- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
válasz
krisz12356 #6090 üzenetére
Használd, és idővel felpuhul. A ruszki kenőanyag már csak ilyen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
krisz12356 #6090 üzenetére
én szétszedtem, és megkentem, de a haveromé a használattól is szépen belazult
-
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #6072 üzenetére
Ok. 3-4 csavar adapterbe 3-4 lyuk+süllyesztés és már fennt is van. Mikor eladtam visszaszereltem, de volt aki kérte hagyjam rajta.Drágább obi volt
-
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #6070 üzenetére
canon fd: leszerelve a bajonetet és rácsavarozva egy adaptert lesz végtelened. Én csináltam ilyet. Visszacsinálható, de akkor éri meg ha eleve van obid vagy nagyon olcsó volt és szeretsz műszerészkedni
-
válasz
krisz12356 #6058 üzenetére
A régi Canon FL/FD obiknak 42mm a bázistávolsága, az EOS vonalnak pedig 44mm.
A linkelt adapter felépítéséből az látszik, hogy meg sem próbálja az FD lencsét 2mm-rel az EOS bajonett "mélyére" sűllyeszteni (ami nem is biztos, hogy lehetséges lenne), így ezzel szerintem biztos, hogy nem fog tudni végtelenbe fókuszálni a régi lencse EOS vázon.
Makróhoz és közelebbi témákhoz jó lehet.Ha végtelenbe is akarsz fókuszálni, és a lencsés adapter nem jön szóba, akkor csak m42, Olympus OM és Contax C/Y, és N bajonettes lencsék jöhetnek szóba a régi elterjedt manuálok közül.
Persze, biztos van még pár ritkább bajonett típus, ami jó. -
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #6065 üzenetére
Olympus OM-eket használok m4/3-on, azok tudtommal probléma nélkül felmennek eos-ra, csippes adapter is van hozzájuk. De minden obi típusnak vannak jobb rosszabb szériájuk. Egyszer ki kell próbálni egy jót és meglátod kell e. Hanem akkor különösebb bukta nélkül továbbadható. De mint mindennél itt is az olcsó húsnak híg a leve!
-
Gertev
csendes tag
válasz
krisz12356 #6065 üzenetére
itt sok minden van: http://www.mflenses.com/carl-zeiss-jena-flektogon-35mm-f24-mc-lens-review.html
-
Gertev
csendes tag
válasz
krisz12356 #6063 üzenetére
ha divatfotózol, az fasza! Ha láttál képeket vele, akkor ismerheted. Az tény, hogy a modern autófókuszos csodáknál olcsóbb... És ha a képe megfelel, akkor meg pláne!
-
Gertev
csendes tag
válasz
krisz12356 #6061 üzenetére
megéri, ha "olcsó" 35mm-es kell. DE: a manuális fókuszálás egész más világ. Ha csak most, vagy pár éve fotózgatsz, akkor ezt külön szokni kell, ha már 10-20 éve volt Zenited/Praktikád, stb, akkor természetes lesz. Az 50mm-es Canon egy jó obi. Az újnak az építési minősége persze egész más kategória (plasztik-fantasztik.)
A 60-as évek közepétől-végétől a Zeiss obik - talán a tömegesebb termelés miatt - kicsit bénább mechanikával készültek: beragadó blendék, rossz minőségű zsírzás, ami mára akadozva megy... Fotoműszerész tudja ezeket orvosolni, utána megint jók!
A 35 / f2,4-ről írnak rosszakat is, az biztos, a régebbi f2.8-as igen jó (más felépítésű). Azonkívül a 2.4-esnek elszállt ára lett, jó kérdés, miért? Mit tud, amit egy régi Canon 35-ös nem?
-
gorgo
őstag
válasz
krisz12356 #6054 üzenetére
az 50-esből a régebbit ajánlom, nem az FDn (new-t). Én mondjuk csak m43 és fuji apsc-n használtam de bejött. FF tapasztalatom nincs...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
krisz12356 #6058 üzenetére
amint írja jó kell legyen. Régen valami probléma volt ezzel úgy Tudom. Próbáld ki az a biztos.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
krisz12356 #6056 üzenetére
Az FD bajonett nem kivitelezhető sajnos csak lencsés adapterrel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
krisz12356 #6054 üzenetére
sztem ezek a manuálok ff vázra érik meg a legjobban, ha tehetném sony a7-et vennék manuálozni
mondjuk ff dslr-en nem biztos, hogy működni fognak rendesen, függ, hogy milyen vázra lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest