- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tufako
tag
válasz
Mr.Csizmás #12665 üzenetére
Értem, de a gépemen van egy külön vakuszinkron csatlakozó is, a papucstól függetlenül, oldalt.
-
Tufako
tag
Bár nem tartozik a topik témájához közvetlenül, de megkérdezem, régi típusú teljesen manuális vakukat használt-e közületek valaki? Van a gépen hagyományos vakuszinkron csatlakozó is, feltételezem, hogy nem árt a gép elektronikájának ennek használata. A vakupapucsba is nyugodtan behelyezhetek régi típusú vakut?
-
Tufako
tag
válasz
Zozzant #12660 üzenetére
Egy 50 mm-es Kobo objektívről van szó, inkább csak próbálgatás, mert ez van kéznél. M módban működik a dolog, nem elég egy pillanatra megnyomni a zöld gombot.
A hiba jobbára bennem volt, meg a használati utasításban, ami az Av módot írja. Az M mód végül is nem idegen tőlem, mondom, nagyon sokáig analóg gépekkel dolgoztam, tehát nem vagyok elkényeztetve automatikailag, meg be kell vallanom töredelmesen, ahol lehet, mellőzöm is, de tudom, kellemes kényelmi funkciók vannak, de még az AF optikát is manuálisan szeretem beállítani. Gyári hibás vagyok, na, ennyi.
Köszönöm mindenkinek a gyors segítő reagálást, rávezettetek a helyes megoldásra, jár nektek egy-egy nagy korsó virtuális sör.
-
Tufako
tag
válasz
cinemazealot #12654 üzenetére
Az lenne az igazi, ha fényméréshez be tudnám a rekeszt ugrasztani, így viszont holnap visszatérek a kőkorszak előtt módszerhez, kézi beállítással játszadozok egyet (ugyebár a rekesz működik, de a fényt meg teljesen nyitott állapotban méri), nem spórolok a filmmel.
-
Tufako
tag
válasz
cinemazealot #12654 üzenetére
Jók a képek, hasonló témákban utazok én is.
Az objektíven hiába állítom a rekeszgyűrűt, nincs változás, csak teljesen nyitottan mér, és ennyi.
Az objektívet felismeri a gép, hogy 50 mm-es, de csak AV módban engedi használni. -
Tufako
tag
Üdv mindenkinek. Új vagyok, vettem egy K-20D gépet, hogy belerázódjak a digitális világba rendesen. (Valamikor analóg gépeim voltak, - Zenit, Kobo, Pentaconsix - majd jött a váltás, de a bridge gépek nem igazán jöttek be nekem.) Szeretnék segítséget kérni, ha valaki hajlandó ez ügyben lépni, bár az eddigi jó pár ezer hozzászólásban biztos megvan a megoldás, de kissé időigényes lenne megkeresni.
Megőriztem a régi időkből egy Kobo gépet, ennek az optikáját felraktam kíváncsiságból, a rekesz használatot engedélyeztem, és sehol semmi. Gyakorlatilag az alap fényerővel dolgozik, s vakuval sem boldogulok, tök túlexponáltak a próbaképek. Van erre valamilyen megoldás, amit a magamféle, szellemileg némileg visszamaradott emberek is tudnának alkalmazni? Terveim között szerepel, hogy pár régi fajta k-bajonettes objektívet beszerzek, jobbára manuális módszerekkel fotózok, autofókusz nélkül is egészen jól megvagyok. Köszönöm az esetleges segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest