-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz
sszemtelen #11887 üzenetére
Szerintem nyitott rekesz esetén nem fogsz érdemi különbséget látni a háttérmosás mértékében.
A minolta valószínűleg mechanikailag jobb, elsősorban a rekesz állítás finomabb.
Viszont elveszted A/M ficsőrt, amit a Helios fokozatmentesen is tud.
.
Én csak akkor cserélném, ha nyitottan jobb a minolta. (szubjektíven és tesztelve is)
Vagy olyan típus aminek ritkaság vagy érzelmi értéke is van. Pl. 15-20 éve Minolta PF-eket gyűjtöttem. -
p_adam
addikt
válasz
sszemtelen #11887 üzenetére
Nekem is van mindkettő (nem ezek a típusok) megférnek egymás mellett, távolra az 50mm jobban bejön, portréra meg az 58mm tetszik. Ha muszáj lenne választanom, akkor az 50mm maradna. De csak azért, mert van egy téma, amit egy fix helyről fotózok és az 58mm-be éppen nem fér bele
A rekesz eltérés nem lesz igazán számottevő (ha ua. a beállított távolság), de az 50/1.7 valószínűleg hamarabb élesedik a sarokban, mert a fókuszvonal a Helios esetében kissé görbül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Nikon D5300 ajándék FIX 50-es obival (Autofokusz nemműködik)
- GoPro HERO 11 Black akciókamera - Creator Edition +sok tartozék
- Canon EOS 6D Mark II - Eladó !!
- Fujifilm X-E4 + XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS MILC
- Alacsony expós, nagyon szép állapotú D7200 + fix35 objektív és kit obi eladó táskával,tartozékokkal!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- PNY Quadro P600
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3600, 94% Akkumulátor
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest