- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
Varodero #7157 üzenetére
Neeee
Ezt gyorsan írtam, mindjárt mondom én hogy csináltam:
Leszedsz egy Ubuntu 11.04 installert, és Pendrivelinux progival feltolod pendrivera. Amíg jön le/akármi, elindítod az iATKOS telepítőt. Mikor bejön Utilities -- Terminal:
diskutil list -- megnézed mi a partició neve amin a Mac van, ha tudod ezt kihagyhatod (disk0s1 vagy ilyesmi)
diskutil disableJournal volumeName -- volumeName helyére természetesen a partició neveBootlosz Ubuntus pendriveról és másolgathatod Maces vinyóra a dolgokat.
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7153 üzenetére
Én azért még egy xXx disztrós 10.4.11-esnek adnék esélyt. Majd ha ráérsz
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7146 üzenetére
Terminal -- kextstat -- keress Radeonos kexteket, azokat mentsd le a gyökérbe /kext mappába, és rakd fel az updatet.
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7139 üzenetére
Most találtam egy pakkot, amivel megy QE/CI is meg a felbontásváltás is Leopard alatt [link]
Azt irják egyes helyeken, hogy első inditáskor -f-el kell inditani. Mindjárt átnézem a 10.4es HCLeket is és akkor tudok válaszolni, eddig csak a 10.5-el végeztem.
Szerk.: Ja meg ezt is nézd át. Amúgy 10.4.11-re a xXx-féle distroval megy több embernek is.
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7136 üzenetére
-v -x-el se indul?
-
ko9
addikt
Persze, hogy cserélgetheted, de ha rosszat raksz be, rosszabb esetben nem indul többet a rendszer
Mindenféleképp újraakarod húzni a géped? Mert akkor előbb találd meg a jól működő DSDT-t, utánna húzd újra. Mikor feltelepül rakd ki az asztalra a megfelelő DSDT.aml fájlt, és mikor inditod a MultiBeast-et, válaszd ki a UserDSDT-t. De a DSDT nem helyetesit egy kextet se, csak a megfelelő DriverIDket adja meg amit a kextek használhatnak. Vagyis a hang és hálókártyadrivereket ugyanúgy fel kell raknod, bár a videókártyadriver lehet nem fog kelleni. -
ko9
addikt
Ott a pont
A DSDT csak egy "információ" egy kvázi-lista a hardverelemekről. Feljebb linkelve van mindent amit tudni kell.Egy alapjaiban működő rendszerre kell felrakni. Pl sok rendszerben csak igy kel életre normálisan a hang, power gomb sleep funkciója, Time-Machine, USB cimzés stb.
2 módszer van felrakni:
1.: Leszedsz egy előre elkészitettet, neked van itt egy. Ezzel annyi dolgod van, hogy bemásolod a /Extra mappádba, restart, és máris használod.
2.: Készitesz egyet magadnak.
-- Egyszerűbb módszer hozzá: DSDT AutoPatcher: Elinditod, bepipálod az Extractot, kiválasztod az alaplapodat, és Apply. Ekkor kiolvassa a megfelelő, és éppen használt DSDT-t (mivel minden rendszer generál magának DSDT-t, de tudtom szerint ez a mindennapos használatban nem látható) , megpatcheli, és az asztalra menti DSDT.aml néven. Ezzel annyi dolgod van, hogy bemásolod a /Extra mappádba, restart, és máris használod.
-- Bonyolultabb megoldás: DSDTSE-vel készitesz teljesen alapból egyet. Nem sok értelmét tartom neki, ha van kész -
ko9
addikt
Na elindult végre a Lion. Foggalmam sincs hogyan, de mikor beraktam az USB-s kexteket nem ismerte fel ugyanúgy az egerem, de vagy 5-6 restart után meg igen... Ki érti ezt
Most jön le az update, kíváncsi vagyok mit fog csinálni vele.
Eddig nagyon érdekes a Safari FullScreenbe, de tán ez hiányzott a legjobban. Na meg hogy minden halványodik egy külön pont nagyon látványos, és akkor még a Launchpadról nem is beszéltem
Alig várom, hogy véglegesként kapni lehessen, tuti belefektetek 6ezret, annyit megér. Kár, hogy csak Digital Downloadba lehet kapni, bár tuti kiadják később lemezen is.Viszont most jöhetek rá, hogy miért van megfordulva az egérrel a görgetés iránya
-
ko9
addikt
válasz
Varodero #7115 üzenetére
Na szóval:
Disk Utilityben Jobb klikk a vinyódon, Partition -- Volume Scheme 1 Partition -- Alul Options és GUID Partition Table -- OK.
Jobb fent meg adj neki egy nevet (én simán SnowLeo-t preferálom), és Apply.iATKOS S3 Customize:
Bootloader -- AsereBLN
Bootloader Options -- Graphics Enabler
UUID
USB
Patches -- /Extra directory
fakesmc
Disabler
RTC -- RTC
Modified Kernels -- qoopz 10.3.0
EVO Reboot
Drivers -- Main Hardware -- SATA/IDE --nForce SATA/IDE
VGA -- NVEnablerMás NE legyen bepipálva. Hátha
Olaszul azt irják, hogy Hazard distroval sikerült valakinek... Vagyis szerintem azt irják, nem tudok olaszul
-
ko9
addikt
válasz
yamshee #7116 üzenetére
[Leszedni] -- indítani -- Extract DSDT elé pipa, kikeresed az alaplapod és Apply. Rak az asztalra egy dsdt.aml fájlt azt meg másold be a gyökérben a Extra mappába.
ALC889-nek meg mennie kell a MultiBeast-es kextel.Amúgy javaslom MINDEN próbálkozó Hackintosh-júzernek, hogy mikor megtalálta a neki való kexteket, minden működik, akkor mentse le a Extra mappáját + azokat a kexteket amik nincsennek benne, és húzza újra a rendszert. Ez a sok próbálkozás 1-2 dolgok még elszúrhat a rendszerben
-
ko9
addikt
Itt problémázott a RAMmal az elején, de az ebben az esetben nem áll fenn. Amúgy BIOSban belettek állítva dolgok, amik kellenek? Load Optimized Defaults - ACPI S3 - SATA AHCI a legfontosabbak.
BTW próbáld meg az iATKOSt, veszíteni nem veszítesz vele semmit. Főleg ha van egy vinyód/pendriveod amivel kitudod pörkölni. Azabaj, hogy az iATKOS lemezem nagyon durván karcos :S Bár megpróbálok vele bootolni, hátha... -
ko9
addikt
Na Callisto driverével 1920x1200as felbontást is csaltak már ki belőle 10.5.7 alatt. Viszont QE/CI nem ment vele.
10.4.11-ben új ATI driverek jöttek be, és azért nem megy, vissza kell rakni rá a régit, és akkor menne. -
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7094 üzenetére
Szerintem van megoldás, de mingyárt utánnanézek, csak most a Disk Utilityt akarom leirni, mert már reggel óta 3szor nekikezdtem
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7092 üzenetére
Egy iDeneb 10.5.7-et megpróbálhatsz még, de SnowLeo tuti nem megy rajta. 10.4.11-re felesleges frissiteni, ahhoz már moddolt kernel kéne szerintem...
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7090 üzenetére
-v -x bootot próbáltad?
-
ko9
addikt
válasz
rootkiller #7087 üzenetére
Egy pontos videókártyainfót tudnál adni? És miért nem indul? Kernel Panic, esetleg végtelen ciklus?
-
ko9
addikt
válasz
Gordiann #7082 üzenetére
Ez mind szép és jó, fel is raktam még tegnap este a Liont, sikerült megoldanom a bootot (eddig a telepitő indulása előtt restartolt), fel is települt, de mikor inditanám, restartol, minden szó nélkül. Tuti a bootloaderemmel van baj, de mivel nincs Macem most ami menne, ezért rakhatok fel egyet, hogy a pendrivera irjak egy Chameleont
Mindegy elő a DVD és mehet az Install
Terminalban meglehet oldani a DMG mountot? Mert akkor van még egy tippem.
-
ko9
addikt
válasz
Gordiann #7078 üzenetére
Gratulálok, én is próbákoztam vele, a bootig se jutottam sajna, laptopokat valamiért nem szeretik a retailok
Ráadásul neked P55öd van
Viszont... Lehet egy saját kextekkel kiegészített bootloaderrel lehet menne... Hmm
Melyik leírást használtad? Így hogy az osx86.com-nak két része is van nem egyértelmű -
-
ko9
addikt
válasz
csuki00 #7061 üzenetére
Itt is igy van, ha csak rátelepited, akkor csak az OS-t húzza újra. Annyi a baj, hogy a berakott kext-ek ugyanott maradnak, és ugyanúgy fogja használni
Ha csak kextet akarsz törölni, akkor a legegyszerűbb:
Bootolsz a telepitővel - Utilities - Terminal
cd /Volumes/-partició neve ahol fennvan a SnowLeo-/System/Libary/Extensions
rm -r atörlendő.kext
cd /Volumes/-partició neve ahol fennvan a SnowLeo-/Extra/Extensions
rm -r atörlendő.kext -
ko9
addikt
válasz
Varodero #7053 üzenetére
Első körben neked egy iAntares 10.6.3-at ajánlanék.
0.: Letöltöd, kiirod lemezre.
1.: Bootolod róla a rendszert.
2.: Bootloader bejön, F8, lefele gomb és kiválasztod a Boot verbose opciót, majd Enter. Ha itt Kernel Panicol, vagy végtelen ciklusba ugrik, akkor fénykép, és csatold a fórumba.
3.: Bejön a telepitő. Fennt kikeresed, hogy Utilities -- Disk Utility. Attól függ, hogy Windows mellé akarod-e rakni, vagy üres lemezre, erre még visszatérünk.
4.: Continue, kiválasztod a particiót amire telepiteni akarod, Continue.
5.: Customize. A következők kellenek neked első tippjeim szerint:- iAntares 10.6.3 v2.2 Operating System
- Bootloader - AsereBLN v1.1.9
- Bootloader - ***Boot options*** - GraphicsEnabler
- EthernetBuiltIn
- Patched Kernel - AnV 10.2.0
- Hardware Drivers - Graphic Cards - Nvidia - NVEnabler 64
- Chipsets - TotallyFixStillWaiting
- System Patches - fakesmc v2.5
- NullCPUPowerManagment
- IOAHCIBlockStorageInjector
- OpenHaltRestart
- PlatformUUID
- Utilities - Marvin's AMD UtilityDone - Install
Első nekifutásra szerintem nem fog menni, de valahol el kell kezdeni
Ha feltelepült, lemez ki, F8 a bootloadernél és -v-vel inditod (angol kiosztás szerint kell beirni, Ü a - ). Ha kernel panicol, vagy hosszú ideig áll valahol, fényképet kérek és okoskodunk valamit -
ko9
addikt
Én felrakom az iLife-ot, a Adobe Creative Suite Master Collection 5.5-t, és a Toast-ot, Office 2011 for Mac-et, plusz még 1-2 alap progit, és már ~60GBnál járok
80GB alá nem is ajánlom menni.
Amúgy átméretezni GParted kötelező, LiveCD-t letöltöd, UNetBootin-al felrakod pendrivera, bootolsz róla és go.
Amúgy kelleni fog hozzá... 2 pendrive (egy kisebb BootCD helyett, és egy nagyobb amire a Retail telepitő megy (8GB+)) -
ko9
addikt
Háát a 0410-re nem találtam megoldást, az valószagú, hogy nem megy. Az integráltadra meg nem tudok rájönni, hogy milyen lenne. Nemakarod megnézni (Apple logo -- About This Mac -- More Info -- Audio, dobj egy Print Screent [Grab az Applications - Utilitiesben
])
Mindig hangkártyákkal van baj, nekem is HDMI-n sehogyse akar kijönni a hang... -
ko9
addikt
válasz
Impair1980 #7021 üzenetére
Végigolvastad?
- Had to use -x to launch installer
De nem is ez a lényeg, ne ezt a distrót használd, eléggé régi, azóta sokkal jobb és újabb 10.5.7-as Hacklik is vannak kint. Pl. iDeneb. Google it
-
ko9
addikt
válasz
yamshee #7019 üzenetére
Kellet az a kis idő igy korán reggel, hogy rájöjjek mi az a kalózöböl
Az a baj, hogy a MultiBeast nem nagyon szereti ha 10.6.7-re pakolják. A rendszert eltudod inditani? Az se baj, ha Safe Mode-ba megy, csak induljon. Ja és tölts le egy 10.6.3-as Retailt (az a tuti), + mellé [ezt] meg a MultiBeast-et. -
ko9
addikt
Az a verzió amit leszedtél az tényleg 10.6.6-ot telepít? Mivel az eredeti telepítő 2 féle van (10.6 + 10.6.3). Csak mert ilyenről még nem hallottam.
-v -x-re mit ad?Amúgy ehhez a verzióhoz kell egy legalább elinduló Mac, teljesen mindegy mennyire megy, csak bootoljon, és lássa a vinyókat.
-
ko9
addikt
Na gondoltam ma egyet és felraktam a Retail Mac-et (eddig iATKOS volt, mivel kezdőként az volt a legegyszerűbb, most hogy "kicsit" foglalkozok vele belemertem vágni). Meglepően könnyen ment, elsőre bootolt, semmi probléma nem volt vele, telepítés után is MultiBeast tette a dolgát. Nem gondoltam hogy ez ilyen egyszerű lesz. Az a fura, hogy iATKOS 667Mhz-esnek ismerte fel a memóriáim, most meg 800asok
Viszont érdekesen raktam fel, mert nem írtam ki DVDre a Retail telepítőt. Ha valakit esetleg érdekel ez a verzió, elmagyarázom. -
ko9
addikt
Én úgy oldottam meg, hogy van egy naaaaagy DATA particióm, amin rajta van minden adat (nem nehéz Win7ben átirányitani a mappákat), FAT32re formázva, mert azt tökéletesen kezeli mindkettő.
Amúgy van mód Macen NTFS kezelésre ([MacFUSE]), Win7-en is lehet HFS+ kezelésre ([MacDrive]). De ezek kókány megoldások, sose szerettem őket... -
ko9
addikt
válasz
csuki00 #7005 üzenetére
Nativan sok kártya nem támogatott, ezért vannak a külsősök kext-jei.
A nativak ezek:
ATI Radeon HD 5630 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5630 Device ID 0x68D9
ATI Radeon HD 5670 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5730 Device ID 0x68D8
ATI Radeon HD 5770 Device ID 0x68B8
ATI Radeon HD 5850 Device ID 0x6899
ATI Radeon HD 5870 Device ID 0x6898AMD Radeon HD 6850 Device ID 0x6739
AMD Radeon HD 6870 Device ID 0x6738Esetleg még [itt] nézz körbe, ha itt sincs válasz akkor nincs MÉG lehetőség 6770-re.
-
ko9
addikt
válasz
Impair1980 #7006 üzenetére
Üdv!
Egy 10.5.x-et esetleg még megkockáztatnék, de 10.6 nem hiszem, hogy menne.Esetleg ha -v opcióval bootolsz, tán kiderülhet, hogy mi az utolsó dolog amit betölt - ami miatt újraindul.
-
ko9
addikt
De ha már kivan irva a Hazard?
Jó tudom ez innen már csak a lehetőségektől függ.Ja téleg, próbáltam ezt a progit, semmire se mentem vele, de az már vagy 2éve volt. Viszont minden tutorialban azt irják, hogy előbb rakj fel egy 10.5.7-est, és azzal rakd pendrivera a 10.6.3-ast. Biztos nem véletlen.
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
BTW Ez tuti lemezhiba. Disk0 a vinyó Disk1 a DVD olvasó. ha nincs más bekötve. Ha Hazardot akarsz felrakni nem kell az iBoot. A Retail pedig DualLayer-DVD-s. Az, hogy RW vagy nem RW teljesen mindegy. Max 6x-osan ird és ne legyen hibás a lemez. Én ImgBurn-t ajánlom, ellenörzéssel.
-
ko9
addikt
Ezen én is átestem, most ott tartok, hogy Mac és Fedora 15 van fennt, és a Fedorát nagyon ritkán indítom el (főleg ha elszúrok valamit Mac alatt és javítani kell
). Ha átlátod a Mac-et (nagyon nem nehéz), és hozzászoksz, nem lesz más amit használni akarsz. Nekem konkrétan az, hogy egyetlen programfagyással se találkoztam még az nagy +
-
ko9
addikt
Na szóval.
BIOSban be kell állitanod egy két dolgot:
- AMD Cool n Quiet: Disabled
- On-Chip ATA Devices -> Raid Mode -> Change IDE to AHCI
Ha tuningoltad, állitsd vissza gyárira.Bootolsz CDről, a Chameleon boot menüjében nyomsz egy F8-at és beirod, hogy -v busratio=20
Ha minden jól megy elindul a telepitő, kiválasztod a nyelvet, felül Utilities > Disk Utility. Kiválasztod hova akarod telepiteni. Ha adsz neki egy teljes vinyót akkor:
Partition
1 Partition
Options > GUID
Format: Mac Os Journalized.Ha más rendszer mellé telepited, akkor egyéni megoldás, házi feladat
Ha megvan, bezárod a Disk Utility-t
Continue > Agree > Kiválasztod a fennt megcsinált particiot > Customize
Amik neked kellenek:AnV 10.2.0 / system kext
Chameleon RC3 PC EFI 10.5
AMD patch
ATIATA
Realtek R1000
EliotForceLegacyRTC
SATA/ATA
Legacy AHCI Sata
LegacyApplePIIXATA
IOATAFamily SATA Fix
IOATAFamily Fix
*PS2 apple - CSAK AKKOR ha nem USB-s billentyűd/egered van
EvOreboot
Orange Icon
About My Mac Fix
SMBiosResolver
UUID
X11Mehet az Install. Elkezdi ellenőrizni a lemezt, 10% környékén skippelheted.
Feltelepül, restart. Bootolj a merevlemezről. Chameleon képernyőnél megint F8 és -v busratio=20
Elvileg elindul a rendszer. Ha mégse jelezz, ha sikerül akkor is és irom a továbbiakat. -
ko9
addikt
Semmi probléma, megkell szokni a billentyűzetkiosztást. Én [az itt lévő] Hungarian Pro kiosztást használom, eddig tán a legjobb. csak a módositóbillentyűket cseréltem le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- EAFC 25
- Witcher topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest