Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Apple iPhone Air - almacsutka
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
reefeer
tag
Sziasztok viszonylag, kezdő linuxos vagyok mandrake 10.1c-vel. Az alábbi két problémában szeretném a segítségeteket kérni:
1Hogy kell véglegesen kitakarítani a már nem használt programokat a rendszerböl?
Felraktam egy programot (pureftpd) a binárisból. A következőket tettem; 1Kitörítettem a tar állományt.
A hagyományos ./configure make make install-lal a leírást követve elvégeztem a telepítást. Működik is szuperül. A leírás következö része azt állítja hogy ha már nincs szükségem az adott programra és uninstalálni akarom akkor csak annyit kell tennem hogy beírom 'make clean'. Próba képp ezt meg is tettem. Pár másodperc után ellenörizvén az eredményt ugy találtam hogy ''nem mindent'' távolított el. A kitomorített állományokat pl helyből nem de valószínüleg az nem is feladata.
*De* pl.: a telepítés során a /usr/local/sbin/ alá (meg még kitudja hova) is berakott fájlokat. -Ami eddig nem volt ott-. Nem kellene neki ezeket is sajátmagának eltávolítani? Ha nem, akkor milyen módszer van arra hogy az ilyen ''partizán'' fájlokat ellehesen távolítani? Nem a méret miatt hanem azért mert nem szeretném ha a programok teleszemetelnék a gépet azzal, hogy itt is marad 1 kicsi meg ott is.
Esetleg tud valaki adni 1 leírást hogy hogy is mőködik ez az egész? (mi miért mit tesz) Mert a fenti ''varázs szavakat'' már több program telepítésénel olvastam csak épp nem értem mit csinál.
Még valami: a pureftp program ugy indul (amig nincs az init d szuper daemonba -ezen épp most dolgozom-) hogy ezt:/usr/local/sbin/pure-ftpd&
parancsot kell kiadni. Az eleje világos de mire való a '&' -csak azért kérdezném mert a- leírás külün kitért rá, hogy nehogy elfelejtsem beírni.
Másik kevésbé lényeges bár bosszantó dolog a Karakter kódolási problémával kapcsolatos. Az egyik ilyen, hogy a Kwriteban nem mőködik a hosszú ö és a hosszú ü. A bejelentkezési képernyőnél pedig az é betűhibádzik. Ha valaki esetleg tuda iránymutatással szolgálni hogy mégis hol kezdjem az állítgatást az nagyon szuper lenne.
u.i: Nagyon köszönöm mindenkinek aki vette a féradségot hogy elolvassa eme kis irományt és esetleg érdembe tud rá valaszolni. THX
szerk elgépelések.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Proxmox VE
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Honor 400 5G 512 GB Desert Gold karcmentes (8 GB /512 Gb)
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest