Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Apple Watch
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Tompo
aktív tag
Sajnos leírtad a lényeget, a rendőr FÉL komolyabb intézkedést kezdeni (lovasroham, rendbontókat behúzni...). Míg a kopasz nem, és gond nélkül hergeli magát, egymást és a rendőrt is, bedobál bármit ami nehéz és nincs lebetonozva, támad akár fegyverrel is. De max kétszer kéne kirohanni a rendőrnek és behúzni a támadót, és ha utána el is ítélnék (bíróság suxx) akkor szerintem hatásos lenne. Így max 10-20e bírság azt másnap már szabad a delikvens, és dicsekedhet a dologgal.
Ha megnéztek egy amerikai foci meccset ott kb 50-60e ember van és viszonylag kutúráltan nézik végig, de ott aki randalírozik az nagyon gyorsan és fájdalmasan kerül a rendőrök kezébe... -
azzio
aktív tag
csá! már vártalak:)
különben: de, egyetértünk, én a gumilövedék-vízágyú-könnygáz triót csak a fellépési kényszert szimbolizálandó írtam, igazából mindegy mi a módja, a lényeg, hogy hatékony legyen. Amit Te írtál, az pl. egész jól hangzik ;]
Különben még mindig nem tudok napirendre térni afölött, hogy ilyen állatokkal kell egy városban élnem (Erzsébet híd: blokád / Vörösmarty tér: repkedő sörösüvegek / Üllői út: no comment). És ezt nem csak a hírekből látom, amerre járok, ez van...
Szóval valahogy, akárhogy, de példaértékűen kell ezekkel szemben eljárni, hogy
1., ne heverjen romokban egy-egy meccs után a fél város
2., aki tényleg a meccs miatt megy oda, az élvezhesse is, hamár egyszer megvette a nem olcsó jegyet
3., ne képzeljék ezek az izomagyú, alkoholista, agresszív, csökkentértelmű kis senkik, hogy mindent szabad... -
Elrood
őstag
Nézem a hírműsorokat. Ez csak szabálysértés, tehát pénzbüntetés. Ez nem nagyon fogja őket elrémiszteni, se a rendőrök jelenléte.
Angol példát kéne szerintem alkalmazni, hiszen a 80-s években brutális dolgok történtek ott is, most szinte semmi. Azonosítani kell ''ezeket'' és kitiltani az össze focimeccsről. Plussz a büntetőtörvénykönybe a futballhuliganizmust külön megemlíteni és büntetni. -
Most megy a Naplóban a verekedésről egy összeállítás.
A háttérzajok a kövik:Sich-Heil;Mocskos Zsidók;
eközben a delikvensek a jobb karjukat a mellkasuktól indulva az ég felé lóbálják.
Csak előre az EU-ba.:D -
lesaux
veterán
Azt el tudja nekem valaki mondani, miért kellett bántani Tökölit, Jovicsot és Szűcsöt?
Az idei házi gólkirály, a tavalyi házi gólkirály és a kapus, aki messze a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. Mellesleg a Debrecen elleni meccsen sem lőttek neki gólt.
Jovicsot ráadásul imádta a közönség. Akkor nem értem. -
dXtr
tag
kilatastalan a helyzet amig ilyen megtortenhet
-
Jozsué
tag
Szip-szip:O:O:O Össze tört a szivem, nincs meg a bajnokság és a szurkolótársaink közötk akad egy ÁLLATOKBÓL verbúválódott brigád ,ezeket le kéne lőni. Ezek csak a karukat akarják edzeni a meccseken.Bezzeg ha nyertünk volna akkor meg istenítették volna a csapatot,de.....nem sikerült a győzelem így meg szarráverik a játékosokat(?!) És kérdezem én, ki fog jövőre játszani ha agyonverjük a játékos állományt.
-
toeri
aktív tag
Sejtettem, hogy itt leszel... :DD
De most nem értünk egyet. A gond pont az, hogy a rendőreink a ''tömeg elleni fellépés''-t ismerik mint fogalmat. (Egyébként világszerte így van ez, ez a könnyebbik út. Erre való a könnygáz a vízágyú és amiket itt sokan soroltak.) Bár épeszű ember manapság nem viszi ki a gyerekét / kedvesét ilyen meccsre -sajnos ezt kell mondjam- de az embereknek elidegeníthetetlen joguk van a hülyeségre, vagyis mindig számítanod kell rá, hogy tömegben lesznek ártatlanok. Ezért nem lövünk a tömegbe sosem. Vízágyúval sem. Gumilövedékkel sem. Könnygázzal sem.
Amit csinálni kell az a következő (és ezt is tanítják pár helyen) megfelelő nagyságú rendfenntartó erőkkel felvonulni. A tömeget kiszorítani, szabad elvonulás lehetőségét biztosítani azoknak akik haza akarnak menni. Akik balhézni jöttek, azok úgyis (mintegy automatikusan) ellent fognak szegülni a rendőri intézkedésnek és nekiállnak dobálni, lökdösődni, stb. Nos amikor ezek a magukról megfeledkezett emberek nekitámadnak a rendőrök sorfalának (mert nekitámadnak, aki nem hiszi nézze meg egyszer, de ha lehet ne élőben, csak közvetítésben!) akkor a sorfal hirtelen megnyílik, az első sor átengedi a legvadabbakat, sőt a második sor berántja őket az első elé, ahol lokális létszámfölényükkel és szervezettebb / felkészültebb fellépésükkel élve a rendfenntartók harcképtelenné teszik őket. Ilyenkor eltörhet egy-két végtag, de az nem halálos és általában nem is maradandó. Ha ezenközben elfogy a bilincs elő lehet venni a műanyag gyorskötözőket, bármelyik barkácsáruházban kaphatók.
Ha ezek után sem lesz rend, akkor a már elfogott bűnözőket -mert azok- el lehet szállítani és az eljárást addig ismételni (ha kell további tartalékok bevonásával, friss erősítéssel) amíg a próbálkozók MIND el nem fogynak. Az előállítotatakat pedig másnap gyorsított eljárásban LETÖLTENDŐ!!! szabadságvesztésre kell ítélni, megváltás lehetősége nélkül. Nem kell hosszú időre, csak épp annyira, hogy elég legyen gondolkodni. (Pár nap.) Akinek ez hat, legközelebb már nem csinálja, akinek nem, annál a büntetési tételt minden esetben megduplázni. Egyszerű metódus, a javíthatatlanok egyre ritkább időközönként fognak veszélyt jelenteni a társadalomra.
Ma ezzel szemben a helyzet az, hogy a rendőr szinte FÉL intézkedni. Sok esetben nem érzi maga mögött a támogatást, úgy véli ő kerül bajba, ha intézkedik. S mindig ott lebeg a feje felett, hogy az ő intézkedésének szakszerűnek kell lennie, ugyanakkor ha elkezd egy intézkedést akkor azt végig kell vinnie. Tudomásom szerint akkor is, ha a végső esetben fegyverhasználattal jár ez. Na most azt tessék elképzelni, ha -egyébként jogosan, mert rendőrre támadt- lelőnek valakit egy ilyen esetben. Milyen politikai és utcai következményei lennének ennek??? :( -
Ahogy drága fater mondaná:
Az a baj a Magyar ''focival'',hogy amíg külföldön előbb +tanulnak focizni és csak ezután tartják a markukat,addig itthon először zsebrevágják a zsetont,aztán nekiállnak tanulgatni vmit.
Amúgy ez nem is foci,hanem 22 ember fut egy hülye labda után. -
azzio
aktív tag
Tudtam hogy lesz ilyen téma:):) azért is néztem be...
Na én ugyan nem értek a focihoz (mint ahogy 10 millió honfitársam közül 9 999 990 szintén nem ért), de azért egy-két hozzászólásom lenne fradi-ügyben...
Az egy dolog, hogy a ''magyar foci'' szart sem ér, nevetséges az egész, de csak arra jó, hogy a tulajdonosok pénzét (ha tisztára nem is, de valamennyire) kimossa, meg hogy meccs után a stadionok környéke romokban heverjen. Miért jó az egyes primitív, bunkó, agresszív, önelégült grizzliknek, hogy vérző orral üljenek a rendőrautóban? Vagy hogy kővel dobálják meg a helyszínre érkező tűzoltókat (! - emberek... a tűzoltokat:()? Fölgyujtani a fél környéket? Miért jó ez csak azért, mert az amúgy is vesztésre született szedett-vedett banda nem volt kicsikarni magából annál több gólt, mint amennyit az ellenfél véletlenül berúgott?
Fradit megszűntetni? (Mér még nem szűnt meg?) Na mind1. Szóval példa értékűen az eddig elkapott randalírozókat nem elengedni, hanem 25 évet nekik a csillagban... + legközelebb könnygáz, gumilövedék, vízsugár, aztán majd csak tanulnak belőle... -
Lomos
aktív tag
kinn voltam, de nem mentem le a palyara. Amugy a sok ember azert ment le, mert valaki elterjesztette, hogy 1-1-re all az MTK, es ezek ott orultek lenn. Sok hulye, aztan befutottak, szetszedtek a kaput...kb ekkor jottem el, mert szerintem eleg nagy baj volt az, hogy elvesztettuk a bajnoksagot...
A rendorseg nem tud ilyenkor mit tenni, ezek elszant elmebetegek, kestol kezdve viperaig minden van naluk, a rohamrendort puszta kezzel uti le...de komolyan. Hiaba van ott 200 rendor, max futnak egy jot. Vizagyu, konnygaz, gumilovedek, ezeknek ez kell, csak eppen ezt felnek bevetni.
Es kerek szepen mindenkit, hogy a Fradit es szurkolotaborat ne azonositsuk mar a kopasz elmebeteg nacikkal.
Koszi -
Den
veterán
Az nyilvánvaló hogy fizikailag megakadályozni nem lehet, viszont lehet olyan törvényt hozni, hogy eltiltott embert ha sportrendezvényen elkapnak, automatikusan fél év börtön, ha sport rendezvényen_balhéban_ kapják el akkor pedig 3-tól 5 év...
lenne visszatartó ereje.
Az alkotmánsyjogász meg had magyarázzon, könnyű okoskodni az elefántcsont toronyból, elméleti síkon osztani az észt. -
lesaux
veterán
5 évre eltiltani minden sportrendezvénytől, ez az, ami soha nem fog sikerülni. Kolláth György pont ezt magyarázta el egyszer, hogy nem lehet egy embert eltiltani egy vízilabdameccsről vagy egy sakkversenytől. Képtelenség.
Meg aztán a másod- és harmadosztályú pályákon sincs nagyon beléptető rendszer. -
MaUser
addikt
Hát azért ért nem vonnám meg a támogatást, csak ráállítanám mondjuk az Ász-t. Aztán hajrá. Az állatokat sittre a sikkasztókat dutyiba... Vagy ez már túl optimista lenne? De abban igazad van, hogy a gyerekek szívják meg a leginkább. Milyen példát látnak így?
Na mindegy befejezem már tényleg a dühüngést és megyek fizikázni.... Lagrange-ban még nem csalódtam.:) -
Den
veterán
Igen szerintem is politikai tökölődés van a tétlenség mögött. Különösen a mostani kormány parázik a komolyabb rendőri fellépéstő, mert az elenzék egyből nyomatná a szöveget, hogy igen megint a régi pártállami reflexek, blablabla..
Már csak ezért is érdemes lett volna a régi mszmp-s arcokat nyugdíjba küldenie az mszp-nek, de ez már más történet...
A másik verzió, az öszes állami támogatás megvonása a focitól, az állami reklámokat is beleértve, és a fociklubokat, kegyetlenül megadóztatni, hogy maguktól hagyják abba a bizniszt. Aztán ezt öt évig így tartani, az elég lenne hogy ez a mostani maffia ami a ''profi'' futbalt, és leginkább a pénzeit uralja, kikopjon, plusz ezek az állatok is leszokjanak a mecsre járástól. Aztán lehetne öt év múlva újrakezdeni, de nem felnőtt bajnoksággal hanem gyerek bajnokság aztán ifi, és ahogy az új generáció felnőtt akkor indítani az új felnőtt bajnokságot, a mostani felnőtt fociból pedig egy játékost, edzőt és menedzsert sem a pálya közelébe engedni. -
MaUser
addikt
Na ja, de a mostani kormány nem szigorítja a btk ide vágó tételeit, erről kár is lenne vitatkozni.:( A sportminiszter meg nem fog ilyen rendeletet felvállalni. Valaki legyen már bátor és ne csak a saját haszát nézze!
OFF
Elegem van az egészből! Már most azt olvasom mindenütt, hogy jobboldali barmok............. Ez pedig Kovácsnak isteni. Talán ha kapna 1 milliárdnyi fradirészvényt? (Ez nem politikai szidalmazás, de egyszerűen más okot nem látok a nem cselekvésre.) -
Den
veterán
Láttam a tegnapi balhét a tv-ben...
Helyes rendőri fellépés a következő lett volna. Eleve minden mozdítható rendőrt odavezényelni + az összes működő rabszálító kocsit, + pár hektó könygázt, és vagy 5 vízágyút. Mikor kitört a balhé (bár ha az előbb említettek fölvonulnak, nem tört volna ki balhé), a pályára berohanókat elárasztani könygázzal, hogy taknyuk nyáluk egybe fojjon még 2 napig, majd adni nekik a vízágyúkkal is, hogy egy életre elmennyen a kedvük a berohangálástól. Ezek után aki a pályán volt és nem focista vagy újságíró, azt_mind_bekasztlizni, és legalább az éjszaka a fogdában tartani, és ezeket _mind_eltiltani 5 évre, bármilyen sportrendezvény látogatásától.
Ezt egyszer kéne megcsinálni, nem hogy berohangálás nem lenne többet, de már az első sorba sem szívesen ülnének. -
lesaux
veterán
FÉLOFF:
Tarsoly kitiltja a ''piszkos tizenkettőt''! -- olvasható az nb1.hu honlapon. Remélem, sikerül, de tartok tőle, hogy nem. Érdemes elolvasni. -
AND1
őstag
-
MaUser
addikt
Ezért írtam, hogy ha hinni lehet a fórumozónak. Bár ha azt nézem mi volt tavaly a fradi-ute meccsen: Szidták egymást a szurkolók és odament két ember ezeket lecsillapítani és a rendőrök őket verték meg és vitték el.:) ) megyek hazafelé 52-el(!)mögöttem arab úriember a8-asban, legalább 90-el leelőz. A rendőr integet, hogy álljak le és igazoltat, hogy gyorsan hajtottam!!!!! Kérdezem, hogy miért engem, erre azt mondja, hogy mert nem kivételeznek ROTFL.....
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Előre kijelentem: kb. 15 éve nem mentem ki focimeccsre, pedig azelőtt nagy rajongója voltam a magyar focinak. Azidő tájt meghalt a magyar foci. Koromnál fogva én még láttam olyanokat focizni, mint Bozsik, Budai, Grosics, Sándor... na meg a Fradiból Rákosi, Dalnoki, Fenyvesi, Albert, Varga...., láttam teltházas kettős rangadókat a Népstadionban Azóta TV-n nézem az olasz, spanyol, angol, német bajnokikat, tehát tudom mit beszélek.
Szóval mégegyszer: nincs profi (amatőr sem nagyon) football Magyarországon!
Tegnap végképp úgy éreztem, hogy a Fradit ki kellene zárni a bajnokságból, mert a minimális szintű feltételeket sem biztosították a meccs megrendezéséhez.
Másik aspektus: hogy lehet az, hogy a két bajnokaspiráns egy tulajdonoshoz (Várszegihez) kötődik, miért engedhette meg ezt az MLSZ, hogy beszélhetünk így a sport nemességéről, mi az hogy fair play, és így tovább, unsovájter.
- A Fradit ki kell zárni a bajnokságból, ne indulhasson nemzetközi kupában, ne a Várszegi úr anyagi érdekei döntsék el, hogy ki képviseli Magyarországot nemzetközi porondon.
- Rendőrség: megint bebizonyosodott, hogy éles helyzetben sehol sincsenek, gyakorolják a jogállami normákat. Pedig ilyenkor helye lenne a vízágyúnak, gumibotnak, gumilövedéknek. Egyszerűbb ha azt mondja Garamvölgyi úr: a rendőrségnek nincsenek eszközei. Egyszer már azért lépni kellene (egy UTE-FTC meccs után mondjuk)!
- MLSZ, Profi Liga, mittudoménmilyenszervezetek:
Legalább húsz éve adott a koncepció (feladat): UTÁNPÓTLÁSNEVELÉS!!!!
Mindenkinek üdv: KEndre -
biker
nagyúr
az egyik előállított egy menekülni próbáló lány volt, akit barátja kezéből téptek ki és vittek el.....
honna nmenekült?
a gyepről, a székház környékéről.... ha igaz.
DE akkor MI A F@SZT keresett ott????????????????????
nem megyek a sarokra éjjel egyszál bugyiban, ha nem akarom hogy megb...nak, nem?
nyilván nem a főbejárat mellől vitték el a békésen sétáló kisleányt... -
AND1
őstag
Tudod mikór vinném ki a barátnőmet egy focimeccsre (főleg egy Magyarra), szerintem halálra unná magát, ennél izgalmasabb programok is vannak...
Ha ez igaz...eh, sajnálatos nagyon. -
MaUser
addikt
Az NB1.hu szerint a rendőrség előállított 7 azaz hét rendbontó, a többit valószínűleg nem találták a sötétben. Az egyik fórumozó szerint - ha lehet neki hinni - az egyik előállított egy menekülni próbáló lány volt, akit barátja kezéből téptek ki és vittek el.....
-
biker
nagyúr
ja, és érdekes...
járok korongmeccsekre, és régen pick szeged meccsekre szegeden.
a korong meccsen milyen agresszió van a játéktéren, mégis utána kézfogás, és megy haza mindenki...
vagy egy kézilabda nbI-ben...
mégsem verték össze sosem a vendégeket egy meccsen sem... -
biker
nagyúr
leírás (remélem nem ismersz magadra):
- a ruhatár 60%-a a csapat színe, maradék 40%: bomberdzseki, magyar címerrel, boxer, kábeldarab.
- feje kopasz (általában), nyaka nincs, nem látszik, hasa mint egy disznóé a sok sörtől, mert foci=sör
- ha meglát egy olyan színt, ami az ellen csapatában fellelhető, hacsak egy csík, akkor más ''kur** anyázik'', ha komplett olyan színű öltözék, akkor már üt is, ha még főleg teljes mez, vagy ellendrukker szerelés, ölési ingere támad.
- nmem tudja, mi lett a meccs a vége, de jó bunyó volt...
soroljam még???
a normális fanatikus drukker:
- élteti a csapatát.
- tudja, mi lett a meccs vége
- nem azzal törödik, hogy milyen rímeket gyártson az ellen neve és a kur** anyád, mocskos ***ó kapcsolatokból
soroljam még?
vagy el tudod képzelni, mi az intelligens kerete egy szurkolásnak, és mi nem?
vagy felteszel még ilyen kérdéseket? -
MaUser
addikt
Jaja ilyenkor Hofi jut az eszembe és a diszkópatkány esete a rendőrrel.:)
FTC: A fanatikus drukker nem veri sem a saját, sem az ellenfél játékosát, szurkolóját, edzőjét sőt nem is szidja, hanem szereti a csapatát, még akkor is ha olyan amilyen. És rólad gondolom ezt feltételezte biker. -
ftc
nagyúr
Én szerintem nem a szurkolök a hibássak.Itt a huligánokat kellene kiszűrni.
Egyébként külföld
Anglia otthon semmi.Kimennek szétverik azt a várost ahová mennek.
L.P.t ne bándsd.
Hará Fradi! -
AttiSan
csendes tag
Ki kéne baszni a Fradit a BlaszXX-ba. Ugyis tirpák paraszt mind aki kimegy aki meg nem az csak 1xer megy ki évente. Megnézi hátha... Aztán NEM! Huzzák le a rolót. A kis parasztoknak megmondták, hogy 1xer a Fradi 1xer az MTK próbálkozhat a BL-el. Már tavaly is látszott ez. A ''bajnokság'' nevetséges LOL LOL :) csak röhögni sem tudok rajta mert olyan sírhatnékom van. Kapja be az összes köcsög. Mindenki lenyúlja a faqos focit. Az a baj ha én a haverokkal el akarok menni focizni akkor nincs hová. Ha az öcsémet akarom elvinni, akkor normális pályára úgy jut el ha kifizeti a kemény dellát. Ezek a ticsung parasztok meg futkározhatnak olyan gyepen ahol előtte futbalisták jártak oszt inkább elmennek tippMix partyzni a többi köcsöggel ahelyett, hogy futnának 20 métert. Ha a kis paraszt tud 2 cselt akkor már milliókat kér. Futni, hajtani akkor sem tud...
Picsába veled magyar foci. Inkább nézem a spanyol futbalt. -
AND1
őstag
Az én véleményem:
Igaz én kosarazok (és inkább azt nézem a tv-ben, OB egyre szinvonalasabb...kopp-kopp)...de öcsém révén néha megnézem a magyar focimeccseket (összefoglalókat) is. Engem nem is már a teljesitmény szintje zavar (szvsz mindeki hozzászokott már sajnos) ha nem a mentalitás/hozzáállás. Ott ülök a tv elött és látom hogy direkt belerug, visszacsúszik szidja az agyját....stb. Van 1-2 játékos aki annyira idegesit hogy huuu.... pedig nem vagyok egy fociszakértő)
Tegnapi meccs...egyik oldalról L.P. a másik oldalról meg B.P Nem tudom hogy nekem van jogom ilyet mondani de ezek mit keresnek a pályán? Egy Magyar NB1-es bajnokságban. Nyugodt ember vagyok de mikor L.P. pofázik, belecsúszik valakibe és még neki áll feljebb...hát neki tudnék menni. Ahelyett hogy a teljesitményével foglalkozni. Bocs hogy őt pécéztem :) ki magamnak most de nagyon idegesit (Mondom előre hogy nem vagyok egyik csapat szinpadizánsa sem!)
Másik: Nézők. Most megint visszakell térnem a zöld-fehér 1esülethez. (beszélhetnék a rivális csapatról is...majd egy másik topicban) Miért van az hogy (majdnem) minden meccsen vmi botrány van ahol ők ott vannak (függetlenül hogy ki kezdi)...nem értem :) hát jól bexarnék...nem is tudnék a focira koncentrálni. Sztem érezhető az irásomon hogy elvagyok szomrodva :( Pl Szentes Lázárt gondolom nem a saját drukkerei verték meg. Hol látsz máshol ilyet?(Európára gondolok csak) Eszméletlen... Miért a másik csapat edzőjét kell megveri? Ahelyett hogy a saját csapatukat buzditanák meccsről-meccsre és jobb teljesitményre sarkalnák őket. Hogy mi a megoldás? Sok nálam okosabb ember keresi erre a megoldást (jó pár éve) és ügy tünik nem találták még meg(látnánk akkor gondolom) A bajnoknak gratulálok. Azon viszont filóztam hogy érdekes az utóbbi években mindig ott vannak az élmezőnyben (ők visszamondták a stadionrekonstrukciót és inkább az utánpótlásba fektették) Szvsz meg is fog látszani a köv. években.Máshol is ezt kellett volna tenni szerintem...és nem elkezdeni új pályát épiteni amikok a teljesitmény sehol sincs még. Nem úgy van hogy elöbb leteszek vmit az asztalra és utána kapom meg a jutalmam érte?
Mind1 kicsit hosszúra sikerült a hozzászólsám. Remélem vannak akik 1et értenek velem és nem sértettem meg senkit, érdeklődöt, szutkolót
Peace!
(a helyesirási hibákért sorry...felkavartam kicsit az egész) -
biker
nagyúr
és az ilyen undorító dolgok miatt van olyan undorom az összes ''fanatikus drukker'' ellen (legye ute, fradi, vizilabdázó ugye, stb) hogy ha szembejönne, kérdés nélkül ütném le...
de ugyanígy, ha nem lehet hivatalosan, akkor kellene egy kis rugalmasság...
''menekülni próbál'', ''ellenállt a hatóüságnak'', stb. és kicsit ''megnevelni'' a gyermekeket ott helyben... -
MaUser
addikt
Tudod miért nem visznek be egyet sem? Mert ez szabálysértés, amit csináltak (igen az életveszélyes megfenyegetés is csak az) és ilyenkor az eljáró hatóság jelen esetben a ix. kerületi jegyzőnéni/bácsi. Röhej ez a magyar jog....
Ami pedig Bebtó Zoltán-nal történt egyszerűen undorító. -
biker
nagyúr
sztem egyet sem...
előállítottak tán párat, de mindegyikük 2 tanuval igazolni fogja, hogy ők békésen pitypangot keresgéltek a füvön, de a gonosz bácsik rájuk rontottak, és elvitték őket...
és ők senkit nem ütöttek meg, csak felemelte a kezét, és az ellen meg szándékosan szemből a felemelt kezének rohant... -
Helpike
csendes tag
Minek kiszűrni! Csak öket be és arab teroristáknak kiadni őket gyakorlatozásra. TV-ben közvetíteni!
Hatalmas nézetség! '' év alatt nem csak a huligánok, de mindenki akit egy egész picit érdekel a foci elfogyna!
Haleluja! Ja a focistákat is! Ők a katalizátorok!
Láttatok ti már olyan szurkolói vandalizmust, ha nem volt meccs?
Mindig így kezdődik: Lessz meccs megyün verekedni! Nincs mecs nem lessz verekedés! -
Helpike
csendes tag
Ti Fogalom zavarban éltek!
Úgy vélitek, hogy az a fogalom: ''Magyar foci'' azt jelenti, hogy 22 őrült kerget egy bőrgolyót és 3 őrült próbálja síppal és zászlóval irányitgatni őket.
De tévedtek!
Mert a ''Magyar foci'' azt jelennti, hogy rengeteg őrült síppal, dobbal, kezében lévő bármivel kergeti és ütögeti egymást. Egymás között lehetnek bőrfelyüek, egyenruhások és mezben lévők vagy csak ott lévők.
A Megoldás az lenne, ha mindenki tudatosítaná a fogalom tartalmát és a jegyárakat az előre várható pusztulás mértékéhez szabnák.
Pl Fradi-Mindegymi ára kb 50 000 magyar forintocska lenne kezenként. ez fedezné a helyre állítás költségeit.
Egyébként szerintem az lenne a legjobb, ha a bejáratnál mindenkinek gumibotot oszstogatnának és a csürhét rögtön a pályára terelnék.
Amikor megtelt a kapukat törés és kinyitás biztosan bekellene zárni. Rendkívül magas nézetséggel lehetne közvetíteni a benti háborút.
Az eredmány jelzőre kiírni ''Csak Egy maradhat!'' ''És az visz mindent'', a végén az egyet megjutalmazni a többit pedig feldolgozni álati eledel kiegészítőnek!
Na mitszóltok? Ez rendkívül sokat hozna a konyhára! Kereskedelmi TV-k ide! Itt az ötlet. -
botye
tag
Tegnap este én is néztem a híradót. Megdöbbentő volt!
Szerintem azonban több szereplős a probléma.
1. Amit ezek a skacok foci címén művelnek, az nem foci. És itt most nem csak a fradira gondolok, hanem a teljes magyar labdarugásra. (Megjegyzem 1986 óta nem nézek intenzíven ''magyar futtballt'', mert szerintem nem létezik... Egy-egy összefoglalóba azért beleszaladok, de akkor is csak sírni volna kedvem...)
2. A szukrolótábor két csoportra vehető szét. Az egyik része a focira kíváncsi, a másik része a bulira. Aki a bulira hajt, az provokál, aki a focira, az meg csalódott (hiszen az nincs) és így ''ugrik''. Ebből percek alatt lesz tömegverekedés.
A megoldás szerintem szintén kétlépcsős. Első körben a provokatőröket kellene kiszűrni (mint ahogyan az angliában is tették), ezzel megszűnne a késztetés a verekedésre. Minden pályán van beléptető rendszer, van videokamera, létezik rendőrség, biztonsági szolgálat, már csak megfelelő törvény és fellépés kellene. Második körben a magukat focistának nevező játékosokat kellene kicsit sarokba szorítani, hogy végre legyen már játék a pályán, mert akkor a ''tömeg'' nem egymással lesz elfoglalva, hanem feszülten figyeli az eseményeket. Amit jelenleg nyújtanak és főleg amit ezért cserébe kapnak, az engem is mélyen felháborít. Egy egy mérkőzés összefoglalója nem haladja meg a 2-3 percet. Ennyi az összes esemény a két félidőben és ezért igencsak megkapják a pénzüket, de kérdem én megérdemlik?
Ha mindkét lépcsőn túl vagyunk, akkor pedig mindenki boldogan ül a lelátón és még boldogabban rohangál a pályán. -
biker
nagyúr
gyors véleményeim:
- siralmas... de ismét csak: foci? hol? akiket a tv-ben láttunk, azok NEM a meccs miatt mentek ki, hanem CSAAK e miatt. akik a mecs miatt mentek ki, azok meg nem voltak a pályán.
- ebből következik, a pályán lent az örjőngők közé: könnygáz, gumibot, gumilövedék, vízágyú..... stb.
- fradi, ujpest, stb... vélemény? mikor a magyar bajnok kerékpárost, aki FTC beli, azt ugy leütötték ujpesten egy szó nélkül, miután leszorították kocsival, hogy NEM INULHAT MAGYARORSZÁG színeiben a vb selejtezőn??? NEM a fradi színeiben, MAGYARORSZÁG színeiben! értelem van???
globál az egész ''ilyen tipikus szurkolói viselkedést'' és mindennemű ellentétet megvetek, és igenis irtani kell, azt pedig csak erőszakkal lehet, ez van.
csak a nagy arc a gond, mert jönnek avval, hogy ő nem is ütött egyet sem...
hát bocs, de aki lerohan a nézőtérről, abba a tömegbe, ahol mindenki örjöng, és saját akaratából ott tartózkodik, az tényleg nem akart semmit, csak arra járt??? nemár... mert bevizelek a röhögéstől... -
Egyszerűen a beléptetésnél kellene kiszűrni a rendbontókat.
pl. 1 db. 1600*1200 digitális fotó mindenkiről aki bejön személyivel együtt,
és utánna kamerával beazonosítani a rendbontókat.
vagy egy másik alternatíva:
kopasz 80kg-nál nagyobb súlyú férfiaknak tilos a belépés ;] -
Polesz
addikt
Amióta eszemet tudom fradista voltam. Voltam... és nem tegnapig. A régi fradiszív már rég kiveszett ebből a csapatból. De még most is meg-megdobban a szívem, ha a közvetítéseket, összefoglalókat nézem. Szerintem a helyes megoldás az lenne, ha a fradi a következő 1 évben zárt ajtók mögött játszaná a meccseit. Így kényszerítve lennének, hogy szűrjék a szurkölókat. Ez nem csak fradi probléma. Lásd Győr-Siófok :( A szurkolókat pedig videó alapján előállítanám és kb 1 évre becsuknám őket és eltiltanám a pálya látogatástól kb 2-3 évre. Ezenfelül közmunkában kellene dolgozniuk pályamunkásként persze csíkos pizsamában.
Nem is tudom a topic címe elég hülyeség. Van még magyar foci? Röhej. -
lesaux
veterán
Ez SZVSZ ott bukik meg, hogy a jegyet meg csak személyivel vehesd meg.
Egy ember általában megveszi a haverjainak is.
Vagy: én pl. régebben voltam 1-2 Diósgyőr-meccsen (unokatesóm, haverok miskolciak), és én sem örültem volna, ha előtte oda kellett volna vonatoznom, hogy jegyet vehessek.
Az OFF részével meg teljesen egyetértek, a mi csapatunkban is játszik újpesti és kispesti szimpatizáns is, de még nem verekedtünk össze soha. És a már emlegetett miskolci rokonok felé sem hajingáltunk még köveket. :D -
MaUser
addikt
Ezt a pénzt mint + pénzt gondoltam a mostanihoz képest.
De olyan egyszerű lenne. Belépésnél user felnéz kamerába -> fotó jegyszáma rögzít a beléptetőrendszernél, a jegyet meg csak személyivel vehesd meg. Senki nem fog balhé miatt személyit hamisítani. Ha balhézik könnyen megtalálhatják. Egy éven belül rend lenne.
OFF
A fradi-újpest ellentéttel meg teli a hócipőm. Haveromék (ehte fradisták) a legutóbbi fradi-újpestre az újpest szektorba mentek, mert egy barátunk újpest drukker és ő onnan szerett volna nézni a meccset. Az más kédés, hogy ott nem kezdhetted el éltetni Lajost ha védett, de ennek kellenne lennie a normálisnak, nem?
Egyébként meg középsuliban minden pénteken együtt fociztunk az újpestes skacokkal és végig zrikáltuk egymást, és soha nem volt semmi nézeteltérés.
ON -
lesaux
veterán
Kifelejtettem a 356 millióból a játékosok és vezetők fizetését, ami sok tízmilliós nagyságrend havonta.
Persze tudom, van itt pénz dögivel. Nem is olyan rég pattant ki egy botrány, hogy tudniillik a 2-es szektor néhány tagjának a Ferencváros rendszeresen fizetést utalt.
Meg jól informáltak azt is tudni vélik, hogy amikor legutóbb a Fradi bajnok lett, az egyik vezető (Sz.....) 10 milliót utalt át saját magának.
Amúgy tényleg meg kéne kérdezni az angolokat, hogy ők hogy csinálták. Magyarországon sajnos nincs meg a megfelelő jogi háttér az ilyen alakok megfékezésére. Ha valakik berohannak a pályára, vagy verekedést provokálnak, székeket gyújtanak fel, semmi nem történik. Ha van róluk videófelvétel, akkor sem. Néha lehet hallani, hogy hú, most aztán kitiltják a stadionból. Hogyan? Sehogy. Ugyanúgy ott fog randalírozni a következő meccsen. -
MaUser
addikt
Aminek nagyrészét vissza is igényelheted, mivel sportegyesület vagy. De csak szemléletni szerettem volna, hogy igenis lenne pénz a fociban, csak végre lenne rend. (A kht felé fizetett pénz nem visszaigényelhető of korz.)
De legrosszabb esetben is marad 250, ami 1m$ és ennél drágábban nem igen vett játékost az Alavés, mielőtt uefa-kupa döntőt játszott. Szóva ésszel sokra lehetne vinni. Vagy nézd meg a mai Ajax-ot ott is két éve még ismeretlenként fociztak a mai bl hősök. Csak végre futnának már. Poklepovics idejében csak ez volt a jó. Közepszer játékosokkal végigrobotoltatta a meccset és élvezhetőbb is volt mint a maiak. Szvsz Garamai mester túl engedékeny. Én ha egy kosármeccsen beszóltam a bírónak mehettem kispadozni végleges cserével és igaza is volt az edzőnek, hogy leszedett a pályáról. -
lesaux
veterán
Az a 356 millió Ft nem teljesen igaz. Mint ahogy az sem, hogy a pályákat az állam tartja fenn. A Fradi pályáját a Sportfólió Kht. adja bérbe, a jegybevétel 20%-áért (ha jól emlékszem). Emelett persze a 356 millióból ki kell fizetni egy csomó dolgot, úgy mint áfa, egy rakat egyéb adó, biztonsági őrök, ipari kamerák, vécésnéni, fűnyírógép stb...
Azzal pedig mélységesen egyet tudok érteni, hogy a vandál, náci állatoknak a börtönben a helyük, nem egy sportlétesítményben. -
detri
aktív tag
Nem lehet olyan egyszerű 1000 rendőrt ilyenkor odaugrasztani...
Lehet, h a pályát az állam tartja fenn (nemtom), de gondolhatod, h azért a csapatvezetésnek nem csak az új játékosokra kell pénzt költeni. Kismillió más ktsg van. Mellesleg hiába adnának ezeknek 5millióval többet havonta, attól nem menne jobban a foci. Nem hiszem, h a román, vagy török, horvát, vagy jugó bajnokságban több pénzt osztanak, őket mégis jegyzik a világban. -
detri
aktív tag
Pé: ''Mint ahogy a hídon is az lett volna .. belemosni a rohadékokat a Dunába .. osz ott szórakozzanak.''
Szólj, ha rendőr leszel, utána nem (sem) megyek rendbontani. -
MaUser
addikt
Csöppnyi matematika:
A Fradi-pálya kb. 16700 fős, legyen 15000. Egy jegy átlagban 1400Ft (bajnokira) egy évben 32/2 hazai bajnoki van:
15.000*1.400*16=356mFt. Ha kicsit hajtánának a fiúk (a mostaniak is) és a barmokat kicsuknák a pályáról, ne mondja nekem senki, hogy ne lenne telt ház. Én azt hiszem jobbérzésű ember vagyok, de így is kimegyek meccsekre, de sokakat ez jogosan visszatart. Ennyi pénzből viszont már évente egy helyi viszonyokhoz képest nagyon jó játékost lehetne igazolni. Négy-öt év alatt pedig bl szereplővé lehetne avanzsálni. (Mert ami jegybevétel ma van az semmire sem elég.)
Hozzáfűzendő, ma a pályákat az állam tartja fennt, így erre os korz nincs ktg. -
detri
aktív tag
Az a szerencsétlen Tököli melyik csapatban játszik? Nem tudom melyik a primitívebb dolog, saját, vagy ellenfél tagot verni... Annyira fel tudom b@szni az agyam az ilyeneken, rühellem ezeket a köcsögöket. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Mi szükség van ezekre az emberek(???)re? :O :O :O
Szerencsétlen rendőröket nem akarom bántani, ennyi sok barom ellen persze, h nem mernek menni... Valszeg ők is emberek. -
renegade
aktív tag
Az Erzsébet-hidas az pont egy nagyon rossz példa, de ne menjünk itt bele.
Egyébként igaza van a többieknek, van az EU-ban is ilyesmi, pl az angolok futballhuliganizmusa közismert. Igaz, azóta ccTV-vel vesznek fel mindenkit, és aki rendet bont, azt kíméletlenül eljárás alá vetik ha sikerül beazonosítani. Márpedig a visszaesőket hamar sikerül.
Egy 400 fős randalírozó tömeget pedig igenis pillanatok alatt szét lehet oszlatni, ennél sokkal nagyobbat is. Azt szokták mondani, a fegyverzet és főként a szervezettség miatt nagyjából 1:10 arányig (rendbontó:rohamrendőr) sima ügy az ilyesmi. -
Pé
senior tag
OFF
Aha ... pár száz ex KGB-s rendőrt kellene behozni pár hónapra .... Ha látta valaki a Metallica videokazit a moszkvai koncertről.... hát nem volt gyenge ..
FFO
Egyébként igy van ... Hát ha rajtam mulna , a vízágyú lenne a minimum ... Mint ahogy a hídon is az lett volna .. belemosni a rohadékokat a Dunába .. osz ott szórakozzanak.
Attól kapok kiütést hogy '' Le kell ülni a szurkolókkal és megbeszélni ....'' miért nem lehet mondjuk 1 évre zárt ajtók mögé vinni a fradi meccseket ? Aztán majd meggondolják hogy kell-e ez nekik .. -
lesaux
veterán
Lőttem pár képet az m1-ről:
[L]http://www.extra.hu/lesaux/1.jpg[/L]
[L]http://www.extra.hu/lesaux/2.jpg[/L]
[L]http://www.extra.hu/lesaux/3.jpg[/L]
[L]http://www.extra.hu/lesaux/4.jpg[/L]
[L]http://www.extra.hu/lesaux/5.jpg[/L]
[L]http://www.extra.hu/lesaux/6.jpg[/L]
[L]http://www.extra.hu/lesaux/7.jpg[/L] -
Petester
senior tag
Rendőrség? Ezek félnek a tömegtől. Amikor a válsztások után is volt egy tüntetés már nemtom melyik hídon, akkor sem úgy lépek fel ahogyan kellett volna.
Az ilyen rendbontások ellen meg a szervezés is tehet. Vajon az EU államaiban miért nem hallani ilyenekről? Ott megvan a megfelelő szervezés. Mondjuk azért a rendőrönet is megértem, mert nagy része családos ember, de akkor meg ne menjen rendőrnek! -
MaUser
addikt
Döhöngés ON
Nem tudom még mi kellene a rendőrségnek, hogy a rendbontókat letartóztassák. Talán ha önként lemennének az őrsre. Most is van sok, remek, nagyfelbantású kép. És mi lesz, semmi. Csak tudnám, hogy mi mozgatja ezt a sumákolást.:(
A focistáknak meg végre fel kénne fogni, hogy más a fél pc-jét odaadná, hogy zöld-fehér mezben játszhasson az Üllői úton telt ház előtt! Nem igaz, hogy nincs egy edző aki ezt beléjük verné! (Egy lett volna.....)Tessék már a belünket kiköpni! Kit érdekel ha egy jó meccsen akár ki is kapunk, de tessék minden nap meghalni a pályán! Milyen mentalitás ez a mostani?
Dühöngés OFF -
jojojo
senior tag
válasz
J.J. András
üzenetére
sajna nem láttam,de ezt olvasva nem semmi lehetett:(
[L]http://ma.hu/page/cikk/ag/0/42933/1[/L] -
Petester
senior tag
válasz
J.J. András
üzenetére
Semmi más nem történt, csak miután lefújták a meccset, a fradi szurkolók berohantak a pályára, a játékosokat meggyepálták, a DVSC edzőjét meg kórházba szállították (ha jól hallottam), a székházat meg teljesen elzárták a külvilágtól, a játékosok meg bennt rekedtek! Szal gáz az egész!
-
Petester
senior tag
Egyszerűen sírni tudnék ezeken a dolgokon! Az összes állatot be kéne zárni és ideggázt nyomni rájuk!!!
-
Petester
senior tag
Nem tudom hallottátok e mi történt a Debrecen - Fradi meccsen, de szerintem ez már tényleg a legalja, amit a fradi, ill a szurkolói csinálnak!!! A magyar foci ammúgy sem fényes színvonalát nyomják le ezekl a tahó állatok! Mi lesz még ezután????? :O
Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest