- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Számolgattam az arányokat, de rossz eredményt kaptam talán mert a γ tompa szög? Aszem arra nem volt jó a szinusztétel, vagy erre is rosszul emlékszem...
Semmi extra, zongorán belül vannak szerkezeti elemek és onnan jött az ötlet hogyan lehet ezt kiszámolni. Most bosszant, hogy ennyire nem áll rá az agyam...
axioma: valóban olyan mint egy másodfokú, de nekem csak hasonlít.
-
MrChris
nagyúr
Elég hülye vagyok mert persze, hogy volt cosinus tétel... meg a többi, most már jönnek elő emlékek, csak nem eléggé.
A helyes ábrát a wiki-ről veszem:
Amit írtál képletet valszeg így néz ki a fenti ábra szerint:
b²=a²+c²-2*a*c*cos(β) a többi meg ha jól rendezem így:
c²=a²+b²-2*a*b*cos(γ)
a²=b²+c²-2*b*c*cos(α)
Ami adatot ismerek a b, c oldal és β szög. Ami kellene nekem az a rövid a oldal, de az α-t ehhez nem ismerem. Innen nem tudok tovább jutni. -
MrChris
nagyúr
Lenne egy kérdésem, egyenlőtlen oldalú háromszög oldalhosszúságát kellene kiszámolnom. Az 'a' és 'b' oldal, valamint az alfa szög ismert, 'c' mivel egyenlő?
(Eddig szögfügvényekkel meg tudtam oldani a barkács dolgaim, de itt most elakadtam)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest