- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Piros Arany kiadást kapott a kínai Z Fold7
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 - alap
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
sellerbuyer #3300 üzenetére
Akkor máshogy közelítek:
Igen, szemüveges vagyok, olvasó szemüveget hordok és a dioptria korrekciót úgy lőttem be, hogy azok a hajszál vékony négyszögek a legélesebben látszódjanak, mikor eltekerem életlenre a fókuszt, hogy semmi ne zavarjon be. Azon kívül próbáltam állítani úgyis ahogy te javasoltad, de a korrekción nem kellett jobban állítani semmit.
A manuális élesség állításról, mármint amit én művelek. Keresőben finom mozdulatokkal megkeresem azt a pontot amikor a lehető legélesebbnek látom a képet, (és most teszt ábráról beszélek) és pontosan tudom, hogy a csippantás nem mindig a megfelelő pozícióban történik, így nem is hagyatkozom rá ilyenkor.
Miután belőttem a legélesebb képet a keresőben, és átváltok LV módra, egyértelműen látszik hogy a fókusz nem ott van ahol kellene lennie, és ha exponálok, akkor a képen látszik a front fókusz.
Viszont amit mondasz, hogy a két objektív egyforma, azzal vitatkoznék. A Flektogonnal egyértelműen tudok úgy fókuszálni, hogy ha átváltok LV módra, akkor nincs mit korrigálni a képen, míg a Helios-al ez egyszerűen nem megy.Amúgy is kukázom azt az obit, mert egy ponton csúnyán akad élesség állításkor. Mikor szétszedtem meg is találtam hogy el van repedve a menetes henger ami a lencséket mozgatja a házban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- FOTÓS beárazás
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- BestBuy topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest