- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Üdv to all!!
Minap Windows Xp-m mellé feltettem egy Red Hat 9-et. S szívtam is vele.
Ugyanis ezen linux nem tudja kezelni a dinamikus wincsiket, s az én vinyóm ilyenné lett alakítva sajna, s nem igen tudom visszacsinálni, na mindegy. Feltelepítettem a linuxot egy 20 Gigás winyóra, nagyon simán felment s egyik driverommal sem ütközött (győzelem gondoltam magamban). Feltettem a Lilo boot-ot (ezzel lehet bebootoltatni a linuxot és a windowst, azért írom le mert nem mindenki ismeri). A probléma az újraindításnál kezdődött ugyanis a linux mint fentebb említettem a windows partícióimat egy nagy halmaznak látta. S amikor a lilo indult volna akkor jött a cikis helyzet se windows se linux csak egy L betű ami be tudott jönni a Lilo-ból. a probléma a dinamikus winyókezeléssel volt ugyanis a linux ezt még sajna nem tudja (lehet hogy van olyan disztribúció ami tudja a Red Hat nem :(( ). Még jó hogy volt bootlemezem a linuxhoz.
A problémát egy win xp telepítővel sikerült megoldanunk, ugyanis abban van javítási lehetőség s van egy olyan parancs ami a fixmbr amivel a fő bootszekvenciát javítja ki a windows (persze ekkor csak ő bootol be :) ) ezután restart s műxik a gép, csakhogy a win telepítő minden áron telepíteni akarta a windows (pedig 1 bőven elég belőle). S ekkor jött a poén a windows install cd-t kivettem a meghajtóból és a windowst a telepítő továbbra is bakolta fel rendesen (legalábbis úgy tett), persze néha rájött hogy no cd, de a mégse gomb után tovább telepítgetett. a telepítés végeztével :)) a régi windózom ismét működött, s a linux is működött ezek után persze akkor bootflopiról kell bootolni.
konkluzio: áldom a Microsoftot amiért van javítási lehetőség az XP telepítése közben. :C.
aki még soha nem használt linuxot annak nem ajánlom hogy feltegye, mert stabil rendszer de érteni kell hozzá. rengeteg parancs van amit nem árt tudni, s vannak esetek amikor nem csak klikkelgetni kell hanem bizony terminálablakban parancsokat osztogatni.
Régebben volt a gépemen Suse Linux 8.0 nekem nagyon nem tetszett, s azóta ha lehet kerülöm is a Suse linuxokat. Akkoriban alaplapi AC97-es hangkártyám volt csak persze integrálva s nem szimpatizáltak egymással, nem volt hang a linuxban, meg fagyott a rendszer (ja az ATI kártyám se nagyon tetszett enki [Ati ve 7000] vagy mi a saláta volt)
Ha választani kell Suse or Red Hat egyértelműen Red Hat-ot raknék fel s csak 3 CD a telepítő. Igaz a Red-ben kevesebb progi van de ezek is bőven elegek szerintem.
Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest