Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Hello,
Egyik rokonom kölcsön kapta használatra a szülei régi 1.4 Seat Leonját, kb 22 éves, ők voltak az első tulajok, állítólag mindig 100-as benzint tankoltak bele, és ilyen Spuri löttyöt előtte. Sosem volt autója, csak néha napján vezetett eddig, szóval tőlem kérdezget, de erre nem tudom mi a jó válasz.Első kérdésem az lenne, hogy mivel ennek ellenére is megöregedett és sok sebből vérzik az autó, lehet bármi negatív következménye annak ha ő mostantól 95-ös benyát rak bele, esetleg azt a Spuri adalékot megtartva?
-
750km alatt országúton/pályán, megitta az olajat, pedig előtte volt szervizben, ez nyilván nem normális, de gondolom nagyon nem is javítható komolyabb befektetés nélkül, ebből is valami fancy olajat használtak, ha itt is valami olcsóbbat keres, azt elméletben sokat nem kellene változtasson a motor állapotán. Úgy értem hogy csak nem rohad le pont emiatt.
///
Nyilván nem egy jó deal az autó, de ki szerette volna próbálni az autós pesti életet, mielőtt elkezd gyűjteni egyre, és a cél az lenne hogy ne tegye tönkre a kölcsön kapott autót (nem felhőtlen a kapcsolat a családdal)
Köszi -
trialboj
őstag
Hétvégén átugranék romániából debrecenbe egy haverhoz, még nincs fent a téli gumi, mert bőven a limit fölött van a hőmérséklet. Ugye odaát sem vegzálnak emiatt? Pl határon nem fordítanak vissza emiatt?
Köszi -
trialboj
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Maga a munkadíj a húzópad miatt, 400 eurótól indul, és kb ugyan ennyi lenne hozzá bontóból az alkatrész, VISZONT, ami évekig nyugtatott hogy ez a legnépszerűbb autó a városban, tehát bármi van ott a bontó akár újra is építhetem az autót, na az marhaság.
Hiába van rengeteg pont ilyen színű g astra (parkolókban rendszeresen rossz autó felé indultam), a bontókban szinte 1 sincs, vagy ami van, már leharcolt, elhordott darabokból áll. Tehát az hogy népszerű autó, azt is jelenetheti hogy mindenkinek szüksége van a cuccokra, és nem fogsz hozzá találni alkatrészt. 200k fős város
Se lökhárítót se motor háztetőt nem találtam, még csak olyan állapotban sem ami jó állapotban lenne, nem hogy pont ebben a színben.
Arra jutottunk hogy kb 800-900 euróból megjavítják az autót aminek 190k km van reálisan az órájában, majd a baleset előtti kb 1500e ára máris lezuhan 1000e-ra mivel ez egy komolyan sérült autó lesz, ami talán már közel sem annyira merev mint volt, és főleg foltos az orra. Ez szerintem egy nagyon rossz üzleti befektetés még úgy is ha keveset járunk vele, és a családból mindenki közlekedésre használta, nem villogni akart vele.
Rendben, át vándorlok a másik topikba, csak annyi érdekelt volna, hogy van-e olyan sikerszéria mint ez az astra volt, erről nagyon sok jót hallottam, és szinte semmi rosszat, 2010-2011 évjárat lenne az amit talán még ki tudok fizetni.
Köszönöm az eddigi segítséget.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Az autó sajnos több sebből vérzik, a javítása legjobb esetben is több mint ami elfogadható lenne, szóval új autó kell.
Itt lehet ilyesmiket kérdezni, hogy jelenleg milyen autót érdemes venni? Ez nyilván egy hülye kérdés, de nem mozgok ebben a témában otthonosan, nem is nagyon érdekel hogy milyen gép, csak legyen megbízható, és olcsó a fenntartása, amilyen a kis astra volt.
Pl két konkrét kérdésem van
1- milyen évjáratú autót érdemes 2019 vásárolni? (szeretném elkerülni, amíg lehet, azokat a modelleket amelyeket már úgy terveztek hogy a szervizköltségen hozzák majd be az alacsonyabb listaárat)
2- milyen márkákat érdemes kerülni? Pl francia autókat nem akarnék, nyilván daciat sem vennék soha, angol autót sem habár az nem is low budget kategória.4000 euróból lehet korrekt gépet venni, ugye?
minden tippnek nagyon örülnék, kösz előre is.
-
trialboj
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
Ilyenkor a gumival lehet trükközni, vagy az autó pont olyan kell legyen mint a gyári ? Pl nem dobálhatnak ki belőle hátsó ülést, vagy lecserélni a felnit szélesebb gumikkal? (cikket nem olvastam, de a pályát szeretem)
(#134449) EQMontoya
Családi autó volt, ő vezette legtöbbet. Az autó felállt a trailerre volt fékerő, szerintem csak nem akarta tudja beismerni hogy lecsúszott a lába, vagy bealudt.Engem megnyugtat hogy a fék rendben volt, és fékhiba nem fordulhat elő egyik kanyarról a másikra, még akkor sem ha 15 éves autóról van szó.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Elvitte a trailer az autót, egy szervizbe, a helyszínen megszakértette a szerelő, és azt mondta hogy van rá esély, hogy a javítás az autó értékének több mint fele lesz

Pár kép Nem néz ki túl jól, de beindul, megy a fék is, létezik hogy ekkora szopás van? Bontóból vett alkatrészekkel is drágábban jöhetek ki mint 200-250k ? csak a szerviz 120.
Meg azt mondta hogy ebben az állapotában, 400 max 500 euró lehet az értéke

-
trialboj
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Naná
Ezüst G astra, szóval ebből nem nehéz cuccokat találni, csak az orrától félek, hogy mennyibe fáj majd amíg visszahegesztik amit muszáj.---
Aki vezette az autót azt mondta hogy nem állt meg a kocsi, nem emlékszik az esetre, hogy beesett-e a pedál vagy kemény volt és csak nem fogott, de száraz idő volt, az autó jól működött sosem volt fékhiba. Létezik hogy levegő került a rendszerbe, vagy valami gond volt a fékkel? Alacsony tempóval ment egyenesen 40 alatt, 25-30al, egy átlag vastagású dupla oszlopos tábla is megfogta.
Ez nagyon idegesít, lehet csak sokkot kapott, és rosszul emlékszik, lecsúszott a lába v nem tudom, de ha az autó hagyta cserben az nagyon nem ok, minden szerviz megvolt rajta, én is vezetem néha sportosan, ha a semmiből előjöhet egy ilyen fékhiba, a frász kitör.
Az előző autónk egy szutyok dacia volt, ott velem esett meg ez az eset, de ott szó szerint beesett a fék, akkor én egy piroson mentem, egy kihalt utcán majd kézifékkel álltam meg, azt az autót váltotta ez, most meg ugyan itt tartunk

-
trialboj
őstag
Segítséget szeretnék kérni, balesetet szenvedett a családi G opel, 2012es, egy póznát kapott el, beverte egész a hűtőig, sérült a két lökhárító felfüggesztés is.
Az autó egy parkolóba lett kivonszolva, holnap reggel trailerrel meg kell oldjam a szállítást, de nem tudom hova kellene vinni ilyenkor.Van 1 opció a márkaszerviz: ha nincs jobb ez lesz, az érdekelne, hogy olyat lehet-e csinálni, hogy ők csak a hegesztős részeket illetve hűtőcserét, a fékek ellenőrzését csinálják meg, hogy az autó működőképes legyen, és pl a motorháztető, lökhárító, kerékszög állítás centrálás stb, azt már más kisebb/olcsóbb szervizek csinálják, bontóból szerzett alkatrészekkel?
Ha máshova akarom vinni, akkor mit kellene tudjak a szervizről, már késő van, csak neten tudok utána nézni miket írnak magukról, nem szeretném szívatni magamat azzal hogy odaviszem egy szervizhez aki azt mondja hogy nem tud heggeszteni, vagy nincs képesítése ilyen fontos elem javítására (már ha van ilyesmi).
Minden tippnek örülök.
-
trialboj
őstag
Beálltam egy lépcső alá az autóval, rácsorgott valami savas v sós lötty, amit nem tudok lemosni, moszószerrel.
Bankkártyával le tudtam kaparni az ablakról, nem is hagyott nyomot, de a fényezésnél félek hogy végigkarmolja.Van valami ötlet mivel lehet megpróbálni, ami nem fakítja ki vagy roncsolja a fényezést?
Citrom? Ecet? wd40 ? Az autó a legelterjedtebb ezüst opel, ha ez lényeges.
Köszi
-
trialboj
őstag
Leverték a bal tükrét az egyik autónak a családból pár éve, (én nem nagyon használom) a srác hozott helyette egy ugyan olyat, ami eredetinek tűnt kicserélte működik ahogy kell. Viszont a héten vezettem kicsit, és mikor esett az eső feltűnt hogy rengeteg vízcsepp rajta marad az esőben, nappal, de főleg éjszaka kb használhatatlan, semmi nem látszik benne csak foltok. (az oldalsó ablakról sem folyik el szépen a víz)
opel astra g 2002
Nyilván hiányzik róla valami réteg, mert a jobb tükör, ha nem is tökéletes, legalább használható. Az lenne a kérdésem, hogy házilag mit lehet ráfújni, hogy kicsit jobban peregjen róla a víz? a sima ablakmosó nem segített... wd40 túlzás lenne?
köszönöm
-
trialboj
őstag
Üdv, most szeretnék nyári gumit vásárolni, megkérdeztem a gyártási dátumot és azt mondták h 0417 és dél koreában készült... Az lenne a kérdésem hogy érdemes ennyire "régi" abroncsot választani, ha tudom hogy nem elkopni, hanem inkább elöregedni fog az autón? (szülők autójájra kell 5+ éves élettartamra számítanak)
Erről lenne szó
exen N BLUE HD PLUS 195/65R15 91HSosem hallottam még róla, de a 2018as ADAC listán szerepel az első 16ban, ezért választottam.
Jó árban találtam, és mivel drágábbra nincs keret, nem tudom hogy mekkora esély van rá hogy találjak valamit ami mondjuk csak fél éves... annál fiatalabbat nem hiszem h lelnék, és hogy az a fél év megéri-e a kutakodást.
Köszönöm
-
trialboj
őstag
A nyári gumikat itthon tárolom, a garázsban, nincs túl meleg, kicsit jobb mint a szabadban.
Mit érdemes csinálni. Levegőt kell kiengedni belőlük?
Élére állítva v fektetve?Köszi
-
trialboj
őstag
Most hallottam hogy a régebbi 1980 as évek előtti autókon nem feltétlen volt jobb oldali tükör, és abszolút nem értem az okát.
Nem hiszem hogy akkora kiadás lett volna, miért nem volt kötelező a kresz szerint?Mindenhol 1 sáv volt és "felesleges" lett volna? ez nonszensz.
-
trialboj
őstag
Ez így már elég egybehangzó, köszönöm.
-
trialboj
őstag
Tudna valaki egy komoly forrásból származó cikket mutatni, tehát nem gyakorikérdések, arról hogy sebességben gurulva nem fogyaszt az autó?
Egy vitát szeretnék rövidre zárni vele, és ezt a nem túl profi totalcaros kérdés/választ leszámítva nem találok semmit ami 2 mondatnál tovább foglalkozna vele.
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezüst G astra, szóval ebből nem nehéz cuccokat találni, csak az orrától félek, hogy mennyibe fáj majd amíg visszahegesztik amit muszáj.
exen N BLUE HD PLUS 195/65R15 91H