Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lothwin
csendes tag
válasz
concret_hp #1057 üzenetére
köszi, az elve az oké, csak kijönni nem akar 3:S
-
Lothwin
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni, már jóideje bénázom ezzel a feladattal, és sehogy sem jön ki semmi értelmes:S
x^2-2|x+1/4|+c=0c mely értékei esetén van az egyenletnek 3 valós gyöke?
Előre is nagyon köszi
-
Lothwin
csendes tag
válasz
concret_hp #1013 üzenetére
Öööö izé De az x^2+2x+2 egyenletnek nincs is valós gyöke...
Vagy nem tudom, itt a vége akkor hogy is van?
-
Lothwin
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
A 8x^3+24x^2+32x+16=y^3 egyenlettel bénázom. Szerintem x=-1 és y=0 a megoldás, de azt mondták nekem, hogy nem csak ez. Szerintetek?
Köszi előre is a segítséget^^
-
Lothwin
csendes tag
Húúú köszi, nagyon sokat segítettél. El is jutottam odáig, csak a tangensre nem jöttem rá. Köszi mégegyszer
-
Lothwin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan feladat, hogy van egy derékszögű háromszög, c az átfogója, a területének a képlete: t= c^2/8, és a kérdés, hogy mekkorák a szögei...
Belátásos úton, meg szerkesztések alapján bizti, hogy a két másik szöge 15° és 75°, és hogy c=4mc-vel, illetve c^2=(ab)/2, de sehogyan sem tudok összebarkácsolni egy egyenletet, amiből kijön az eredmény.
Tudnátok segíteni? -
Lothwin
csendes tag
válasz
concret_hp #937 üzenetére
Nem is keveset, csak normális eredményt nem sikerült kihoznom:S
-
Lothwin
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Egy tanteremben 24 lámpatestet szereltek fel, amelyek mindegyikébe 4-4 izzó fér el. Amikor néhány lámpába becsavarták a négy izzót, akkor már látszott, hogy a rendelkezésre álló készlet kevés lesz. A továbbiakban előbb hármasával, majd csak kettesével, végül egyesével tekerték be az izzókat a lámpatestekbe. Sajnos így is maradtak lámpák, amelyekbe nem jutott izzó. Hány izzó hiányzott, ha kétszer annyi lámpába került egy-egy izzó, mint ahányba négy, és fele annyi lámpába egyáltalán nem jutott, mint ahányba hármat is csavartak?
Köszi előre is -
Lothwin
csendes tag
Hello!
Kéne egy gyors segítség:
Mutassuk meg, hogy az[x/(y^3-1)]+[y/(1-x^3)]+[(2(x-y))/((x^2y^2)+3)]
kifejezés helyettesítési értéke állandó minden olyan helyen, ahol a kifejezés értelmezve van és x+y=1.
Előre is nagyon köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Ubiquiti hálózati eszközök
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest