- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szoszo94 #261917 üzenetére
Lexus 2019.06. óta
A Toyota előtti céges hiányzik, azt nem újonnan kaptam, úgyhogy arról fél év infó hiányzik, kb 25-30e km
Toyota 2021.05. - 2023.02.
Renault pedig március eleje óta.Lexus előtt a Passattal passz, akkor még nem ismertem a Spritmonitort
Így részemről ki is maxolva a téma, többet már nem tudok hozzáfűzni
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Szoszo94 #257614 üzenetére
Kicsit borúsra sikerült a hsz, de inkább érdeklődésnek vedd
Tudják enni az olajat (ha kiderül, mit újítottak fel rajta, kíváncsi vagyok), nehogy amiatt legyen szálas a nívó. Ha a porlasztók voltak cserélve, akkor nyeregben vagy, piezo élettartama változó, és képes egyik pillanatról a másikra letérdelni, felújítási lehetőség erre a részére nem nagyon van. Szelephézagra esetleg rá lehet nézni, ha hallasz csattogást, nincs hidrotőke. Valamikor nézelődtem, hogy talán két anyagösszetételű hajtókarcsapágyat is lehetett kapni hozzá, meglepett. Üzemanyag rendszerre amúgy a prémium üza szűrő jutott eszembe, akár éppen Delphi, 2 olajcserénként nem árt ledobni, bár ahogy látom a gyári periódus is szódával elmegy ha nem futottak ki belőle - 40e km, meg esetleg rá lehet nézni néha, ne legyen buborék az átlátszó gázolaj csőben. Prémiumot vagy sima naftát kap? (Meg ugye akár már negyed tanknál érdemes tele rakni.) Egy megelőző jellegű EGR tisztítás nem árthat, ha vegyes használatban volt.
Kedvenc belarusz csatornámról egy régebbi és egy újabb videó K9K témában, érdekes amit mond a résolaj közvetlen tankba vezetéséről, a veztengelynél csökkenő olajnyomásról, meg hogy 1600 alatt olaj lámpa nincs (mondjuk úgyis ajánlott valami fordulatot tartani, turbó geometria sem szereti az alacsony fordulaton nyektetve kapott kormot). Új fajta olajpumpa nekem nem olyan szimpi, Fordokban ezekkel sok baj volt, helyette fogaskerekes régi egyszerű-nagyszerű... Ez van, ha egy motorból nagy a darabszám, és minden apró hibalehetőség ismert és mindenki széles körben elérhető információ, nem feltétlenül baj -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Szoszo94 #257389 üzenetére
Csapágy+összes porlasztó+magasnyomású körök után be merném vállalni valamennyi időre, ismerős kis Scenic-et kapott asszem ingyen hibásan, rokon meg a saját jobbkormányos Megane II-jét adná oda ingyen valakinek és az még hibás sem volt alapvetően (beltér nyűgös, UK-ből el kell hozni mondjuk
). De volt egy tartósabban ismerősi körben, amivel úgy 250-300 körül kezdtek nyűgök jönni, és a nagy szerviz előtt inkább eladta fillérekért szerelőnek, bár másik 1.5 dci-jük van még most is.
-
rbalint88
addikt
válasz
Szoszo94 #257281 üzenetére
Hetvegen vezettem tobb ev utan megint apos A4 B6-jat, 1.9pdtdi, kevesbe delceg mar az allapota, de a palyatempot meglepoen csendben viszi, jo az ereje (131 lo + valoszinu van rajta chip, mert neha dementorozik), beltere nem zorog, ules kenyelmes. Csak a futomuve draga, azert nem ajanlom.
Valami igazoltan karbantartott dizelt vennek, minel egyszerubb autoval korulotte. 1.9pdtdi, 1.9jtd, 1.7cdti, 1.6hdi/tdci (ebbol csak a 90 lovas)molnarpeter: hol marad az #sdi ???
Egyebkent 156-bol nem fog szerintem normalisat talalni, 8 eve is mar hulla volt szinte mind
Ja es abbol csak faceliftest szabad, az csak fele olyan szar, mint az origi. Mondjuk amikor jo, akkor nagyon jo
Futomuve nem tragedia, csak nem a fos kinai lengokarokat kell belerakni, akkor birja. Rozsda: hat ja… az van. Osztrak mult nem segit.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Szoszo94 #257281 üzenetére
Alfa 156 1.9 8V JTD amúgy nagyjából valid
rozsda és futómű amúgy nem tudom, mennyire érzékeny rajtuk. Ismerősi körben Avensis T25 2.0 D-4D (régebbi szíjas 1CD-FTV) és egy Astra G 1.4+gázszett (Z14XEP) van ilyen üzemben. Mondeo mk4 jutott még eszembe, olcsó. Ha hátul elfértek és elöl nem szúrja a farpofákat a szálka, Octavia mk1 bármelyik 1.9 TDI-vel is tartós cucc,, csak ugye csomagtartó miatt sok hátsó lábtér nem marad.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Szoszo94 #255209 üzenetére
Nem hibás sajnos, patika a kocsi
Az is lehet, hogy én vagyok a teljesen süket, ki tudja. Én csak annyit tudok, hogy nekem a karakterisztikája kevésbé tetszik, mint a saját Deltámban. De kisfeleség nagyon szereti az a lényeg
Nem túl gyakran járok Győrbe sajnos, de nekem most az álmom egy IS300h, már csak pár évig nem kéne ennem és el is érem a célt -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Szoszo94 #255200 üzenetére
Érdekes én a lexusban levő ML-től nem dobtam hátast. A basszus az tényleg nagyon fain, de azért a hangzása szerintem messze elmarad a jó kategóriától. Legalábbis nekem nem jön be. Már sima városi cirkálásnál is feljebb kell tekerni a hangerőt, mint az én Deltámban, pedig az nincs agyonszigetelve mint ezek a lexusok és azért abban hangosabb is a motor.
Hozzáteszem, amiket próbáltunk nem ML lexusok, azokban nem néztük meg a hangzást. -
tboldi
nagyúr
válasz
Szoszo94 #255202 üzenetére
Én sosem használtam autocorrectet egyik telefonomon sem pont emiatt. Habár diktálni szoktam néha, szeretem, amikor a toldalékokat helyesen hasonulva, de a szótövektől elválasztva írja le (pl. hangfal lal), vagy egy-egy köznevet nagybetűvel ír a mondat kellős közepén is.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Szoszo94 #254899 üzenetére
Nemt’om, én ugyanúgy tudtam tárolni generátor nélkül az autót, mint vele. Géptető nyit, központi szokásos módon bezár, akku le, kész, csont ugyanakkora egységnyi parkolóhely elfoglalva
mondjuk nekem nem kellett bezárni, telephelyünkön elvolt kényelmesen. Viszont ha egyeztetsz előre a felújító szakival, és előre lerendeli a cuccokat, lehet 1-2 napon belül megvagy. Max bérelsz 5 ezerért egy Swiftet addig.
Nem tudom, mennyit “ér” az időd, de ha megéri trailerezni és kényszerhelyzetben túlárazott javítást fizetni is, meg akar nyaralás közben rászánni 1-2-3 napot, akkor csak azt nem értem, miért ilyen szerény autóval jársz(ne vedd magadra, csak elemzem a szituációt, próbálok ésszerű megoldást találni a kecskének és a káposztának is). -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Szoszo94 #252162 üzenetére
Sokra megy az ember a kedvezménnyel ha alapban drágább ott minden. Azért tankoltam jobban a molnál eddig mert útba esett de már hanyagolni fogom mivel amúgyse járok arra meg rosszabbul fogyaszt is vele. Tavaly tankoltam 100ast(volt már máskor is, hogy az került bele) náluk de másnap reggel majd kiesett a motor úgy indult be. Hiába adnak olyanokra kedvezményt amit a vevő nagy része nem is vesz igénybe.
Én még silvert se értem el hiába jártam hozzájuk de már nem is fogom. -
tboldi
nagyúr
válasz
Szoszo94 #250620 üzenetére
Csodálkoznék, ha nem gtk lenne.
Nem csináltatjuk meg, nem érdemes, megy a bontóba. Ha esetleg egy másik ilyen Ypsilon lenne az utód, akkor ebből pár dolgot kiszerelnék és átmentenék, főleg olyanokat, amiket én szereltem be (pl. csomiajtó teleszkópjai).
Illetve az aksit kellene kiszabadítani, tök új, októberi vásárlás, és a WagonR-ben is használható, csak annyi a bökkenő, hogy sehogy sem nyílik a motorháztető. -
tboldi
nagyúr
válasz
Szoszo94 #250582 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
focvis vett új felniket a Golfhoz + gyorshajtáson kapták;
Tsebacsi BMW-je szervizben, zárlatos cellák az aksiban;
radi8tor karácsonyi díszbe öltöztette a Kugáját;
kisza25 Hunyadikat javít fel és árul;
Qru még most is az Imprezától távol tartja az alufelnijeit;
goooolnak összeállt a Clio Sportja;
[vilike] folyton csak mér;
nálunk meg összetört az Ypsilon, bevágtak anyum elé, de ő jól van. -
avl
senior tag
válasz
Szoszo94 #241262 üzenetére
Erről jut eszembe: Szentendrén (esetleg hozzá nagyon közel) van ajánlat / ajánlott valaki, aki kipufogót hegesztene ?
18 éves Honda Jazz, középső dob és cső találkozásánál; (még) egyben van, szerelőm nem hegeszt, Ő javasolta megelőzési céllal, mert sok ott törik el (Jazz nagy értője)
Szerinte 5 perces munka, levétel nélkül, csak 2 szomszédos függesztési ponton leakasztva -
válasz
Szoszo94 #238315 üzenetére
Hát, ha begurulsz egybe, akkor láthatod, mert kb. annyi, de sajnos a nem prémium autóknál is eszméletlenül felment. Kb. az autók árával ugrott egyet ez az egész.
Azt meg nem is értem, hogy van egy áron náluk, mert mióta Lexus a Lexus, külön óradíjon vannak a szervizek. De ez legalább baráti hozzáállás.
-
-
válasz
Szoszo94 #236323 üzenetére
Biztos, hogy nem nyomtad át engedékeny módba? Én néha szoktam (tényleg nagyon nagyon néha), nagyon fun.
Alapból is hagy szórakozni kicsit, mondjuk egy olyan helyzetben, ahol álló helyzetből kell 90 fokot szűken kikanyarodni és asap jelleggel minimum 50-re gyorsulni (ami 1-esben még sima ügy, bőven a piros/tiltás előtt), pont annyit enged, hogy a kanyarban seggét becsúsztasd a sáv közepére, aztán szépen kilőjél, de ha kinyomod, akkor kapsz még 1-2 extra másodpercet, amíg tudod csóválni a seggét, ha elég elszánt vagy. Sajnos teljesen kinyomni nem lehet, mint az is200-ban, de igazából amíg közúton vagy, még ez is tud sok lenni, nem is szoktam szórakozni vele (csak nagyon ritkán, de mindig megvan a 100 dolláros címlapvigyor).
Szóval simán lehet, hogy tényleg gyorsabb voltál, mint az elektronika, mert elég engedékeny, egy ilyen forszírozott helyzetben mire beavatkozna, lehet már össze is szedted, ha jók a reflexeid meg ügyes vagy (és ez alapján, amit írsz, ez mindkettő igaz). Meg az is, hogy brutálisan stabil a gép, fék, gáz, kormányrángatás, hirtelen egy pillanatra futómű alól eltűnő út is nehezen hozza zavarba, ilyen téren (is) imádom én is. Driftelni mondjuk nem ilyet vennék, annyit kell hozzá melózni, hogy eldobja magát, hogy esélytelen lenne a dolog.
Vezetési tréninget kicsit irigyelem, az nekem is tervben van, nagyon jó és hasznos mókának hangzik.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Szoszo94 #235667 üzenetére
Be kell valljam, a zsírzóra gondoltam
ha lett volna Parkside akkus, talán az is elég volna, de relatív ritka használat mellett lehet valami láb pumpás volna ideális, kopott régi vasakhoz hamar kifogy a tubus. Nameg nyakig zsíros lenni minden töltéskor, a több kilós adag jobban hangzana a lábbal nyomós esetén pl, de gondolom az akkusat is tisztábban lehet használni, a most használt manuálisnál a csomagolás műanyag tubusába megy a pumpa hengere is, jó a kenése kívülről is
ProAce-szel volt dolgom flottában, valahogy a küszöb felépítése/magassága tűnt furcsának ki-beszálláskor, pedig akkor még Jumperünk is volt otthon ha jól emlékszem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Szoszo94 #235656 üzenetére
Automata váltóval nincs nagy tapasztalatom, eUp és S-Class sem tervezhetően akart kúszni. Volt, hogy hiába engedtem fel a féket, nem indult meg. Persze ha megcsiklandoztam a gázt, indult, de hirtelen ahhoz, amilyen közel voltam máshoz párhuzamos parkolásnál. A kuplungot meg olyan finom tudom engedni, hogy a kemping sajtot is nyomhatnám a zsömlére.
-
válasz
Szoszo94 #235583 üzenetére
Van kickdown, de annyira nem szoktam lenyomni.
Amikor szükség lenne az erőre, az pl: besoroltam a körgyűrűre, de a szélső sáv vagy 40-50-el cammog -> középső sáv megy 80-al, oda kellene beugrani. Kickdown nélkül elég lassan vált vissza, aztán mikor visszavált akkor elég nagyot ugrik a sebesség
De mondom, a lassúság oka az eco mód is. Majd kipróbálom comfort módban is hosszabb távon. -
Vismajor01
addikt
válasz
Szoszo94 #235583 üzenetére
Régen voltak ilyen buták az automaták, ez is ugyanaz a 30 éves előitélet mint amiket Doki emlitett.
Manapság egy kickdownnál az automata 10x gyorsabban tolja fel a boostot mint egy manuálisban ahol neked kell visszaváltani. Nekem is automata váltós autóim voltak, tudok is vezetni manuált azon is vizsgáztam, és továbbra is csak automata autóim lesznek.
Amúgy hogy lehet nekik új rendszám ha ma képviselői nap van és mindegyik ocsmányiroda zárva?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szoszo94 #234436 üzenetére
Kezdő nagymotornak pont ideális.
Nekem amúgy a Ducati Scrambler Desert Sled van bekattanva. Autóból meg a Mini Cooper Clubman (R55).
De egy boxer BMW is jöhetne (pl. R nineT), vagy Triumph Speed Triple 1200 RR... 🤔
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Szoszo94 #231276 üzenetére
Ja, mostanaban van 1-2 ilyen ontudatos rendor, hogy te mit kepzelsz gyorsabban menni nala. Multkor az M1-M7 kivezeton talalkoztam ilyennel, pedig csak 105-120 kozott mentem. Termeszetesen nem lassitottam le, elkezdett kovetni, de aztan ment az M1-re. Nem tortent semmi, csak mutogatott, de en oda se neztem.
(En mar mentem el autopalyan jopar rendor mellett 200-al is. Volt amelyik fenyszoroval villogott, de ennyi. Nincs mero, nincs buli.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Használt profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest