- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ali3m
tag
válasz
Petimester #269 üzenetére
Igen rá lehet kötni !
-
ali3m
tag
Mondom nekem szegeden egy panel házban nem rádiózott. De itthon pesten igen . Biztos hogy földrajzi kérdés ez a rádios dolog...
-
ali3m
tag
Sőt akkor sem idegesített amig volt mert kikapcsoltam és kész !
Amugy a z3e sokkal hangosabb mint az x-es sorozat . A 2.1 es z3e sokkal hangosabb mint az 5.1 x pedig hát az 5.1 ben 3 hangfallal több van.
meg amit szeretek a z3e e ben a kurva jó hangja melett, az az hogy van hozzá távirányító ( persze csak vezetékes ) igy nem kell állandoan a hangfalhoz nyulkálni!! -
ali3m
tag
Nézd meg a korábi hozzászolásomat !
Ott elég alaposan leirtam hogy mit tapsztaltam a logitechről. A creativerol annyit hogy a basszus sokkal gyengébb a közép tartományba szinte nem is szól a magas pedig cincog . Szoval sztem felejtsd el a creativeot. Azonkivül a jel zaj arány is sokkal rosszabb( most nem pontosan emlékszem mennyivel de aszem nagyon sokkal ) , ill a hangereje is gyengébb.
Nem tudom hol akarod megrendelni de az extremedigitalnál a legolcsobb sztem ( bocs ha ez reklámnak minősül ) .
Ha van konkrét kérdésed arra is szivesen válaszolok! -
ali3m
tag
Na végül melyik mellett döntöttél ? Esetleg meghallgattad őket?
-
ali3m
tag
válasz
Laca19 (a) #189 üzenetére
Z3e Sztem jobb válazstás mint az x-es!!!
-
ali3m
tag
válasz
csasziga #183 üzenetére
A srác valószinüleg nem hallot még x-es logitechet ezért mondja azt hogy a z3e basszusa túl erőteljes. Mit szolna vajon egy x 530hoz?
Amugy ha valakit érdekel:
Sztem a két hangfal között a különbség az hogy az x-es széria ugy van kiképezve hogy a mély és a magas szoljon rajta jól és különüljön el egymástól. Hogy is van ez megcsinálva? A kis hangfalakba darbonként 2db ua . magas sugárzó van beépitve a kettő valószinüleg azonban más frekvenciáju hangot sugároz. Kerestem de sajna nem találtam pontos müszaki leirást a cucc hangváltoiról pedig érdekes lenne, igy ez csak feltételezés , mindenesetre az biztos hogy a két sugárzó ua.Ezálatl a hangfal ugy viselkedik mint egy 2 utas hangláda . van benne egy mély nyomó és egy magas sugárzó.Ezenkivül a magas sugárzok kiképzése ( ez a boomerang szerű alak)szintén a magas frekvenciák erősödését eredményezi. Igy éles határ keletkezik a különböző frekvenciáju ( magas és mély) hangok között.Miért is jó ez ? Ha meggondoljuk játék és filmnézés közben mit is kell hallanunk? Véleményem szerint az a jó ha a különböző efektek elkülönülnek egymástól játék és filmnézés közben. Mondjuk egy lövöldözős játékban külön szeretnéd hallani a mögötted eldörömbölő tankot és a szemben sipákoló vietkongot igy lesz realiszitkus és térhatásu. Filmnézés közben szintén azt szeretnéd hallani ( pl. top gun) hogy hogyan zug el a fejed fölött egy repülő miközben tom cruise hangját hallgatod és nem pedig azt hogy a kettő közép frekvenciáju hangjai hogyan mosodnak össze. Igy az x-es széria sztem rendkivül alkalmas olyan irányu használatra ahol az a cél hogy az egy időben megszolaló hangok, effektek élesen elkülönüljenek egymástól pl. játék és film , míg a z-s széria egy homogénebb spektrumon szolal meg ami elsősorban zenehallgatás közben előnyös ( hiszen senki sem szeretne ''külön'' hallani egy basszus gitárt meg egy zongorát mondjuk ).
A fent leirt elmélet általam generált és nem válalok semmilyen feleőséget érte. Puszta megfigyelés és némi agyalás rajzolás után született . Ha nem igy gondoljátok irjatok nyugodtan kiváncsi vagyok hogy mit gondoltok ?
[Szerkesztve] -
ali3m
tag
válasz
csasziga #180 üzenetére
Szia !
Pont a z3e-nek nincs doboz hangja legalábbis sztem. Az x -es logitech sorozatnak pont az a hibája sztem hogy a mélynyomó egy hatalmas reflex nyilással van ellátva ami lehetővé teszi ugyan az erőteljesebb hangzást de nagyon levegőssé , más hangszinüvé teszi a a baszust ezáltal az ''elkülönül'' a többi frekvenciáju hangtól.A z-s hanfalaknál viszont nincs a mélynyomón reflex nyilás hanem a logitech által feltalált szabadlmaztatott és dijnyertes felfüggesztési, hangfal szerkezeti módszerrel lett gyártva igy nem döng, kopog mint az x-es hangfalak hanem beleolvad a zenébe. Azonkivül a z3e 40w-os. Sztem a z-s hangfalak zenhallgatásra lettek tervezve mig az x-es sorozat inkább játékra és filmézésre. Ja és arról még nem is ejtettünk szót hogy az x-es sorozatból egy kicsit ''kimaradt'' a középfrekvenciáju sugárzó... ami ugye megint csak azt erősiti hogy nem zenhalgatásra lett tervezve hanem inkább hangefektek, beszéd megszolaltatásásra. Amugy döntsön mindenki egyéni izlése és igénye szerint. Azt is eltudom képzelni hogy van olyan ember aki kifejezetten a sok magas kevés közép sok mély hangzást részesiti elönybe ( mondjuk a trance fanatikusok ). -
ali3m
tag
válasz
littlemole #179 üzenetére
Az biztos hogy filmezésnél csak az 5.1 játszik. Vehetsz akármilyen 2.1-t azt az élményt amit a térhatást nyújt nem lehet a hangzással felül mulni legalábbis filmnézés közben. Az x 530-t pontosan arra tervezték amit leirtál( nappali, dvd stb.) szóval Te mindenképpen azzal jársz jobban
. A basszusal meg majd óvatosan !
-
ali3m
tag
válasz
Motion_Blur #176 üzenetére
Ja pontosan !! Valaki azt szereti ha körülveszi a zene és az sztem is nagyon jo dolog . Olcsobb kategoriás hangfalaknál ezt valoban a a térhangzásu rendszerekel lehet elérni ( minnél több hangfal annál jobb) . Azonban ha valaki tényleg akar és tud költeni ilyesmikre akkor már megéri csucs kategoriás 2.0-2.1 rendszert venni ahol a zene nem a tér hatás miat vesz körül
De belátom hogy ezt nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak , sajnos én sem
( van ismerösöm akinek olyan hangfaljai vannak otthon amiből 1 db több mit 1.2 millobakerül !!!)
Talán majd egyszer nekünk is telik rá
[Szerkesztve] -
ali3m
tag
Egyébként ha van 21k hangfalra akkor már érdemesebb egy klipsch márkáju stereora beruháznod !!! El nem hiszitek hogy milyen hangot ad egy ilyen kis ördög!!!!!!!
menj fel a köv linkre[link]. Itthon is lehet ilyet kapni egy pesti boltban a honlapon fenn van hogy melyik az.
Ez egy olyan hangfal ami nagyon megéri !!!!
Egyszerüen kurv@ jó!!!!!! -
ali3m
tag
válasz
littlemole #172 üzenetére
Nézd meg az extremedigital.hu-n !! Logitech z3e rulez! Az ár/minőség arány sztem nagyon jó(15k) !!! Nekem volt ilyen hangfalam és nagyon elégedett voltam vele!! A cucc 2.1 es de ha nem filmet nézel vele akkor sztem még jobb is mint az 5.1 , legalábbis én ritkán szoktam koncert közben a zenekar közepén ülni.. Bár ez egyéni izlés dolga!
-
ali3m
tag
válasz
Motion_Blur #170 üzenetére
Pontosan erről beszélek !!!
-
ali3m
tag
válasz
csasziga #168 üzenetére
Sziasztok !
A logitech x530 tényleg nagyon jo választás , sokkal jobb mint a creative hasonló áru termékei. Egyetlen baj van vele. Nagyon sokan irjátok hogy tiszta , hangos basszusa van . Azt kell sajnos mondanom hogy sztem a basszus kifejezeten levegős egyáltalán nem tiszta és rendkivül rezonál. Az összes közelben lévő tárgy (asztal, szék, ágy) ugy rezeg mintha légkalapáccsal törném a falat(és ez nem a baszus ereje hanem levegőssége miatt van ). Az valóban igaz hogy nagyon erőteljes a basszus de nem olvad bele a zenébe. Ha főleg zenehallgatásra szeretnéd használni sztem jobban jársz a logitech eggyel jobb kategoriás hangcucával a logitech z3-al. Az ára ua (igaz ez a hangrendszer 2.1 es). De ami nagyon fontos ez az első olyan mélynyomó ( tehát a legolcsóbb) a sorban amely a logitech szabadalmaztatott eljárásával készült és nem tartalmazz reflex nyilást. ez azért nagyon különleges mert egy viszonylag kisméretű mélynyomról van szó amely fantasztikus teljesitményre képes . A hangzás egyáltalán nem az a levegős dörömbölös kopogós baszus mint a a x530-nál . Én hazsnáltam mind a kettőt de a z3 szerintem sokkal sokkal jobb mint a x-es sorozat. Elsőre természetesen engem is lenyügözött a x 530 as mélynyomója hiszen nagyon erőteljes a basszus, csak huzamosabb zenehallgatás után jöttem rá hogy nem ad igazán szép hangot, sajnos a közép frekvenciák valahogy nem szólnak a mély ''elkülönül'' a többi frekvenciától a magas pedig túl sok. Ha valaki igazi hifis zenehallgatos hangfalat szeretne annak nem ajálom. Természetesen a hasonló ár kategoriáju 5.1 es rendszerek közül ez a legjobb választás !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- BestBuy topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest