Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Lenne két egészen egyszerű feladatom ami szégyenszemre nem tudok megoldani illetve nem teljesen világos. Tudnátok benne segíteni?
1) 0,5=0,94^n n=?
2) Mekkora a maximálisan megszerezhető (kamatos) kamat 10%-os éves kamatráta esetén?
Ez a megoldása, ami stimm de hogy került ide az "e^0,1-1" ?! -
Zewa
senior tag
Ohh, köszönöm srácok!
2-es illetve 4-es feladat viszonylag könnyen meglett, 3-as némi szenvedéssel és guglival meglett, 1-ben kaptam egy kis hátszelet de az 5. feladathoz hozzá sem tudok szagolni?! Merre lenne érdemes elindulnom?Előre is köszi!
Hopp, benéztem, sry. Jegyet? Ugyan. Heti 0 pontos beadandó bár a statisztika ZH izgalmában erőteljes háttérbe szorul a megoldási kedv illetve segítséget is nehéz találni, ezért fordultam hozzátok.
-
Zewa
senior tag
Nem kértem én jegyzetet senkitől.
Ezeket a feladatokkal pár évvel ezelőtt bármikor megoldottam de már gőzöm nincs hogy álljak neki.
Kereséssel kezdtem de valahogy sehogy nem jutok dűlőre.
Tudom, hogy nem veszélyes feladatok ezek de csak pár nap múlva tudnak nekem segíteni, addig gondoltam beírom ide, hátha van valakinek kedve némi ajándékért -akár forintosítva is- foglalkozni vele.
Nem kell teljes levezés csak 1-2lépés és megoldás. -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Kicsit szűk a határidő és jegyzetek hiányában igen csak bután állok az alábbi feladatok előtt.
Esetleg lenne 5lete valakinek rájuk? Nem lennék hálátlan.. -
Zewa
senior tag
válasz
Vandit. #2726 üzenetére
Szerencse játék. Azért csinálják hogy nekik érje meg.
Gondolj csak bele. Első eltalálására van 33,33% esélyed. 2.-ra már csak 11,11% 3. : 3,7% stb...5-ös lottó remek példa, egy kis olvasni való ah érdekel.
-
Zewa
senior tag
Hali!
Tudnátok segíteni egy kicsit nekem? Valahogy nem kapom ela fonalat.
Ha már meg van a 2. fokú egyenletrendszer akkro már megy de addig nem igazán...
feladat:
Kérdés a k1/k2 kör sugara.Előre is köszi!
Üdv!
-
Zewa
senior tag
válasz
concret_hp #774 üzenetére
A felsőt az csak elirtam avval nem volt gáz, a másodikat meg rosszul tudtam, vagy rosszul emlékszem.
Azért annyira hülye nem vagyok hogy nem tudjam hogy a szorzás tagjai felcserélhetők. -
Zewa
senior tag
Ugy van. Szorzattá alakítás.
A négyzetes cuccok könnyűek. Ha köbön van valami az leirom hátha elfelejtetted.
a a köbön plusz b a köbön = (a+b)(a négyzet -ab+b négyzet)
a a köbön minusz b a köbön = (a-b) (a négyzet +ab +b négyzet)
(a+b) a köbön = (a+b)(a négyzet +2ab +b négyzet)
(a-b) a köbön = (a-b)(a négyzet -2ab +b négyzet)
(a+b) a négyzeten = (a+b)(a-b)
(a-b) a négyzeten = (a-b)(a+b)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest