- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
geza844 #23889 üzenetére
Szerezz ügyvédet faggasd ki. Ha nyugodtan akarsz aludni akkor 1 ebéd árát elköltöd és hátradőlsz életed végéig.
BluEyes: Ahogy szokták mondani: a törvény nem tudása nem mentesít. Tehetd a hülyét, hogy a torrent az micsoda, attól még tarkónvágnak. A könnyítés az az, hogy lehet akármire is rakni az EU-ban OSX-et mert a megvett cuccodat úgy használod ahogy szeretnéd, a többi megkötés mellett. Ergo ez a védekezés nulla. Ha tudsz mutatni valamit, hogy vetted innen, vagy eltöltötted almáéktól pénzért akor utána lehet nyugodtan ülni, x-akták szinten legalábbis.
-
Tikakukac
titán
Balon multimédiás rész, szigetezés pápá, baromnagy csuklótámasz, és csattogós TP mechanika. Ezután leülve főnök Mac airje is elég érdekes volt, az asztali gyári billjük meg hát... az ergonomikustól nekem elég távol esett, de akinek olyan keze van, biztos rácsavarodik valahogy.
-
Tikakukac
titán
válasz
RaZroX #23821 üzenetére
Kinézetre nincs gond. De utána huhh... jó, igaz, én elég jó, értsd a történelem kb. legjobb notis billzeteihez vagyok szokva és az azokból csinált asztali változatokhoz, ezekhez képest rémesen rossz.
A ciripelés egészen más volt. Neked ami van, az renegeteg gépnél defaultból is ilyen, ez van. Nekünk viszont eltűntek a hangok, olykor totálisan kuka volt. Hangerő független.
-
Tikakukac
titán
válasz
RaZroX #23819 üzenetére
Ki minek hívta, volt itt róla szó, hogy a hang szemetelt, cicergett eltűnt stb.
Billzet nekem is kéne, de az IBM billzet sajnos annyira jó, hogy ez esélytelen. A gyári mac billzet meg amilyen drága annál 10-szer okádékabb. Azon kéne a cikkeimet gépelgetni összesírnám magam.
-
Tikakukac
titán
Többiek hogyan állnak hang szemeteléssel? Chrome alatt is teljesen eltűnt a frissítés óta
-
Tikakukac
titán
válasz
McSzaby #23778 üzenetére
Bár először kérdeznél, mint utólag...
Ha nem totál inkompatibilis dolgokkal akarnál rendszert rakni, akkor még haladnál is, így szavad nem lehet, sokkal több cuccod támogatott így is, mint alapból lenne.
Nekem a Dell moncsim kártyaolvasója és a Lenovo billzetem komplett multimédiás panelje is megy, sőt, a HP nyomtatómat is egyből felrakta, és jobb, mint Win alatt.Erről ennyit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #23741 üzenetére
Nos, ott sokkal nagyobb gondok lesznek, mint a kextelés, volt ilyen notim is. Rakj rá egy win7-et, feszeld alul rmclockal és ennyi.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #23682 üzenetére
Beb@szna ha nem. Ott egy pofonegyszerű multibeast telepítás után elindítod és felrak kb. mindent ami neked kell, bootloadert is. Sokszor már előre kész is a lapodhoz a komplett profil.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #23680 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
cacater #23659 üzenetére
És akkor a kérdésem: szerinted a multibeast mi, ha nem egy kext telepítő, amiben te válogatod össze a cuccokat?
A linkelt alaplappal meg én rendelkezem és hidd el, amiket felsoroltál kevés lesz.
Mivel konkrétan a laphoz pedig van összeválogatott driver pakk, így pontosan tudod mit teszel fel, mert ott ordít a multibeastben felsorolva.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #23651 üzenetére
Ugyanilyen lapom van, kicsit melózni kell, de megyeget.
cacater: De, kell. Multi mindenképpen.
-
Tikakukac
titán
Nos, mától FusionDrive-al toljuk, meglátjuk mit hoz. Egyszerűen túl sok volt az ide-oda kötögetés, szóval összefésültem őket
-
Tikakukac
titán
válasz
weinmaker #23630 üzenetére
Nem feltétlen, notiból nehezen tudnám eladni a gépeimet.
Viszont az nem működés amit a win művel. Könnyeimmel küszködök ha látom milyen szépen megy az OSX ram felhasználása és proci elosztása. És ez sajnos már régóta így van, csak azonos hardveren most vert pofán az érzés...
A ledöbbenés az, hgoy 3 win7 megy virtualban, közben ezer hülyeség pörgetve és nincs 50%-os prociterhelés peakben sem nagyon. Igaz elég erős lett így húzva a proci meg az SSD is szárnyal már, de nevetséges, hogy itt már hugyozza magát össze a win.
-
Tikakukac
titán
válasz
weinmaker #23628 üzenetére
Hatalmas gondok vannak winnel, csak mivel nincs más értelmes alternatíva, így ezt kellett szeretni
Olyan 30-40 gép között vagyok havi szinten szerintem, és mocskos nagy gondok vannak a win körül, csak ezt már mindenki lenyeli, megszokta. Érdemes megnézni egy monitorozóval egy OSX és egy win alatt mit csinálnak a gépek. 1 órát én csak a tevékenységfigyelőt sasoltam, hogy ilyen nincs bakker.
Linux sem rossz dolog, de a mai modernebb gépeknél akkora már az akksi idő nyesés egy win7-el is, hogy ihaj, Linux alá meg messze nincsenek meg ezek a power managementes funkciók, a többiről nem is beszélve. Ez a baj -
-
Tikakukac
titán
Ha esetleg valakinek hasonló gondja lenne, a majdnem tuti megoldás: multibeast--»újrahúzni a kijelzővel kapcsolatos dolgokat, 1080p-t graphics enable és hasonlók. Így most már restartokba sohasem feketézik, és alvóból is mindig visszajön. Már csak egyetlen gondja, hogy a keményen flesselt oldalt néha így refreshelni kell, mert omlanak a flashek, de ez is 5/1 alvásból jön elő. Szóval úgy közel 100%-os a rendszer. Alakul
-
Tikakukac
titán
Csak egy jobb szériám volt, resire és alvásra ugyanúgy tud fekete képernyőt dobni, aztán ha visszaaltatom és újra előhozom akkor az esetek többségében jó.
Tényleg érdekes, mert ennél kompatibilisebb hardvert már keresni is nehéz lenne.
-
Tikakukac
titán
Senki meg ne merje kérdezni mitől javult meg
Érdekes egy OS ez is, meg kell hagyni. De most már alszik, felkel, restartol ahogy kell.
-
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #23588 üzenetére
4. If your CPU supports VT-d, disable it
Nem lehet. A K-s prociknál ez alapból disabled, és azon is marad, semmivel sem tudod bekapcsolni, semmilyen lapban. A minden más nem szorzózár mentes daraboknál más a tészta
A legérdekesebb, hogy ennek OOB mennie kéne már haswell alatt, legalábbis erre nem nagyon panaszkodtak még. Bios dettó rendben van, néha dobja csak be, csicsikálásra meg mindig.
-
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #23586 üzenetére
K-s procim van, itt nem is tudod kapcsolni
Igen profile1, de nyilván ez kellett a tuning miatt is.
Néha simán restart után is beáll feketére, érdekes. Pedig elviekben eléggé fullos az install, maga tonymac által összerakott kext lista lett betallózva multibeastbe, kopp ugyanaz a konfigom, mint ami neki is volt.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
lama_lamm #23578 üzenetére
Felderítettem a dolgokat. Mivel nekem elég sok mütyürüm van win alatt így kellett egy jó virtuális win, ami csinálja amit kell, plusz egyszer úgy szétállítottam a hangot, hogy totál szétesett az egész, meg NTFS is egyszer beszopódott keményen. Monitor USB és kariolvasója is egyszer beleszemetelt a rendszerbe hasonlók... mivel 20 perc a reinstall így ez egyszerűbb volt.
Nekem meg csak integrált van, ezzel eddig nem sok baj volt, kb semmi.
-
Tikakukac
titán
Adott a rendszer amit jól szétállítgattam ismerkedés gyanánt, de most már normalizálom magam.
Mire kéne formáznom az adatos vinyót, hogy tudjam lazán írni-olvasni virtuális win7-ben is? Mindenképpen kell majd a virtuális gép, az office miatt legalábbis, plusz van pár apróbb szoftver, ami csak azon van.
Sőt elméletileg ez lesz majd kitükrözve a szerverre is majd, ahonnan el kell tudjam érni, szóval egy nagyon tuti format kéne, az meg elég szűkös ahogy nézegetem. -
Tikakukac
titán
Köszöntem mindenkinek a segítségeket, összejött a dolog
Mivel a Mac Airt nem hozták így Niresht toltam fel, aztán rá egy multibeast, így tuti. Most szedek egy eredetit, megcsinálom arról a pencit és szépen tisztára húzom a cuccot. Eddig OOB megy kb. minden, mondjuk marha szokatlan az egész, de ezért is váltottam
-
Tikakukac
titán
Gyorsak vagytok bakker
Közben rájöttem, hogy a -x OSX-nél csodát teszt, szóval tett is, megy királyosan.
-
Tikakukac
titán
Végtelenségig töltő képernyőbél telepítés után mit tegyek?
-
-
Tikakukac
titán
Na, hölgyek és urak kész a gép, mehet az OSX. Mennyire szenvedős Mac nélkül az USB gyártás? Mert ha nagyon akkor szerdáig várok és megcsinálok kölcsön géppel, ha nem, jöhet egy jó guide vagy tipp
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Nos, összeállt a konfig, szerdán indul a buli, a végső lista kicsit bedurvult, végül tényleg rámentem az erősebb procira, bár értelme zéró, de ez van, legyen
A végső: Giga Z87MX-D3H lap, 4670K proci, meg 8GB Corsair 1800-as ram. Grátiszban jött egy új vinyó meg lett egy 27"-os Dell moncsi. Megy rá a vízhűtés is, állat lesz, már csak főnök Mac Air-je kell pencit csinálni
-
Tikakukac
titán
válasz
800.henrik #22572 üzenetére
Hát basszus valahogy ott is megcsinálják a gépeket, olyan nincs, hogy nincs
Amúgy a polírozott 1 forintost szoktuk még TP-k bizonyos típusaiba rakni, jobb a padnál is
Vagy esetleg rézlap. Ugyanolyan jó.
-
Tikakukac
titán
válasz
800.henrik #22530 üzenetére
Ott van az: View in apple store. Gondolom win alatt vagy, hát az úgy nem megy
-
Tikakukac
titán
Na alakulunk uraim, holnap talán elmegy a noti és jön a hacki. Némileg árnyalja a lelkesedésemet, hogy többen is az ajánlott konfiggal futnak neki a dolognak és random mód hasalnak el telepítésnél vagy később is akár. Ez úgy nem hangzik túl jól
-
Tikakukac
titán
válasz
McSzaby #22205 üzenetére
Ha van kedved heteken át összereszelni a rendszert, akkor nincs. Ha egy OOB rendszert akarsz pikk-pakk használattal, akkor lesz OSX.
2 évig Ubuntuztam, jó 15 éve Windows is fut mellette, és most OSX lesz. Mert szimplán elegem van a többiből. Ha ezek a számok nem győznek meg akkor semmi
-
Tikakukac
titán
válasz
Patice #22147 üzenetére
Remek
Nekem is kész a noti megy is eladásra aztán jöhet a gép
A kép az érdekes dolog, szerintem placebo, de lehet elmászott színbeállítás esetleg dpi volt régebben, most meg nem.
Van a telepítőhöz videó is mostantól, szóval tényleg 10 perc, csak követni kell a dolgokat. Munkahelyen beszóltam én is, hogy izzítsák a Mac userek az Aireket, mert nekem telepítő kell
-
Tikakukac
titán
Nem tudom elhagyni, főleg nem egyik percről a másikra, sajna a munkámat eléggé optimalizáltam egy bizonyos sorrendre és progikörre stb. A virtuális futtatás nem egy utolsó ötlet, meglátom. Ha elég okosan fut, és minden úgy suhan ahogy annak lennie kell, akkor nyilván nem csinálok dual bootot, mert minek. Minden kiderül, első sorban vissza kéne kapnom a notimat és eladni, addig csak elméletben tudok nyilatkozni
-
Tikakukac
titán
válasz
Patice #22114 üzenetére
Passzolom, elég régen volt szűz win7-em, de sajnos mire az is frissít, felraksz minden apróságot akkor hízik. A legtakarékosabb jelenleg a win8.1, ez belakva az alap dolgokkal, jelenlegi tesztnotimon megáll 30GB-ból.
Plusz ugye formázva az SSD is kisebb, mint az elméleti, én is dual-t akarok, mert szokni kell a rendszert, továbbá van pár cuccom amiket szépen akarok használni régebbről és nincs kedvem virtuális gépet indítgatni, de majd meglátom.Én cserélnék 120-as SSD-re, elég jó árban ki tudod futtatni a mostanit és olcsóak a 120-asok is manapság.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
adamka16 #22055 üzenetére
Ez másik tészta, itt nem driverezgetsz.
Ha megveszed a konfigot ami kb. olyan mint tonymac ajánlása, akkor jelenleg ha megvan az usb-re írt telepítő, akkor némi bios állítás után simán felmegy és minden menni fog egyből, sima alap deafult multibeast mellett is, nem kell vadászni kextet meg minden mást.
A beállításokat meg megtalálod a telepítéses leírásokban, van már pár, ott már a legkisebb vakokat is megcsinálják úgy, hogy menni fog minden progi meg amit akarsz. Úgy 1 hónap aztán én is belevágok.
-
Tikakukac
titán
válasz
adamka16 #22053 üzenetére
Nekem sikerült elkapnom egy tulajt aki már Haswellből épített gépet. Azt mondta, hogy nagyon minimális beállításokkal szinte 100%-os eredményt lehet elérni. Ilyen apróbb szőrszálhasogatós dolgokat kellett csak intéznie, de ezek windows alatt sokkal rosszabbak szoktak lenni amúgy is.
-
Tikakukac
titán
válasz
LógaGéza #21948 üzenetére
Elképzelhető, hogy alternatív módon veszek majd gépet, így elsőre jó enne telibelőni az igazit, mert a csere nehezebb lesz
Nagyobb alatt a Z87-es változatára gondoltam. A difi az jelenleg az, hogy 21k-ért veszek egy tök alap ilyet vagy szánok rá és megnézzük ezt akár. Ahogy nézem picit drágább, de bizalomgerjesztőbb. Utóbbi kiindulási alapnak perfekt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest