- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
ha sürgős, akkor még megpróbálhatod a vmware player-t is, sokkal használhatóbb, mint a virtualbox
akár azon még dolgozni is lehet, ha nem kell a grafikus gyorsítás-csinálj egy szabványos el captian usb-s telepítőt, olyat, ami rendes mac-en is működne, tehát semmi clover, meg kext hackelés nem kell
-telepítsd a vmware playert
-patch-eld meg [link]
-hozz létre egy osx-es virtuális gépet
-telepítsd fel rá pendrive-odról az osx-t vmware alá, itt sem kell hackelni sesmmit, next-next-tel működik -
tlac
Topikgazda
válasz
tigomigocika #27578 üzenetére
legalább az olcsót számszerűsítsd
de egyébként innen elindulhatsz magadtól is
-
tlac
Topikgazda
válasz
#97246720 #27507 üzenetére
clover-nek azért el kellene indulni
ami bios van a gépen? még esetleg ezt is telepítheted a cloverrel: OsxAptioFix2Drv-64.efide egyébként a procidat nem is vettem észre, hogy az bay trail-es
mivel azzal meg nem sok értelme van próbálkozni
ha mégis, valami fakecpuid-t be kellene állítanod, meg esetleg xedos linkje is segíthet -
tlac
Topikgazda
olyat szinte biztos, hogy nem fogsz tudni csinálni
de itt az ipad topik, ott érdeklődj -
tlac
Topikgazda
válasz
tepenzed #27476 üzenetére
vmware működik jobban, de az opengl-t használó programok hibásan jelennek meg (de leginkább sehogy)
a UI felület kicsit lagosabb, mint egy rendes gépen, de a számításigényes feladatok valószínűleg nem lesznek vészesen lassabbak (ha kapott elég cpu-t és memóriát a vm)
de melyik program van annyira jó webfejlesztéshez, ami csak Mac-re létezik és még virtuálisan is megérné futtatni?
plusz jogilag eléggé szürke zóna, otthonra bohóckodni oké, de ha te pénzkeresésre akarod használni, az már lehet más eset
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27453 üzenetére
én úgy látom, hogy azon az oldalon megállt az élet
-
tlac
Topikgazda
válasz
#97246720 #27424 üzenetére
ennyi idő alatt már rég lehetett volna egy easy installos verziót csinálni
voltak, meg talán még most is vannak is ilyenek, hogy csak ki kellett írni az iso-t, aztán next-next-tel fel is települt
csak, hogy ez már a szürke zónán is túllép
másrészt ezeket többnyire frissíteni sem igazán lehetett, mert nem tudtad mi és mibe nyúlt bele -
tlac
Topikgazda
Vagy te így használod, és minden oké volt vele?
évekkel ezelőtt egy vinyón volt trial bootom mbr-rel (akkoriban még uefi sem volt), akkoriban aktívabban használtam az osx-et, és nem emlékszem kirívó szívásokra
aztán egyre kevesebbet volt elindítva, így már csak virtuális gépeken futtatgattam
most hogy felkértek topikgazdának, ezért tettem fel uefi-s rendszerre, de már el sem indítottam hónapok óta
szóval a mostani rendszerekről nincs hosszútávú tapasztalatomviszont ahogy most telepítve van, elég biztos vagyok benne, hogy nem lesz vele gondom, pedig kicsit meg van cifrázva
egy 3 terrás vinyón van az adatok mellett, ami úgy néz ki, hogy:
1. efi (fat32) - clover helye
2. linux-os partíció, adatok tárolására (ext4)
3. osx (hfs+)
4. osx recovery (hfs+)
5. win-es partíció, adatokra (ntfs)meg még van egy ssd, amin szintén van 5 partíció (ezen van a linux és az win10 telepítve)
1. win-es 300 megás valami helyreállítási izé
2. efi - itt van a grub, amivel indítom a linux-ot, meg a win efije, amit a grub-ból indítok, plusz innen indítom a vinyón lévő clover efi-t is
3. win-es valami reserved izé
4. win10
5. linux (debian)ahhoz, hogy az osx-et telepíteni tudjam a vinyóra, kellett neki létrehoznom kézzel egy efi-t a vinyó legelejére, máskülönben nem akart telepíteni, hibát dobott rá
plusz még linux alatt létrehoztam neki egy hfs+-os partíciót is, hogy ne a vacak a disk utility-vel kelljen bénázni, meg el ne rontsa, disk utility-val már csak megformáztam, hogy valóban autentikus hfs+-os legyen a fájlrendszerA bugra nincs konkrét MS KB (még), viszont eszement szívások vannak vele
tudsz mondani példát?
nekem mindig rendesen megcsinálta, amire utasítottamami nekem szívás volt, hogy volt amikor már az uefi-m tele volt ezekkel az efis bejegyzésekkel és akkor már nem indult el tőle a gép, de ez nem a bcedit problémája
-
tlac
Topikgazda
ez már szokás kérdése, de ha elsőre ügyesen csinálod, hogy az osx is jól érezze magát a helyén, akkor nem kell később sem sokat mókolni vele (nekem a másolgatás egyáltalán nem tetszik, csak legutolsó esetben csinálnám)
ugyanis a Win10-ben bugos a bcdedit
milyen bug van benne?
-
tlac
Topikgazda
Lehet amúgy fordítva is, nem mondom hogy nem, de nekem az sokkal kényelmetlenebb volt (Windows kinyírta a clovert, EFI nvramját felülírta, stb..).
az osx sokkal finnyásabb a partíciókiosztásra (pl. efi partíció csak az első lehet, minimum 200 mega kell neki, aztán meglévő hfps partícióból csíp le egyet a recovery-hez, stb.)
az, hogy be kell állítani, hogy a clover legyen az alapértelmezett, sokkal kevésbé fájdalmas, mint a többi kerülő megoldás
-
-
tlac
Topikgazda
akkor az uefi boot legyen bekapcsolva, secure boot meg ki kapcsolva
lepucolható a gép? ha igen, teljesen takaríts le minden partíciót a vinyóról
aztán először telepítsd az osx-et, úgy hogy beállítod a guid partíciósémát és létrehozol egy partíciót az osx-nek, meg egyet a win-nek (esetleg még az adatoknak), de mást nem kell -
tlac
Topikgazda
először is, egyszerre csak egy dologra koncentrálj: fent legyen a két rendszer egymás mellett
nem tudja az uefi-t a gép vagy miért azt választod?
ha nem tudja, akkor marad a legacy-s móka, viszont ebben az esetben módosítani kell a telepítőt, máskülönben sosem fogja hagyni a telepítést:
El Capitan MBR Patch -
tlac
Topikgazda
válasz
bimboci #27324 üzenetére
teljesen másképp működik a két program
a crossover csak emulálja a wines környezetet, emiatt kevesebb erőforrást használ, de szinte sosem teljes az emulálás, emiatt hibák lehetnek az adott programnál
a parallels pedig virtualizál egy teljes win-t
nagyobb az erőforrásigénye, de cserébe szinte ugyanúgy fut a program, mint egy igazi win-en -
-
tlac
Topikgazda
válasz
pingwin92 #27211 üzenetére
ha csak olvasásra csatlakoztatod az ntfs partíciókat, akkor annyira nem érdekes, kárt nem tudsz tenni a fájlrendszeren
de ha írni is akarsz rá, akkor mindenképpen ki kell kapcsolnod a win gyors índítást, mivel a gyorsabb indulást úgy éri el, hogy a hibernáláshoz hasonló állapotban kapcsolja ki a gépet, aminél előfordulhat, hogy nem minden fájl lesz kiírva a helyére
ha csak a win van fent, akkor nem gond, mert ott fog folytatódni, ahol korábban tartott, de egy másik oprendszer nem fogja tudni -
tlac
Topikgazda
válasz
bimboci #27167 üzenetére
ha nincs valami erős érv a ps2-es bill-re, akkor az usb-ssel jobban jársz, az alapból megy
(ps2 is összehackelhető elvileg)A másik ami baj, hogy mikor végez az első telepítéssel és bebootolok a cloverrel nem látom a telepített rendszert csak a pendrive-ot látom. Ez mitől lehet?
az nem baj, indítsd újra a pendrive-ról
-
tlac
Topikgazda
válasz
func93 #27108 üzenetére
másik topik, ha jól értem:
Mac topic (Apple desktop: Mac Mini, iMac, Mac Pro) -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27020 üzenetére
-
tlac
Topikgazda
válasz
30z.Samu #26973 üzenetére
újra kellene csinálni a telepítőt (ettől féltem már korábban is, valószínűleg nem fogja szeretni minden bios a hibrid telepítőt)
-a pendrive-on csinálj egy mbr-es partíciósémát és újra tedd rá az osx-et
-a clover-t pedig mbr módban kell telepíteni
-meg valószínűleg kelleni fog mbr patch is a telepítőnek, de egyelőre nézd meg, hogy egyáltalán bootol-e(#26976) Syd2012:
nem, bios-szal is működnie kellene
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26958 üzenetére
hatalmas gond, hogy merészeled
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26955 üzenetére
te vagy a szócsöve?
-
tlac
Topikgazda
válasz
hemaka #26905 üzenetére
hülye válasz:
te lehet, hogy nem tudnád, de megoldható______
memóriára van külön topik:
Milyen RAM-ot vegyek? -
tlac
Topikgazda
válasz
lócitrom #26853 üzenetére
az MBR patch kimaradt, ez hagyján (egyébként ezt nem szerettétek volna beletenni a leírásba?)
nagyon sok mindent lehetett volna írni, de az összegfoglalót követve legjobb esetben egy működő rendszert kapunk
(az tény, hogy az kimaradt, hogy gpt-s sémáról van szó)hasonló volt nálam El Capitan-nel [link]
-
tlac
Topikgazda
válasz
#92049152 #26843 üzenetére
megnéztem, kevered a kettőt
az audio_realtekALC-110.command csak az AppleHDA-t cseréli ki, az EFI-hez nem tesz plusz kext-eket
az audio_cloverALC-110.command pedig belenyúl AppleHDA-ba, a clover configba és meg lesz plusz egy realtekALC kext az EFI-nél is
szóval nem értem ez az utóbbi megoldás miért lenne jobb, nem is tetszik
-
tlac
Topikgazda
válasz
#92049152 #26833 üzenetére
aha, az is egy lehetőség, de így legalább nekem nem kellett még egy kext
én az audio_realtekALC-110.command használtamaz audio_cloverALC-110.command az hogyan működik?
valami olyat olvastam, hogy kernel cache-t hackeli meg, viszont ha újra kell generálni, akkor mitől fog megmaradni a változtatás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konteó topic
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest