- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met30
tag
Én sem tartom magam nagy linux gurunak, de talán egy-két tippet tudok adni. A szoftverek eltávolítására én a csomagkezelőt szoktam használni. Mikor feltettem az MDK-t, a KDE minden komponensét telepítettem. Ezután egyesével megnéztem, hogy mire jó s mit tud egy-egy program. Amikre úgy éreztem nincs szükségem, azt a következő lépésben a csomagkezelő csomag eltávolítása résznél megkerestem, mejd kijelöltem s töröltem. Ha esetleg csomagfüggőség volt, azokat is eltávolította.
Az általad említett sbin mappa meg nem más, mint egy root parancsikon. A programok a felhasználóknak a bin, a root-nak pedig az sbin mappába teszik be a programok parancsikonjait - hogy wines kifelyezéssel éljek-. Ha az sbinből manuálisan szeretnél törölni, csak rootként bejelentkezve tudod megtenni.
Remélem tudtam segíteni valamennyit. -
snowflake
tag
Nos alapvetően a linuxban a futtatható programok a bin nevü könyvtárakban találhatóak.
pl: /bin /usr/bin /usr/local/bin és ezeknek az sbin változatai a ''rendszergazda'' részére.
Az mplayer ha te fordítottad, akkor alapértelmezésben az /usr/local/bin alá kerül, ha bináris terjesztésből tetted fel, akkor, lehet az /usr/bin alatt is talán.
Azt, hogy egy program hol található egyébként a which, vagy a whereis parancs is megmondja:
[pihe@zeus pihe]$ which mplayer
/usr/local/bin/mplayer
Társítani, pedig a kde-ben hasonlóan tudsz mint win alatt, a kattingatos módszerrel. -
snowflake
tag
Hát úgy tűnik drivereket betöltögeti....
A 2. parancs azért nem adott vissza semmit mert valószínűleg 2.6-os kernelt használsz és az nem onnan olvas (rosszul írtam)
Hát nem tudom mi lehet, ha kde-t használsz esetleg próbáld meg a home könyvtáradban .kde könyvtárat törölni vagy inkább átnevezni, és jelentkezz be úra hátha az ablakkezelő fogja meg perverz módon a hagkártyát.
Illetve az alsa beállításait is törölheted:
/etc/init.d/alsa stop
rm /etc/asound.state
/etc/init.d/alsa start
alsactl store -
snowflake
tag
Még 1 kérdés ha leakarok csatolni vlamit pl a vinyom 1ik particióját és azt irja ki hogy busy de én semmilyen programot nem használok ami onnan igényelne adatot és nem állok benne fájlkezelüvel akkor hogy tudom kideríteni hogy mi az ami fogja?
pl:
fuser -v /ahova/van/csatolva/*
lsof /ahova/van/csatolva/*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest