Új hozzászólás Aktív témák
-
sidhe
tag
a debianhoz is van kde... apt-get install kde
es szvsz a debiannal jobban megsimered a linuxot, de te tudod.
az nalam is elofordult, (eloszor lilo-val probalkoztam a fenti osszeallitasnal), akkor elindult a win, hogy inkonzisztencia, de lecsekkolta a vinyot, es utana ment tovabb... -
sidhe
tag
miert nem hasznalsz nativ linuxos progikat bootolashoz/particionalashoz? ime ahogy en csinaltam, gyakorlatilag egy fel nap alatt (winxp+debian):
1. windoze install (az egesz vinyora)
2. system resque CD -> qt_parted (ez olyan, mint a partition magic), ezzel lecsokkentettem a win particiojat 10G-re, a tobbit egybehagytam
3. debian cd betol, reboot, install. itt volt olyan valasztas, hogy a legnagyobb szabad particiot hasznalja fel, es particionalja tipikus desktopra, itt kicsit lecsippentettem a home particiobol (vagyis itt lehet ezt kezzel csinalni)
4. boot managernek a grub-ot valasztottam, rahagytam h az mbr-be irhon, eszrevette az xp-t, es be is rakta, mint valasztas
5. cd ki, es reboot. bejott a grub ott volt az xp, kiprobaltam, es mukodott.
azonkivul en inkabb a debiant ajanlanam kezdesnek, a default telepitoje nagyon juzerbarat. csak az alap cuccok feltelepitese okozhat gondot, tudni kell a csomagok nevet. amit erdemes felrakni:
apt-get install modconf mc xserver-xfree86 icewm xterm synaptic
ezzel, es a fuggosegeikkel gyk lesz egy hasznalhato alap geped, grafikus felulettel, egy egyszeru ablakkezelovel (icewm), es egy nagyon jo telepito managerrel (synaptic).
ha sikerult ravennelek a debianra, akkor az azert is jo, mert van egy nagyon jo wiki a hup.hu oldalan a desktop kialakitasarol, ha erdekel belinkelem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest