- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
GU-81M
tag
55 lenne az xm1. Sajnos pana g3-at itthon nem találtam eladót. Ebayen láttam, csak akkor már a postaköltséget inkább a gépbe raknám.
"... a peaking hanyagolható, fotóra szvsz nem elég pontos,..." ebben az esetben viszont átgondolom az egészet.(#6758) iRico: Elhiszem, a peaking nekem is nagyon tetszik.
-
GU-81M
tag
válasz
MrChris #6751 üzenetére
Most így első körben nem akarok annyit rászánni. Arra gondoltam, hogy veszek egy olcsóbb milcet használtan és azt használom egy darabig. Ha tetszik a manuálosdi, akkor pedig eladom és veszek egy komolyabbat, így sokat nem bukok rajta. Az eddigi hozzászólások alapján én azt szűrtem le, hogy az evf és a focus peaking a legfontosabb, ebből talán az előbbi elhagyható.
-
GU-81M
tag
A Fuji X-M1-ről mi a véleményetek? Manuálozni keresek milc vázat.
-
GU-81M
tag
válasz
MrChris #6696 üzenetére
Nem is tudtam róla, hogy már obikat is gyárt.
Van 50/1.8-asom, de nem vagyok vele maradéktalanul megelégedve, mert frontfókuszos (kb 1-2 centi, de a tudata is zavar), emiatt nem nagyon használom (persze, ha rekeszelem, akkor már nem zavaró). Nekem nagyon bejönnek ezek a régi obik, mert olcsóak és valahogy más érzés párosul hozzájuk. Csak a fókusz ne lenne olyan macera....
Most eldöntöttem, hogy veszek egy milc-et erre a célra. Pana G3-at nem nagyon találtam itthon eladót, ebayen viszont van egy pár darab, onnan érdemes inkább beszerezni vagy várjak egy itthoni ajánlatra? De az is lehet, hogy megelégszek egy E-P1-gyel....
-
GU-81M
tag
Milyen milcet ajánlotok manuálozni? Az Oly E-P1 elég alacsony áron megy használtan. Az ehhez hasonló árú gépek mennyire használhatóak? Gondoltam próbaképpen beszereznék egyet kíváncsiságból....
-
GU-81M
tag
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet ezekkel a manuális obikkal rendesen fókuszálni (legnagyobb rekeszen)? Van egy Helios 44-2M obim, amit egy Canon 600D-n használnék, de elég nehéz vele éles képet lőnöm. Egyáltalán képes egy 18 megás szenzorra éles képet rajzolni? Alacsony záridő mellett is nehéz beállítani úgy, hogy éles legyen a tárgy... Minden seítséget szívesen fogadok.... Amúgy ugyanez volt a helyzet egy 500mm-es tükörobjektívvel, állványról, 1/2000 zársebességgel nem tudtam beállítani az élességet.... Próbálkoztam a liveview-val is, belenagyítással, de úgy sem sikerült.... -
GU-81M
tag
Hát ennél a vaterán sokkal borsosabb árak vannak, viszont ott látom, hogy szinte újak. Ilyen áron mégis hol lehet venni? Nagyon lutrit nem akarok, hogy olcsó, és lehet, hogy jó, mert pont emiatt nem sikerült ma megvenni őket.... (az egyik olajcseppes volt belülről, a másik pedig gombás, pedig nagyon rákészültem a dologra)
-
GU-81M
tag
zolka78 jóvoltából sikerült szereznem egy m42-eos adaptert, viszont a másik két üzlet nem jött össze sajnos. Nézegettem a vaterát és ott elég magas árak vannak, igaz nagyon jó állapotban lévő obikat találtam. A kérdésem az, hogy a gyakorlatilag makulátlan Jupiter (11a és 37a) illetve a Helois 44M milyen objektívek mennyit érnek reálisan?
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy milyen m42-es átalakítót érdemes venni egy Canon 600D-hez, ha Helios és Jupiter obikat szeretnék vele használni? Blendeperemeset, vagy perem nélkülit? Gondolom csak chipesben érdemes gondolkodni. Mennyit számít az anyaga (bronz vagy alu)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest