- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cancer
senior tag
De szívesen megnézném egy ilyen objektív képét FF-es gépen. (Pl.: Canon 6D)
(szerk.)
-
Cancer
senior tag
ITT van egy pár ma készült fotó 550D + Pentacon 2.8/135-össel + egy 30 mm-nyi közgyűrűvel.
-
-
Cancer
senior tag
Hadd osszam meg veletek alig idősebb, mit 1 órás tapasztalatomat! Először is mint korábban már írtam, találkoztam egy 2.8/29 mm-es Pentaconnal, aminek nem volt végtelenje a gépemen. Hozzá téve, hogy a Helios 2/58-asomnak illetve a frissen beszerzett Pentacon 2.8/135-nek volt így úgy gondoltam, hogy az obi a hibás.
Szóval alig egy órája voltam megtekinteni egy másik Pentacon 2.8/29-es obit, amit abban a percben hoztak ki a műszerésztől (Csúrgó Úr), szóval frissen tisztított csili vil volt az optika. Viszont ugyancsak nem volt végtelen fókusz. Megjegyzem a helyzet optikailag az előző próbálkozásoknál klasszisokkal jobb volt.
Az eladó mondogatta, hogy ő nikonnal használja és, hogy nekem is lencsés adapter kell...stb... de, hisz a Canonokhoz, csak az FD-EOS átalakítóhoz kell lencsés adapter.Kipróbáltam valamit.
Végtelenre állítottam az obit és éppcsak rátekertem a vázra. Folyamatosan néztem a kinagyított LiveView képet és tekertem fel az objektívet a helyére. És láss csodát volt végtelen fókusz! Egészen pontosan 1/4-ed fordulattal korábban, mit a teljes feltekerés.
Eláltam a vásárlástól, bár alkalmi vétel lett volna, de nem tudom, hogy mikor, hogyan mennyiért tudnék új (vastagabb) adapterhez jutni.Szóval tényleg nem mindegy az adapter kidolgozása, hiszen jelen esetben alig 0,1 vagy 0,01 mm-ről beszélünk! De számít. Mert áttekintve nem tűnt életlennek a háttér, főleg rekeszelve nem, de 2.8-on úgy el volt kenve...
-
Cancer
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #1805 üzenetére
Nem, nem. Johnjohn Pont azt írta, hogy nem szabadna elvesznie a végtelennek. Én is azt mondom. 2 órája kaptam kézhez egy 135 mm-es Pentacont és van egy 58 mm-es Heliosom. Mindakettő M42-es menettel rendelkezik és egy ilyen adapterrel csatlakoztatom a géphez őket. Bár én nem akartam anno chip-eset venni, tartom most is ezt az álláspontomat, de mindkettőn van végtelen fókusz.
-
Cancer
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #1794 üzenetére
Én 10-et nem adnék érte, de csak mert smucig vagyok!
-
Cancer
senior tag
Szerintetek van olyan, hogy egy M42-es Pentacon 2.8/29 mm-nek nincs végtelen fókusza 550D-n? Az indok az volt, hogy máshova kerül a fókuszsík...
Érdemes tudni, hogy ugyanazzal az átalakítóval a Helios 2/58mm-esem tökéletesen működik.
-
Cancer
senior tag
Készült egy kis összehasonlító táblázat. (Első ilyen munkám, úgyhogy picit fapados)..
A lényeg a lényeg:
Napsütéses, gomolyfelhős időben készült. Az f/1,8-2-höz kevés volt az 1/4000 mp így azok kicsit túlexponáltak lettek. Sajnos pont a "fényerőtlenek" következtekor bújt el a nap, de az állványnak és a szobrok mozdulatlanságának hála, nem volt gond a "hosszabb" záridő.
Mivel a fő alany a Helios 44-2 58 mm objektív volt, ezért a kiteket 55 illetve ~58 mm-re állítottam.A 100%-os kivágások helye az alábbi képen lettek jelölve.
A középső és szélső kivágások itt megtekinthetők.
Jó böngészést.
U.i.: A tesztet meg fogom ismételni, kevésbé dinamikus fényviszonyok között, nagyobb részletességű témákkal.
-
Cancer
senior tag
Olvastam, hogy a a Pentacon 3.5/30-as obinak tűéles szép képe van.
Ti melyiket választanátok?
Pentacon 3.5/30 mm ~4.500.-
Pentacon 2.8/29 mm ~9.000.-Ócószág vagy +fényerő?
-
Cancer
senior tag
Végre egy teszt, ami ugyanazzal a géppel készült. 50 mm
-
Cancer
senior tag
válasz
Flashback #1776 üzenetére
Én anno simát akartam venni, de aztán "hirtelen kellett" és egy chipes volt a leggyorsabban elérhető. Annyi, hogy f/2-esnek maszkolja az M42-es obikat, mér fényt (sem alul, sem fölül, hanem pontosan) és van AF visszajelzése. Igaz, azt hibásnak ítélem, mert frontfókuszos...
A 2nd gen chipes nem tudom milyen talán a programozhatóra értik. Nekem egyedül a fénymérés miatt éri meg a chip. Amúgy simát vennék.
-
Cancer
senior tag
-
Cancer
senior tag
Ismer valaki (részletesebb) leírást HELIOS 44-2 58 mm-es objektív portalanításáról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen videókártyát?
- DJI topic
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest