- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az monnyuk mennyuttatt hogy beszmakkon még setétebb arcok,sirások mennek.
-
törölt tag
höhöhö
esetleg mindenféle tatár bifsztek nélkül is kábé 4 félpillanás feltolni aki visszaolvas megtalálja a leirást.
-
törölt tag
ÉS a GM a végleges pont mint ML-nél.
12A269
-
törölt tag
Troll ON
Már várom a posztolt KP screeneket és a sirámokat,hogy miért nincs kext a....
Troll OFF
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17498 üzenetére
urban legend.
-
törölt tag
UNIX 03 certified 10.8
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17411 üzenetére
megfejtem neked rágódjál kicsit a régi unixos viccen:
olcsó,megbizható,jó
a háromból kettőt választhatsz.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17405 üzenetére
apple megvette kilóra az összes értlmes unixos kishekkert,akár os x akár ios témáról beszélünk.
Bárki bármit mond a haklizás unixos mulatság,ha nem érted mit csinálsz rábaszol bármikor mert jön egy update és KP vége a dalnak (kedvenc szarom a sleepenabler nevű lófax
) .
42 éve unix kábé ugyanaz,majdnem olyan mint a hagyma,visszafele minden,mindennel kompatibilis nekem első látásra szerelem volt.
Aki guira cocializálodótt értdsyól: homersimpson annak is van alternativa:
-
elbballag a storebahttp://store.apple.com/hu megveszi a macet (mini pl kibaszott olcsó) és örül buherálás nélkül...tonymac féle brigádot meg sajnálom,mert kábé majdnem fidesz effektust látok,centralizáljunk agy nélkül.márpedig a fejlesztők ezt körülbelül nem rég óta csak 42 éve rühellik.
42
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17403 üzenetére
boot 132 egyébként gyári eppől motyó
http://www.opensource.apple.com/darwinsource/tarballs/apsl/boot-132.tar.gz
ADC előfizetés kell hozzá mindössze.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17400 üzenetére
azért van még blackosx,insanelymac,voodoprojects(zef féle) meg pár oldal.
efi-x ha jól emlékszem besült még 10.7 elött,tudniillik a bootprocessz 10.6-nál még igényelte az extension.mkextet (amibe belehánytak mindent) ,10.7 meg nem.
Chameleon is moduláris lett mostanra,igaz nem zef a kivitelezője de az alapgondolat az övé volt.Pénzéhségről nem tudok,csak arról hogy megöregedtünk lett pár (nekem jópár) gyerekem és szabadidőm (ingyen szabadidőm) meg nincsen.
Nagyjából amugy ez az élet rendje aztán,hogy nem tudtunk kinevelni olyan utódokat akik valóban értenek a unixhoz ez talán kicsit a mi felelősségünk.Nekem a GUI-s mokolás azért logikátlan teher pl egy kexthelper is akár,mert ha jómunkláspisti nekiáll belapátolni a rendszerébe a kexteket és nem aggyal teszi akkor érdekes eredmények lesznek (lásd huszonkettedszerre próbálon felrakni ezt a xart ménemmegy broáááf).
inkább chown root:wheel meg chmod chflags satöbbi konzolból és ésszel nyomon követve,hogy kedve jómunkláspistike mit hova mikor miért pakolt be...
imádom mikor posztolják a KP fotókat és képtelen értelmezni a juzer,hogy baszomfaszom xnu kernel mitől hasalt el,és várják a sült galambot,hogy majd valaki megfejti nekik...na nem.
öreg vagyok bohócnak...
plagizálást meg már kiveséztük alaposan.
-
törölt tag
uccso két db bstones invajt várja gazdáját.
ma és holnap lehet elkéregetni,utánna nem lesz meghivás egy jódarabig. -
törölt tag
válasz
Phantomhive #17390 üzenetére
Ez már megtörtént kábé két éve.
Zef konkrétan nem commitel semmit,buildbot áll egyhelyben.Ermac publikál bootloader perpillanat.
Netkas,prasys,nawcom és sorolhatnám itt a végtelenségig a sceneben a neveket nem publikál semmit.Itt meg megy a rácsodálkkozás,hogy miért nem fut ezen meg azon a lapon a stuff.Hát ezért.
Anno nemtom emléxel-e kókányolt installereket toltak ki,annak sem örültünk sokan,mert többet ártott az is mint amennyi haszna volt.
IRC-en ma is lehet kérdezni,választ annál kevésbé kapni,mert mindenki belefáradt a sztereotipiákba és a juzerek igénytelen analfabéta leszarom hozzáállásába.Amennyiben persze valaki szponzorál egy vasat abban az aesetben annak a kextjeit a közösség javára átadom,de saját zsebből 5 gyerek mellett nem finanszirozom meg más emberek leszarom,nemérdekel,nemolvasomel,megkérdezemugyanaztnapontaötszázszor tipusu spórolását.
Szóval igen jól látod,az öregek belefáradtak kikoptak a fiatalok meg beleszarnak nagy ivben a scenebe,egyszerübb rebrandelni egy kextet és forrás nélkül publikálni.
Normális fejlesztőt onnan ismered meg,hogy ad forrást is a munkájához....
Van pár pozitivabb ellenpélda is:
amikor engedéllyel pénzért visznek valamit például nem t udom tudjátok-e
vmware fusionben chameleon bootloader van például -
törölt tag
válasz
Máté94 #17373 üzenetére
Mosolygok a bajuszom alatt,és csak egy kávét kérek.
Kext van,de nem adok állapot van 2 éve,marad is ameddig mások rebrandelik az elvégzett munkákat.Legutoljára úgy került ki cucc,hogy kiadványszerkesztős barátomnak megcsináltam a gépét és a gyereke meg továbbtolta a kextet,mondanom sem kell pár nap mulva multibisztben volt mindenféle jelölés nélkül (vizjel perze benne a binárisban),forrás nélkül...
szóval népszótár@ijb senkinek semmit ameddig a jelen helyzet fennáll.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17316 üzenetére
bootloader másképpen müködik.
ha ugy csinálod ahogyan te irtad és a sor végén tolod fel a bootloadert akkor egy soha el nem induló
rendszerttelepitőt fogsz kapni szép szürke hátérrel álló almával. -
törölt tag
válasz
Phantomhive #17314 üzenetére
-
törölt tag
-
törölt tag
Egy dologgal szivok egyenlőre:
DVD-RW externalként van jelen és eject gombra xarik.
kell irnom egy rendes kextet mert injectorok mint irtam nem játszanak. -
törölt tag
No béláim akkor szájbarágósan,lássátok a kattogtatos multibiszten kivül is van élet főleg amikor még meg sem jelent egy os:
szükséges kellékek:
- osx-es vas
- muCommander (vagy más filemanager)
- Carbon Copy Cleaner
- 10.8GM (google: imzdl pl)
- üres diszktelepités menete:
1.) új diszkre 2 particiót csinál: ML HD/ML Install HD
2.) butloder feltol az uj diszkre
3.) Extra/Extension kextekkel megpakolva elkészit mindkét particióra ( org.chameleon.boot.plist kell com.apple.boot.plist nem jo)
4.) /Volumes/Mac OS X Install ESD felcsatol,benne kitallóz muCommanderrel BaseSystem.dmg -t és azt is felcsatol.
5.) booti.efi,mach_kernel,kernelcache atmasol ML Install HD-re Mac OS X Install ESD-ből
6.) Carbon Copy Clonerrel ML Install HD-re átmásol BaseSystem.dmg
7.) /Volumes/ML Intsall HD/System/Installation/Packages ««« symlink töröl
8.) /Volumes/ML Install HD/System/Installation/ ««« bemásol a Mac OS X Install ESD Packages mappáját
9.) reboot,telepit,örül.
Remélem eléggé világosan irtam le.
tapasznyalatok jöhetnek.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17299 üzenetére
nem fog menin ami nem AHCI kompatibilis. (PATA/IDE sosem volt az mellesleg 16 bit adatszelesseg 2012-ben kicsit trefas)
ps:
VGA-k sem fognak menni amik EFI injectorosak.
-
törölt tag
ML 10.8 kiskáté v0.1 by zsivagooo
Mivel nyüstölöm egy ideje hegyikecskét és nagyjából 99%-ig életrekeltettem az itthoni desktop homokozót úgy gondolom néhány fontos változást megosztanék az értelmesebbjével.
- 32 bites kextek nem müxenek
- 32/64 bites kextek szintén jórészt nem müxenek
- boot processz változott nem húzza be azokat a kexteket amik tulajdonképpen nem kextek (pl IOAHCIBlockStorageInjector.kext, es a tobbi injector)
- kernel 14 Megáról 7-re csökkent (64bit only) ez jelentős kábé 40% sebességnövekedést hozott
- bootloader efi64 kompatibils kell,hogy legyen ellenkező esetben nem tölti be a kernelt csak resetel hibaüzi nélkül.
- az elmúlt másfél évben készült alkalmazások 99%-a kompatibilis
- dsdt-t is frissitenem kellett.
ha még eszembe jut bővitem a listát.
-
törölt tag
2 db bstones meghivó megint van.
némi változás az elmúlt idők fényében:
- olyan kérje aki értelmesen használja,mert az aki lehúz n+x GB-ot aztán lelép a többiekkel tol ki értsdyól nem fogok tudni osztogatni meghívót.
- tizenhúsz kommentes fikatrollok nem kapnak semmit.
- emailcimet tolsz privátban.
szenkju4korporésün.
-
törölt tag
btw gratula a zorosz jómunkásembernek.
-
törölt tag
válasz
kalimist #17259 üzenetére
tények makacs dolgok.
nekem csak 4 kextem köszönt vissza tőlük.
konkrétan mondjuk leszarom mert a nevem ne irják ki sehová.
ezt tartsák figyelemben meg irjanak drivereket.
Én speciel túrot nem adok.
Magamnak megirom és viz. -
törölt tag
válasz
sp@rtan #17246 üzenetére
ezek az unibeast féle stuffok többet ártanak mint kéne.
többek közt az ilyen összelopjuk a kextet és felcimkézzük (tonymacx,stb) brigádok miatt nem publikál senki semmit.
chameleon bootloadert is hamarabb találsz wmvare fusionben mint neten napi buildet.
de ezt már kábé millioszor végigrugózta,nawcom,netkas, meg a többiek...
-
törölt tag
Közben nekiálltam migrálni
Gyorsabbnak tünik jelentősen 10.8
a többi app egyenlőre müxik rendesen.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
bstones meghivózás egy darabig szünetel.
-
törölt tag
uff.
posix admin nyünnyögése:
lévén me 39 yo:
akiknek kell bstones invajt van még 3.
sör/all/user/topik/nigger
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17128 üzenetére
értem én,de te is értsd meg ez vendorlock.
apple saját hw vendor-t vett a gpu gyártótol (nem ma kezdte) ,értsd jól azok a gpu-s gépek amiket ő forgalmaz mbp,mbair,satöbbi tökéletesen müködnek,mig más gyártóká nem.
továbbmegyek:
wifi,ethernet,hang károlyok 99% ugy van életrerugdalva,hogy a minimális eltérések vannak meghaxolva tehát szerencsétlen osx azt hiszi az én 7.1 ALC883 hangkárolyomról,hogy apple gyártmányú.
Namost két eset lehetséges:
- gyártasz magadnak kextet
- valaki már legyártotta helyetted
ameddig ezen kettő feltétel nem teljesül addig meg mondanám,hogy vegyél gyári gépet.
egyébként amennyire én látom az utóbbi időben egyre kevesebben publikálnak kexteket nem véletlenül.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17124 üzenetére
történelmi AMD GPU kiskáté 0.1 by zsivagooo:
a fő külömbség (ami miatt soha nem vettem ATI-t) a biosban (az ördög a részletekben) rejlik.
Amig az nvidia bios kisméretű és csak kevés információt tartalmaz,az ATI VGA biosai jóval nagyobb menyiségü információt tárolnak.
Lényegében már powermaces időkben is voltak szopások amikor G4-esbe akart az ember a gyárixar 16Megás, ATI helyére valami izmosabb kártyát a QE/CI miatt...
Ott is mindenféle vudumágiák voltak,értsd pc-n meg kellett flashelni a bios-t (ha volt hozzá való) és ha túlélte a kari akkor volt örömködés.Ezt a mai laptopoknál te soha nem fogod tudni megoldani lévén nincs benne még egy pci slot ahová a másik videókártyát (ami a flasheléshez kellett) betolod.szóval lényegében Nvidia tisztább szárazabb érzés....
-
törölt tag
-
törölt tag
asszem pár arcot kelleténél jobban megsütött a napocska.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #17077 üzenetére
uff on
jobs nem retail ámerikánus,mondhatni félig zabigyerek izé sziriai bevándorló porontya.
uff on2
kina a tulajdonosa az usakoknak lévén államadósságuk kábé 4x a görögnek...
majd ha bankok elunják akkor eggyesült kinai államok lesznek...uff on3
szerinted?
-
törölt tag
-
törölt tag
kibontogatom hátha igy megeszed:
- fejlesztők nagyrésze is haklizott/haklizik
akinek van rá pénze? Get a Mac
akinek nincs? na az valami más platformon fog fejlesztgetni.mondjuk eddig is jópár kernel extension ugy készült,hogy vagy linux vagy freebsd dump lett
jól portolva mach/bsd alá.Részemről a "gyártsunk olcsón kvarcjátékot miközben leöljük a Pro vonalat" fogyasztásra alkalmatlan...
más:
a heti négy bstones meghivót megint bedobom akinek kell az dobjon privit.
-
törölt tag
lényegében a hakli a szegényember vergődése.
mini tényleg olcsóbb sokkal mint mondjuk 5-10-15 éve.
ha a tendencia arrafelé halad ami a 10.8-ban körvonalazódik,akkor vége lesz hamar ennek is.
mert ki a fene fog felhekkelni egy bugos,jailbreakelésre szoruló desktop os-t pc-re amikor van alternativa...akinek meg nem probléma macet venni az nem fog jailbreakkel szórakozni,hanem megveszi a storebol az appokat.
az irány,a tendencia szerintem siralmas,várom már a pro vonal utolsó mohikánjának a mac pronak a leölését,utánna azt hiszem #rm -rf / goodbyeapple
-
törölt tag
válasz
RaZroX #16947 üzenetére
azé halkan mejjegyzem pont 10.8-nál sz*ptam olyan kövéret boot.efi -vel ,hogy öröm vót nézni.
szal maradjunk annyiban,hogy frissiteni okosan szépen.
az,meg hogy ritélt raksz csak neked új én már 10.4.x óta azt teszem fel.
a sok fisem-fosom-patkolt-gányolt telepitőtz meghagyom másoknak,nem linux ez
-
törölt tag
Ha esetleg akar valaki olcsó haklit,épp van egy gépem ami eladó.
-
törölt tag
válasz
benyboy #16879 üzenetére
igen.
gondolom te is fényevő vagy.
ha mégsem akkor pénzből élsz,bejársz a munkahelyedre ledolgozod az óráidat aztán a pénzedből meg bevásárolsz.
Mi bsd/unix adminok,fejlesztők meg térdeljünk ingyen minden fórumos pistike elé.
a segitség is más meg driverek megirása portolása is más.
segiteni segitek bármi egyszerü dologban egyébként,ha nem hiszed olvass vissza párszáz kommentet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged