- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Clargica #7060 üzenetére
Miért? Azon a filléres obin úgy se lehet veszíteni és ha müxik akkor ha megunod elboltolod. Lencsés adaptert is lehet venni már 3200 pénztől. Bár ezeket a régi obikat lencsével kár tovább rontani.
Én annó nyeltem egy nagyot és a konica 50/1.7-t végül megpörgettem az esztergávalBeleszereltem egy 4/3-os chipes m42-es adaptert
-
MrChris
nagyúr
válasz
Clargica #7058 üzenetére
Ahogy nézegetem a kezemben a Heliost, meg amibe betekerem adaptert, a Heliosból simán le lehet esztergálni azt az 1,04mm-t! Kérdés csak az hogy az adapterben van e elég mélyen menet. Másik lehetőség hogy ha nincs elég menete akkor rászerelni (ragasztani) fixen a leesztergált Heliost az adapterre.
Lemértem, 60mm a Helios, még aszem pont be lehet fogni a barkács esztergába. -
Gertev
csendes tag
válasz
Clargica #7056 üzenetére
Portréhoz inkább én pl:
- Jupiter 11A (135mm f3.5) - cserélhető végű (KP/N adapterrel végtelen is van)
- Tair-11A (135mm f2.8) - cserélhető végű (KP/N adapterrel végtelen is van)
- zeiss Biometar 80mm f2.8 vagy: Biometar 120mm f2.8 - Pentacon Six végű, erre van Nikonhoz is adapter (lesz végtelen)
- Zeiss Sonnar (180mm f2.8) - Pentacon Six végű, erre van Nikonhoz is adapter (lesz végtelen)
javasolnék!Vagy átalakíttatni fotoműszerésszel egy Pentacon 50mm f1.8-at vagy valamelyik helios 44-m-et...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Clargica #7054 üzenetére
1.hsz.! A probléma nikonnál a nagy bajonet távolság az érzékelőhöz képest (bázis távolság) A többség optikája rövidebbre van tervezve, készítve. Lencsés adapterekkel korrigálható, de ront a képminőségen. Persze sima adapterrel is feltekerhető csak akkor pár méternél meszebb nem tudsz élesre állni.
Olyan obikat keressél amikkel van végtelened nikonon (focus infinity), mivel ebből kevesebb van és keresett ezért némileg drágábban adják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest