- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Annyit vettem észre, hogy amikor lekapcsolom a gépet, akkor a kijelző zöld lesz. Olvastam, hogy van valami kext az integrált kártyákhoz, de még nem adtam hozzá. Ezen kívül más minden megy szépen.
-
Lazika
senior tag
Köszi srácok szerencsére már nincs rá szükség. Felment végre a high sierra, minden megy.
-
Lazika
senior tag
Hali! Insanelymac.com rol leszedtem egy srac efi mappajat vegre elindul a high sierra telepites erre ket perc utan ujra indul a gepem. Frissitett smbiost is adtam neki a legujabb clover configuratorral szoval nem ertem.
Sierrat probalnam letolteni de a storeba csak a high Sierrat latom. Neten se igen talalok sierra lemez kepet. Aki, esetleg tud linket az dobjon egyet pmbe pls.
-
Lazika
senior tag
Cseréltem már usbt is és kulcsot is. Azt is olvastam, hogy lehet, hogy egy smbios csere is elég. Eddig imac 14.2-vel próbáltam. Mással nem nagyon akar bootolni. Sudos paranccsal csináltam eddig az usb-t meg disk creatorral is. Ugyanezt kapom. Vagy van valami manuális install is mint mondjuk mavericksnél volt? Megpróbálkozok majd még egyszer egy sima sierra installal is. Jövő héten meg veszek mindenképpen egy vgat ha addig nem tudom valahogy feltenni. Csak még mindig nem tudok dönteni, hogy amd vagy nvidia. Bár látom már kiadott az nvidia webdrivert high sierrára is.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom feltelepíteni a high sierrát. Akárhogy csinálom a telepítőt ezt írja OSInstall.mpkg appears to be missing or damaged. Mi lehet a gond? Apfs. efi-t is belerakom a telepítőbe, bár elvileg nem kéne mert sima hdd-m van. Aki tud segítsen pls. Köszi
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Vegre sikerült behoznom a telepítőt, viszont ezt írja ki..OSInstall.mpkg appears to be missing or damaged. Most csinaltam a telepitot a vegleges high sieraval. Azt olvastam, hogy ez normal macnel is jött mar elő. Ilyenkor mit lehet csinalni? Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
Lazika #30669 üzenetére
Sajnos nem sikerül... majd ma még próbálkozok, vagy ideiglenesen felrakom egy nvidia 210-el, amig nem lesz egy normális vgam.
Ki milyen vgat használ? Nvidia vagy Amd? Azt olvastam, hogy a high sierrára lehet, hogy nem is jön webdriver ezért is akarok egy amdt ami natívan megy.
-
Lazika
senior tag
Hali!
Valaki használ rx 580-at vagy vegat? Az intel hd 530-al nem jutok el a telepítőig... még mindig. Nagyon idegesít. Köszi.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Légyszi aki tud segítsen. Intel hd 530-al szenvedek még mindig. Nem jön be a sierra telepítő. Megcsinálom a telepítőt. Rá a clover. Config listben benne van a feke id amivel elvileg megy az igpu . 1) (inject-intel, ig-platform-id) = (true, 0x19120000): Fake smc, intelgaphics fixup. De a telepítő megáll valami acpi erroral... és egy kör van áthúzva. 64 megásra van állítva a biosban a shared memory. Lövésem nincs mi lehet a baj. Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
Dimebag88 #30636 üzenetére
Ugyanúgy csinálom, mint eddig az 1060-al csinaltam csak most igpura csinálom a config.listet. fake smc, internet, hang amikkel megy a gép és ennyi.. Hdmin csatlakozik a monitorhoz. És 14.1es iMac smbios. Csak amíg nem lesz új vga, addig jó lenne továbbra is mac ost használni.
-
Lazika
senior tag
Én ezt nem értem sima sierrát megcsinálom a telepítőt beteszem az intel hd 530-nak a fake id-t meg a lilut és az intelgraphicfixup-ot és nem bootol be a telepítő hanem egy áthúzott kört kapok. Mi lehet a gond vele?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
High sierra betat próbálok telepíteni intel hd 530-al, de nem sikerül. Tudnátok segíteni, hogy mit kell beállítani, hogy menjen? Azt olvastam, hogy elvileg nativan megy. Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali! Valaki rakott már fel high sierrát? Gondolom nvidia webdriver még mindig nincs hozzá...
-
Lazika
senior tag
Hali airplay az megoldható valahogy? Azt olvastam, hogy csak igp-vel megy. Valaki próbálta már pascal nvidia vgaval esetleg?
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #29913 üzenetére
Hat akkor passz. itt olvass utana, hatha.
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #29911 üzenetére
Kb 3 napot szivtam mire vegre ez segitett... a baj h az alaplap nem jegyzi meg az nvramot, de ezzel igen!
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #29908 üzenetére
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy dual bootot egy vinyón. Sierra és win 10. Fel is telepítettem, viszont win nem akar bootolni, csak a fehér kurzor villog. Tudnátok segíteni mi a trükk, hogy bootoljon a win is? Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
szakallasgy1 #29856 üzenetére
Ne haragudj, de ha beírnád google-be, hogy t430 hackintosh, akkor meglenne a kérdésedre a válasz...
-
Lazika
senior tag
Egy külföldi srácnak hála kicseréltem két kextet egy ujabb verzióra és van hangom végre, és smoothabb is a rendszer!
-
Lazika
senior tag
Amikor szórakoztam vele, leírás alapján, hogy működjön a hang, akkor nem ment a youtubeon a video lejátszáás, elkezdte tölteni a net ment alul a csík, de fekete volt a képernyő. Esetleg tudtok valami usb-s hankgártáyt ajánlani, ami nem drága és itthon is lehet venni? Vagy esetleg működhet az a megoldás, hogy bt adapterrel csatlakoztatok egy bt hangfalat? Vagy akár rendes hangkártya is szóba jöhet, csak működjön. Köszi
-
Lazika
senior tag
Meguntam a szarakodáast. Rendelek netről valami usbs hangkártyát, ami támogatja a macet, remélem azzal jó lesz....
-
Lazika
senior tag
válasz
Smiley #29810 üzenetére
Megcsináltam, mostmár kitudom választani a hangszórot, viszton a video lejátszás nem megy, és az itunes sem játszik le zenét. Nem értem. Miért nem játsza le a videokat? Rakjam ujra a webdrivert? Az meoldás leeht, hogy veszek egy bluetoot adatpert és úgy használom egy bt hangfalat? Köszi
-
Lazika
senior tag
A vgat végre felismeri rendesen. Van internet is, csak hang nincs. Hangot már probáltam egy csomó minden feltelpiteni multibeastből, de vagy előjön a hang ikon és még a videot se játsza le, vagy még ikon sincs. Pedig elvileg alc892-vel kéne mennie tonymac alapján. Valakinek valami ötlet? Köszi
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos nem jutok el a telepítőig.
A konfigom:
Asrock H270 Pro4
Intel i7 6700
GTX 1060
16GB RAMTudnátok segíteni mit állítsak be cloverbe? Elvileg biosba minden be van állítva. Köszi!
-
Lazika
senior tag
Hali!
Valaki próbálta már a 10.11.4 betat? Érdemes felrakni? Safari tényleg olyan király lett ahogy írják?
-
Lazika
senior tag
válasz
007spider007 #25578 üzenetére
Csinálj Unibeast-es telepitőt. a 8 giga elég. itt valakinek sikerült igaz maverickset rakott fel. De a telepités menete ugyanaz.
-
Lazika
senior tag
Hali!
Pár napja a gépem lekapcsoláskor nem kapcsol le egyből, hanem még a ventik pörögnek vagy fél percig. Találkozott már valaki ilyennel? Eddig még egyik verzióval sem produkálta ezt. Yosemite van a gépen. Lap: Ga Z77 DS3H Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25424 üzenetére
Ez alapján csinálj egy telepitőt. Niresht felejtsd el.
-
Lazika
senior tag
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a legfrissebb os x-et az asztali gépemre. Két problémám van. Az egyik,hogy youtube alatt recseg a hang Alc 887. A másik,hogy nagyon lassan kapcsol le a gépem pedig felraktam az evorebootot is. Mavericksnél ilyen baj nem volt. Alaplapom z77 ds3h dsdt nélkül telepitettem a drivereket. Tudnátok valami megoldást a két problémára? Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
10.10et szeretnék varázsolni az asztalimra de unibeast úgy tűnik nem igen csinál semmit. Ti mivel raktátok fel cloverrel?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki r9 280-as videokartyat yosemite alatt? Ha igen milyen markat hasznaltok? Megy oob? Koszi
-
Lazika
senior tag
Le lehet szedni máshonnan is, én már fel is raktam. Vagy vársz amíg jön a public beta.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Alc887-es audiom van. Egy idő után a hang elkezd recsegni és nagyon zavaró. Felraktam egy Vodoohda-t de az meg iszonyat halk. Jelenleg 10.9.3-as rendszert használok. Ha tudtok, légyszi segítsetek. Az hertzek beállításával is próbálkoztam,de ugyanúgy recseg. Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
Nem tudom ki használ safarit, de nekem mostanába b*szik betölteni az oldalakat. Casht kell űrítenem kb két naponta. Tapasztalt hasonlót valaki?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy akinek gigabyte alaplapja van és biosba telepítés előtt átállítja ahci-re, annak leáll mentés után a gépe? Mert nekem igen. a "régebbi" lapommal is leállt meg most a zsír újjal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest