- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Így teljesít a Nubia Z80 Ultrában az új Snapdragon
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
válasz
boomba335 #10907 üzenetére
Nincs közöttük hűdenagy különbség, bármelyiket is veszed. Nekem a Zuiko 50-es makróm volt, illetve a Yashica 55/4-em van most is (na meg a Volna-9 50/2.8), mindegyik penge. Pixelbuzerálva lehet, hogy kijönnek a különbségek, de az engem soha nem érdekelt.
A kolléga által említett Nikkor makró is nagyon jó (sőt, talán az "a legjobb" ezek közül). Szóval nem nyúlsz mellé, bármelyiket is veszed. Amúgy vehetsz 90-100 mm-es gyútávúakat is, de persze azok drágábbak - cserébe rovarokat ezekkel jobban tudsz fotózni, mivel nagyobb tárgytávolságot tesznek lehetővé.MrChris
"...8-11-16-ig is ajánlott rekeszelni a nagyobb mélységélességért, csak épp így sötét a kijelző..."
Nem tudom, mivel fotózol,de élőképes gépen ki lehet kapcsolni, hogy a blendéhez igazítsa az élőképet, így bármilyen rekesszel világos előnézeti képpel tudsz élességet állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ TouchScreen 100% sRGB - 1 év garancia
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest