- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok
Egy egyszerű kérdés: a 18,1-et kell lebegőpontba átváltanom.
A 18,1 binárisan 10010,00''0110'' úgy, hogy ami idézőjelek közt van, az ismétlődik.
Akkor azt jól csináltam, akkor
0'10000100'00100001100110011001100 lesz belőle. Az első szám az előjel (0, mert pozitív) utána az aposztróf után (másképp most nem tudtam jelölni) a karakterisztika, majd a mantissza, ami végtelenig ismétlődik, de itt csak 23 biten ábrázoljuk. Jó így nagyjából?
Előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
Meglett az analízis!!!!! Akkora földöntúli örömmel láttam, mikor meglett : ))))))))))
Ezúton köszönöm 1000000000x mindenkinek, nélkületek nem ment volnaKöszönöm
-
KrAt
veterán
Sziasztok
Valaki, aki érti az ln és az e dolgokat, segítene nekem egy kicsit?
Itt egy egyenlet: y = 2 ln x
Ezt kéne nekem 0-val egyenlővé tenni. Ha jól sejtem, akkor ln x akkor 0, ha x = 1. De akkor hogy jön ide az e?Ez nekem kimaradt az életemből, vki elmagyarázná?
Vagy ha ad egy linket, ahol utána tudok nézni, azt is megköszönöm
Üdv, és előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
válasz
Jester01 #521 üzenetére
Tényleg
Köszi
Megmondom őszintén, mikor idejöttem fősulira, itt rögtön magyarázták, hogy e meg ln én meg néztem, mint hülyegyerek, mert most hallottam életemben erről. Mostse értem.. 1 hete tanulom az analízist, egyszerűen nem tudom. A másik felét a mateknak (automaták, kombinatorika, stb) meg 4-re megírtam, mert azt tanították, és értettem. Ilyet középsuliban soha nem tanítottak.. Asszem fel is adom, egyszerűen nemtudom..Azért köszi a segítséget
-
KrAt
veterán
válasz
Jester01 #519 üzenetére
A konstansokra rájöttem, a behelyettesítő képnél már úgy számoltam, csak elfelejtettem odaírni
A két fv közötti területet kellett kiszámolniAkkor gondolom a kisebből akartam a nagyobbat kivonni, és azért lett negatív?
Az eredményhez azért nem írtam oda - jelet, mert terület nem lehet gondolom negatív..
Ezt mindjárt megnézem
Oksi
Az első derivált oks, csak az egyből úgyis 0 lesz, azért nem írtam oda
Most hogy mondod, rájöttem, hogy mit rontottam elUgyanis eddig olyan példát csináltunk, ami egy ideig csökkent, majd nőtt, majd megint csökkent, vagy ilyesmi, ez meg egy sima mon csökkenő fv
Erre köszi, hogy rávilágítottál
Bár igazából ahogy elnézem, tökmindegy, úgyis mennem kell majd UV-zni -
KrAt
veterán
Megint itt vagyok. Ha már elegetek van belőlem, küldjetek el a ''3.14''csába nyugodtan
Szóval lenne itt 2 feladatom, ezt vki hozáértő megnézné, hogy jó-e?[link] [link]
Ennél a feladatnál (deriválás) nemes egyszerüséggel elakadtam[link]
Itt [link] függvény diszkusszió kéne. a monotonitáshoz kéne 2 érték, amikor nő, ill csökken (első derivált)
De itt ha jól sejtem, csak 1 van (a 0)
És ha x negatív, akkor azt ugye nem tudjuk értelmezni. Akkor most elrontottam a deriválást? -
KrAt
veterán
Sziasztok
Most készülgetek anal vizsgára, és lesz majd jósok kérdésem, mert ezt nem nagyon vágom, szóval bennetek a bizalmam, remélem tudtok segíteni
Első: adott 2 függvényem. Ennek kellene a 2 közös pontja. Hogy lehet a legegyszerűbben kiszámolni?
f(x)=x^2+1
g(x)=1-4x-x^2 -
KrAt
veterán
válasz
concret_hp #493 üzenetére
A végeredménynek nekem is ez jött ki
Köszi mindenkinek
Kicsit utána gugliztam, mert még soha nem hallottam, ezt az arctg-t, azt úgy már érthető volt. Köszi mégegyszer
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Segítsetek lécci
Van ez a feladat:
Itt az elején lesz gondolom z1 = gyök2 + gyök2i ; z2 = -gyök2 + gyök2i
Hogy hatványozni tudjam, ezt a képletet kéne használni: z^n = r^n (cos n * ''fí'' + i*sin n* ''fi'' )
Az r = gyök (a^2 + b^2)
A ''fi'' = arctg (b/a), ha a >0 (itt épp nagyobb, nem?)
Kérdem én: mi az fene az a ''arctg'' és hogy lehet kiszámolni?
Előre is köszi: Atesz
mod: most nézem, az arctg = tan ^-1?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest