkora a medence, de itt már esélyesen nem az a kockázat, hogy ereszteni fog -ezt még meg lehetne ragasztással oldani valószínűleg-, hanem hogy szakad az anyag a víz súlya miatt. Gondolj egy műanyag zacskóra. Amíg nem sérült, elbír több liter folyadékot, de amint valahol sérül, a sérülés mentén az anyag már nem bírja és szakad szét mint a papír.
Én nem kockáztatnék, főleg ha nagyobb medencéről van szó. Még balesetvszélyes is lehet, ha mondjuk hirtelen kiszakad. Ha van benne gyerek, vinné is magával a víz.
-
FőDudu
veterán
válasz
agyhalal #1542 üzenetére
Valoszinuleg kivul/belul megfoltozva meg hasznalhato.
Persze ehhez nem az elozoekben emlitett post-it jellegu vekony tapasz kell, henem OBI vagy egyeb helyen kaphato rendes folt es a hozza valo tubusos ragaszto.
Obiban lattam ilyet amihez adtak 2db foltot is. Azt kivul/belul az adott reszre ragasztva szerintem megjavithato a medenced.
Azt deritsd ki milyen anyag a medenced. Vinil, PP, PE - es annak megfelelo ragsztot hasznalj.
PL ilyet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest