Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met30
tag
Én sem tartom magam nagy linux gurunak, de talán egy-két tippet tudok adni. A szoftverek eltávolítására én a csomagkezelőt szoktam használni. Mikor feltettem az MDK-t, a KDE minden komponensét telepítettem. Ezután egyesével megnéztem, hogy mire jó s mit tud egy-egy program. Amikre úgy éreztem nincs szükségem, azt a következő lépésben a csomagkezelő csomag eltávolítása résznél megkerestem, mejd kijelöltem s töröltem. Ha esetleg csomagfüggőség volt, azokat is eltávolította.
Az általad említett sbin mappa meg nem más, mint egy root parancsikon. A programok a felhasználóknak a bin, a root-nak pedig az sbin mappába teszik be a programok parancsikonjait - hogy wines kifelyezéssel éljek
-. Ha az sbinből manuálisan szeretnél törölni, csak rootként bejelentkezve tudod megtenni.
Remélem tudtam segíteni valamennyit. -
snowflake
tag
Nos alapvetően a linuxban a futtatható programok a bin nevü könyvtárakban találhatóak.
pl: /bin /usr/bin /usr/local/bin és ezeknek az sbin változatai a ''rendszergazda'' részére.
Az mplayer ha te fordítottad, akkor alapértelmezésben az /usr/local/bin alá kerül, ha bináris terjesztésből tetted fel, akkor, lehet az /usr/bin alatt is talán.
Azt, hogy egy program hol található egyébként a which, vagy a whereis parancs is megmondja:
[pihe@zeus pihe]$ which mplayer
/usr/local/bin/mplayer
Társítani, pedig a kde-ben hasonlóan tudsz mint win alatt, a kattingatos módszerrel. -
snowflake
tag
Hát úgy tűnik drivereket betöltögeti....
A 2. parancs azért nem adott vissza semmit mert valószínűleg 2.6-os kernelt használsz és az nem onnan olvas (rosszul írtam)
Hát nem tudom mi lehet, ha kde-t használsz esetleg próbáld meg a home könyvtáradban .kde könyvtárat törölni vagy inkább átnevezni, és jelentkezz be úra hátha az ablakkezelő fogja meg perverz módon a hagkártyát.
Illetve az alsa beállításait is törölheted:
/etc/init.d/alsa stop
rm /etc/asound.state
/etc/init.d/alsa start
alsactl store -
snowflake
tag
Még 1 kérdés ha leakarok csatolni vlamit pl a vinyom 1ik particióját és azt irja ki hogy busy de én semmilyen programot nem használok ami onnan igényelne adatot és nem állok benne fájlkezelüvel akkor hogy tudom kideríteni hogy mi az ami fogja?
pl:
fuser -v /ahova/van/csatolva/*
lsof /ahova/van/csatolva/*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
-. Ha az sbinből manuálisan szeretnél törölni, csak rootként bejelentkezve tudod megtenni.