- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Poco F7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Szakmai gyakorlaton vagyok és egy olyan feladatot kaptam, hogy optimalizálni kell bizonyos dobozok konténerben való szállítását. Mivel én közlekedésmérnök vagyok, nekem az volt a feladatom, hogy a számítási eljárásokat (értsd: függvényeket) leírjam, szóval hogy állítsak elö egy adott többismeretlenes egyenletrendszert amit utána optimalizálni kell. Ez eddig egyszerü volt, megvan öt egyenlötlenség 4 ismeretlen bevittem ezeket excelbe, majd ráeresztettem a solvert, és gyönyörüen megadta a megoldást. DE a problémám a következö. Egy informatikus sráccal kell együtt dolgozni, akinek az a feladata, hogy ezt az egész módszert webes felületen valósítsa meg. A webes felület számoló motorját pedig egy SCILAB (ugye az ugyanolyan mint a MATLAB - innen a topik címe) szerver adja, de nem talál semmilyen olyan parancsot sem SCILAB-hoz sem MATLAB-hoz, amivel az Excel solverjének ''gondolkodását'' lehetne utánozni. Szóval a kérdés konkrétabban: milyen parancsal lehet SCILAB (vagy MATLAB) programokban optimalizálni, szimplex optimalizációs feladatokat megoldani?
Esetleg mailban el tudom küldeni az Excel fájlt egy kis bövebb magyarázattal.
Elöre is köszönök minden ötletet...
BattaG
battag@gmail.com
U.I.: én nem vagyok infós, sem programozó, csak a ''közlekedési szakmai hátteret'' nyújtom...
U.I. #2: Bocsánat a helyesírásért de Németországban vagy
ok, nehéz hosszú ö-t és társait elövarázsolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest