Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
ali3m
tag
válasz
csasziga
üzenetére
A srác valószinüleg nem hallot még x-es logitechet ezért mondja azt hogy a z3e basszusa túl erőteljes. Mit szolna vajon egy x 530hoz?
Amugy ha valakit érdekel:
Sztem a két hangfal között a különbség az hogy az x-es széria ugy van kiképezve hogy a mély és a magas szoljon rajta jól és különüljön el egymástól. Hogy is van ez megcsinálva? A kis hangfalakba darbonként 2db ua . magas sugárzó van beépitve a kettő valószinüleg azonban más frekvenciáju hangot sugároz. Kerestem de sajna nem találtam pontos müszaki leirást a cucc hangváltoiról pedig érdekes lenne, igy ez csak feltételezés , mindenesetre az biztos hogy a két sugárzó ua.Ezálatl a hangfal ugy viselkedik mint egy 2 utas hangláda . van benne egy mély nyomó és egy magas sugárzó.Ezenkivül a magas sugárzok kiképzése ( ez a boomerang szerű alak)szintén a magas frekvenciák erősödését eredményezi. Igy éles határ keletkezik a különböző frekvenciáju ( magas és mély) hangok között.Miért is jó ez ? Ha meggondoljuk játék és filmnézés közben mit is kell hallanunk? Véleményem szerint az a jó ha a különböző efektek elkülönülnek egymástól játék és filmnézés közben. Mondjuk egy lövöldözős játékban külön szeretnéd hallani a mögötted eldörömbölő tankot és a szemben sipákoló vietkongot igy lesz realiszitkus és térhatásu. Filmnézés közben szintén azt szeretnéd hallani ( pl. top gun) hogy hogyan zug el a fejed fölött egy repülő miközben tom cruise hangját hallgatod és nem pedig azt hogy a kettő közép frekvenciáju hangjai hogyan mosodnak össze. Igy az x-es széria sztem rendkivül alkalmas olyan irányu használatra ahol az a cél hogy az egy időben megszolaló hangok, effektek élesen elkülönüljenek egymástól pl. játék és film , míg a z-s széria egy homogénebb spektrumon szolal meg ami elsősorban zenehallgatás közben előnyös ( hiszen senki sem szeretne ''külön'' hallani egy basszus gitárt meg egy zongorát mondjuk ).
A fent leirt elmélet általam generált és nem válalok semmilyen feleőséget érte. Puszta megfigyelés és némi agyalás rajzolás után született . Ha nem igy gondoljátok irjatok nyugodtan kiváncsi vagyok hogy mit gondoltok ?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Update 11.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest