Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
tag
Igen valami univerzális dolgot keresek.
Valahogy így nézne ki szerintem:
Az ember leül egy probléma elé, és akkor
1. lépés: vizsgáld meg ezt...
2. lépés: írd össze az összes ilyet meg ilyet meg olyat
3. lépés: csináld ezt, csináld azt, a lényeg hogy legyen egyértelmű hogy mit kell csinálni
...
És a végén az ember megkapja az eredményt, vagy azt hogy hm, én pl nem tudom hogy mit jelent az a szó hogy "algebra" ezért nem tudom megoldani. (A hiányokat természetesen menet közben is lehet pótolni.)
A lényeg az hogy egy ilyen univerzális megoldóképletnek kell lennie, amit ha lépésről lépésre elvégez az ember akkor egyértelmű eredményt kap, lehet hogy sok idő végigvinni a folyamatot, de bárki megcsinálhatná a képlet alapján, és a szükséges ismeretek birtokában (pl: tudja hogy mit jelent az a szó hogy "algebra" meg az összes többi).
Háát igen a bölcsek kövét vagy ahogy a kolléga mondta: a szent grált keresem. Minek is bármi konkrétat megtanulni, ha egy képlettel az ember mindent kitalálhat. Pl: meg lehet tanulni (memorizálni) egyenként a számok összegét 1+1=2 ; 1+2=3 ;15+6=21 de minek ha egy egyszerű módszer segítségével az ember minden szám összegét ismerheti.Gondolom foglalkozott már ilyesmivel valami tudós, hátha van valami jó könyve ami leírja pont azt amit keresek...
Megjegyzem a számítógépes programok is egyértelmű utasítások körül futnak, ott nincs olyan hogy a számítógép leül és töri a fejét aztán az eredmény csak úgy az ölébe pottyan, de még amikor egy ember egy probléma megoldásán foglalkozik, akkor is egy bizonyos módszer mentén halad, csak legfeljebb nem tudatosan, vagy a módszere nagyon kaotikus, esetleg alkalmatlan, hibás.
-
Golyobis
tag
Sziasztok,
Tudja valaki hogy hol találhatok kimerítő anyagot a probléma megoldás menetéről? Értem ez alatt hogy hogyan kell módszeresen (lépésről lépésre) megoldani egy problémát? A módszernek képesnek kell lennie bármilyen probléma megoldására, vagy feltárni a probléma megoldását megakadályozó okokat.
Igazából az is segítség lenne, ha valaki megnevezné azt a tartalmat / tárgyat amit én keresek, és a név alapján már talán megtalálnám azt, így amíg nem tudom hogy mások hogy nevezik, addig rákeresni sem tudok...
Esetleg konkrét szerző műve...?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest