- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
Mivel intant reboot volt eddig, a kernel betoltese utan, tehat az tuti valami bios-os, acpi-s vagy cpu-s vacak lesz, ez az imac pedig pont olyan cpu-val jott ki mint ami neki is van... az smbios nagyon is szamit, az alapjan parameterez fel egy rakas kext-et a betolteskor. Ha igy sem indul el neki akkor jon a masodik kor, vegig kell nezni az ACPI-s DSDT patch-ket.
A displayport gondolom, hogy jo, foleg a webdriver utan, azert irtam, hogy menjunk tutira a dvi/hdmi-vel.
-
Smiley
addikt
válasz
scream #28595 üzenetére
Tehat, elso korben a pendrive legyen legacy moddal telepitve, es hatulra az usb2-es csatiba legyen bedugva.
Modositan kellene a clover config-ot a -v kapcsolon kivul, ezt kellene hozzaadni a legvegere, az utolso</dict></plist>
ele!!! Figyelj a syntax-ra mert ha elrontod akkor nem fogja tudni felolvasni.Minden mas disk-et huzzal le rola csak az ssd legyen a SATA6G_1 port-ra kotve.
Bios igy nezzen ki.
Execute Disable Bit [Enabled]
High Precision Timer [Enabled]
Intel Virtualization Technology [Disabled] ezzel majd kesobb probalkozunk, ha mar fut a rendszer
Enhanced Intel SpeedStep Technology [Enabled]
Turbo Mode [Enabled]
Initiate iGPU [Disabled]
SATA Mode Selection [AHCI]
UEFI/Legacy Boot [Legacy]Elvileg a 970-es nvidiahoz nem fog kelleni az inject, de lehetoleg DVI/HDMI porton legyen a monitor rakotve.
-
Smiley
addikt
Debug szerintem itt meg nem ervenyes, ha jol sejtem magaba a bootfile betoltesebe doglik bele.
Tovabbra is azt mondom hogy a legacy-val lenne erdemes probalkozni, es eljutni oda ahol automatic restart-ot okozott a telepito, mivel ott a clover mar mukodott, viszont a kernel futtatasakor meg ujraindult a gep, tehat ott valami bios beallitas lesz a felelos ezert. -
Smiley
addikt
Szopoka van... legalabbis nvidia ugyben, ugyanis nem pascal kartya kerult az uj macbook-ba, szoval innentol az nvidia-nal pattog a labda.
-
-
Smiley
addikt
Nem mostanaban csinaltam, de remlett hogy mokolni kell valamit a dmg-vel hogy megegye a cucc.
Masik dolog... ami eleg erdekes.
Van otthon 2 darab hackintosh egy macbook pro, es az irodaban is egy hackitosh. iCloud password be van kapcsolva... az otthoni gepek tokeletesen szinkronzalnak szinte azonnal, viszont az irodaban levo gep csak akkor hajlando szinkronizalni az uj dolgokat vagy a modositasokat, hogy ha mondjuk valamelyik otthoni geprol belepek vpn-el a ceges halora, tehat ugyanolyan mint ha egy helyen lennenek, viszont akkor szinte azonnal.
A tobbi dolog, mint a jegyzetek, safari history stb ezek mukodnek faszan, csak a jelszavak nem. Van egy tippem, mivel ez egy erzekeny szolgaltatas, szerintem kellene neki a helymeghatarozas service, amihez viszont wifi kellene. -
Smiley
addikt
válasz
#68216320 #28442 üzenetére
Az a baja, hogy nincs megfelelo smbios emulalva a vmware ala... eredetileg ez csak os x host alatt erheto el. Virtualbox ala van hack, viszont az meg nem eszi meg csak ugy a dmg-s telepitot, eloszor valahogy at kell convertalni, amit azt hiszem alapbol fel is ajanl.
-
Smiley
addikt
válasz
mgaben #28439 üzenetére
Uhhh, akkor lehet, hogy Te vagy az en emberem, es forditva.
Pont tegnap rendeltem en is e5450-et, es azt akarom belegyomoszolni a p35-os lapba... es pont most irtam egy kerdest az ezzel foglalkozo logout cikkhez, mert szamomra azert nem minden vilagos.
Viszont, ha be tudom uzemelni, valoszinuleg nekem is ugyanilyen gondjaim lesznek... -
Smiley
addikt
válasz
mgaben #28436 üzenetére
En megmondom oszinten annyira nem foglakoztam vele, mert 2 havonta kb egyszer van szuksegem a windows-ra. Amugy siman lehet, hogy clover bug, es nem takarit ki maga elott indulaskor, vagy hianyzik valamilyen patch.PState, CState, SSDT, ezeket lehetne meg megnezni. Milyen procirol beszelunk amugy?
-
Smiley
addikt
Azt nem tudom pontosan, de tuti osszekavar valamit az nvram-ban... nalam ha win10-et inditom el elsore, majd azt ujrainditom, akkor az OSX nem hajlando elindulni, valami ACPI-s szarral tolja tele a boot logot. De ha ujrainditas utan meg a clover elott tolok egy reset-et, akkor meg siman megy az OSX.
-
Smiley
addikt
Grat!
Most mar minden adott az uj osszefoglalo megirasahoz
(#28424) mgaben: Szuper!
Viszont ez valahol szomoru is... anno legalabb 1 evet szoptam a sajat DSDT-vel. Most meg ott tartunk, hogy on the fly megy minden csak intel&nvidia lagyen alatta, lassan nem marad semmi kihivas ebben az egeszben.
-
-
Smiley
addikt
Akkor jol megszolgalta az arat.
Minimum a yosemite... de hidd el, nagyon faszan ossze vannak rakva ezek a gepek, ezt az elmeny egyik pc-s gyarto se tudja visszaadni szerintem. En 6 eve hasznalom az i5-os macbook pro-t, amit a mai napig nem erzek kevesnek... Software-es teren, pedig szerintem a legjobban hasznalhato desktop rendszer, termeszetesen megvannak ennek is a nyugjei, de konnyu hozzaszokni. -
Smiley
addikt
Tehat ha jol ertem ugy akarsz megismerni egy a szamodra teljesen ismeretlen rendszert, hogy egy kb hulladek hardware-re valahogy feltakolod az OS X 8 evvel ezelotti verziojat... majd ez alapjan megitelni, hogy ennek a rendszernek a mai verzioja szamodra megfelelo-e. Ezt megprobalom leforditani windows-os nyelvre. Van egy regi p2 celeron gepem, amire szeretnem felrakni a win7-et, mert nem tudom eldonteni, hogy kell-e nekem majd az uj hardware-en a windows 10, mert meg nem soha nem lattam.
Szerintem irj egy listat, hogy mit szeretnel hasznalni, es menj el egy apple store-ba, ott biztosan segiteni fognak neked megismerni az OS X-et. Arrol nem is beszelve, hogy mekkora irto nagy szivas volt a snow leopard idejeben a hackintosh, meg megfelelo asztali hardware eseten is.
-
Smiley
addikt
Ez az AppleTyMCEDriver panikol ha nincs ECC-s ram a gepben... macpro4,1-5,1 smbios alatt. Erre regen volt egy ilyen disabler kext vagy valami hasonlo meg a chameleon-os idoben. Viszont a clover alatt ezt is meg lehet csinalni igenyesen ami on the fly patch-eli, ezt a driver-t. Viszont ez a megoldas az usb-s installer alatt ez valamiert nem mukodik... igy csinaltam egy ideiglenes imac-es smbios-t es azzal raktam fel es utana raktam vissza a macpro profile-t.
-
Smiley
addikt
válasz
Ron Swanson #28260 üzenetére
A location-hoz mindenkepp kell mukodo wifi kartya, ami csatlakoztatva van a halozatra is... ami megjegyzem ugyanugy ip alapjan lovi be a location-t.
-
Smiley
addikt
válasz
Ron Swanson #28257 üzenetére
Van jelentosege, leginkabb energiakezelesben. Azert raktak at, mert a sierra-hoz minimum macpro5,1 kell ami viszont ECC ramos, tehat telepites alatt, es hasznalat kozben is ki kell szedni az ECC driver-t, kulonben panic-ol. Ha minden jol mukodik macmini profile-al, akkor en a helyedben nem nyulnek hozza.
-
Smiley
addikt
Lejart a szerkesztesi ido, viszont ha addig nem birod ki nelkule a 346.03.15b01 kompatibilis vele. Most raktam fel, es megy.
-
Smiley
addikt
En jol le vagyok maradva, nalam 3265-os clover van, es az elobbi screenshot-on meg 3650... a 3265-os verzioval tehat biztosan jo az osszefoglaloban leirt modszer... nah atfutom majd a changelog-ot.
Ezt a kext betoltes reszt soha nem is ertettem miert kellett igy megvarialni a clover-ben. Annyira pofon egyszeruen volt megoldva a chameleon-ban, csak bemasoltad aztan adtal neki 755-ot jogot, meg root:wheel tulajdonost es kesz is.
babicsbalu: ha az osszefogalo alapjan csinalod, es nem jelenik meg a "DSMOS arrived" sor es relative sokaig all tetlenul, akkor masold be a fakesmc-t, az Other mappaba is.
-
Smiley
addikt
Ez kicsit off, de szerintem ujra at kene nezni az osszefoglalot, multkor volt egy srac akinek itt segitettem, es mintha ez az uj clover nem ette volna meg a fakesmc.kext-et a 10.11 folder-bol, csak ugy indult el normalisan ha bemasolta az other-be is... nincs sok idom, de csinalok majd en is egy telepitot a legujabb cuccokkal, es kiprobalom.
-
Smiley
addikt
válasz
#38742016 #27976 üzenetére
Kozben van egy sejtesem mi csinalja... termeszetesen az imessage.
Ha az adott gepen meg nem inditottad el az imessage-et, es nem irtad bele az icloud-os email cimed akkor nem fog felugralni ez a hulye ablak folyamatosan.
Namarmost, hogy az eredeti mac-en miert csinalja random arra tovabbra sincs otletem. -
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #27995 üzenetére
Na ne mar, ennyi minimalis angol tudas azert nemart meg...
a clover wiki-ben (ami az osszefogalo elejen be van linkelve) minden le van irva szepen... meg kell keresned a gepedhez legkozelebb allo mac-et, es az alapjan elkesziteni a smbios-t. Lehetoleg keruld a macpro smbios-t. Van hozza kattingatos app is, meg itt egy video hozza.
-
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #27984 üzenetére
Akkor ujra. Nincs analog tamogatas az oprendszerben (ha jol emlekszem 10.8.0 ota) csak digitalas, tehat kizarolag DVI/DP/HDMI ami jatszik... magyarul olyan monitorral nem fog menni az OS X ami nem rendelkezik az elobb felsorolt csatlakozok egyikevel
A DVI->VGA nem mas mint a sima D-SUB. Az Apple a MacPro gepeit kiveve kizarolag Mobil GPU-kat hasznal, ezeknek van egyedul hivatalosan D-SUB tamogatasa... egeszen az mid 2010-es gepekig. Tehat csak a kovetkezo Mobil Nvidia GPU-k a kivetelek ez alol. 8800M GT | 8600M GT | 9400M GT | 9600M GT | GT 330M.
@Tlac: Szerintem bele kene irni a bevezetobe ezt is, mivel eleg sokszor jon elo...
-
Smiley
addikt
Nalam ez mar ilyen hagyomany, 10.5 ota mindig kiprobalom a dev preview-kat. Igazabol az el capitan egesz jo, bar az internet accounts & icloud nem az igazi benne. Amiota ataltam a 2FA bejelentkezesre az icloud-ban, azotan majdnem minden nap kapom a felugro hibat, hogy irjam be az icloud jelszavam a syspref-be. Eloszor azt hittem ez csak a hacklikat erinti, viszont ez a hiba megvan ugyanugy a macbookpro-n is.
A Siri kifejezetten tetszeni fog most, hogy megnyitjak a nagykozonseg szamara, gondolom sokat nem kell varni, es meglesz hozza a spotify support is... vagy a plex-hez, ezek utan nem kell taviranyito. Nalam az otthoni hackli ra van kotve a tv-re es nagyreszt szorakoztatasra hasznalom.
-
Smiley
addikt
Szivas van sracok...
Most tolom fel a 10.12-t azaz az uj/regi macOS-t (remelem valakinek ez azert meg jelent valamit) a macbook pro-ra, es kozben olvasom a developer oldalon, hogy dobjak a 2010 elotti gepeket, tehat aki macpro3,1 v 4,1-et emulal az ugyanugy beszopja mint en... az 5,1-es meg ugye ECC ram-os, tehat maceras lesz a direkt telepites, a regi 775-os Quad&Xeon prociknal ha tovabbra is szeretnenk megtartani a nativ speedstep-et es tobbit energiakezelesi szart... sot, 5,1 alatt mar az AGPM.kext felel az Nvidia kartyak energiakezelesert, szoval ezek utan azt is takolni kell, nem fogja megcsinalni automatikusan a webdriver helyettunk az idle allapotot
-
Smiley
addikt
válasz
soundfoundry #27962 üzenetére
Szar smbios-t emulalsz. Ne hasznalj macpro smbios-t ha nem muszaj... ha mindenkepp ilyen kell akkor pedig utolag kell hackolni az egeszet.
-
Smiley
addikt
Sracok, megosztom veletek, valoszinuleg nem egyedi eset.
A 10.11.4-tol felfele az apple kiszedte az icloud alapu jelszo hasznalatot... viszont akik eddig igy hasznaltak azoknak tovabbra is mukodik. Tegnap elott lockolta az apple az accomat, es csak ugy engedte ujra ha uj jelszot csinalok. 3 gepem van 1 eredeti, es 2 hackli. A ceges hackli jart szarul, ugyanis beledoglott a userem a icloud-os jelszo valtozatasba. Single user modban csinaltam egy ideiglenes usert, beleptem azzal, felulcsaptam a normal userem jelszavat, most mar rendes unix password-re. Sikerult bejelentkeznem ujra, de az osszes keychain elerhetetlen volt. Fogtam csinaltam egy uj accot magamnak, es kezdtem elorol, de ezzel is volt gond, ugyanis keptelen voltam ez az incidens utan ezzel a geppel osszeszinkronizalni a jelszavaimat. Most telepitem ujra ezt az egesz sz@rt.
Itthon mar okosabb voltam, nem engedtem fel a gepeket a netre egeszen addig amig le nem csereltem az icloud password-ot rendes unix password-re... vissza a net, kerte az uj icloud jelszot, es minden siman ment.Szoval ha ti is hasznaljatok ezt a feature-t, erdemes lenne atrakni unix password-re...
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #27855 üzenetére
Elmegy az mindenen ami intel, a kerdes hogy mennyi szivassal. Arrol nem is beszelve hogy miert snow leopardot szeretnel telepiteni? Az egy nagyon regi rendszer kb semmi nem mukodik mar rajta. Amugy ott az osszefoglaloban egy clover-es leiras...
-
Smiley
addikt
A voodoohda tudja a hdmia audio-t.
-
Smiley
addikt
válasz
szuszinho #27831 üzenetére
A hdmi-n a hang csak keppel egyutt megy at, ezt jo ha tudod.
(#27830) mgaben: Ha HDMI-s erositon keresztul van fuzve minden akkor termeszetesen tovabb megy a TV fele a hang is ha kell, de akkor ott a TV a tobbcsatornas DD vagy DTS jelbol 2.0-as PCM-et csinal. A problema ott van ha a nincs HDMI-s erositod... Tehat ha PC->HDMI->TV->SPDIF->Erosito felallas van, es rakuldod a tobbcsatornas DD vagy DTS jelet, akkor a TV mar csak PCM 2.0-at fog kiadni az SPDIF-en az erosito fele. Csak abban az esetben tovabbitja a DD es DTS jelet ha az adott TV musor ilyen, vagy a TV sajat beepitett lejatszojat hasznalod. Ezert az ilyen regi erositok eseten a PC-t kozvetlenul is ra kell kotni SPDIF-en hogy meglegyen a tobbcsatornas hang.
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
mgaben #27819 üzenetére
Ez az amd-sek miatt van hogy mas nevu kernel-t is be tudjanak bootoltatni... viszont akkor ez lehet hogy szivas igy, es nem fog mukodni. Olyan mint ha nem a kivalasztott disk-rol szeretne betolteni a cuccokat, hanem a pendrive-rol. Erdemes lenne tenni egy probat a clover-al is, hatha annak a chainload-jat szereti a windows.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27782 üzenetére
Pffff... kellett hozza par honap...
nah majd tlac javitja, ha erre jar.
-
Smiley
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- Parfüm topik
- EA Sports WRC '23
- Windows 10
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest