Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• riki

senior tag

válasz emvy #344 üzenetére

Bocs ,ha neked csak a f@rok méregetés jött le, akkor bocsánat. Itt a nick nevek alapján 80% Linuxal nem csak otthon netezik és másik Linux forumokban segítenek a témában bukdácsolóknak, hanem azzal is dolgozik. Pld. az én párom is Linux hálozati renszergazda, rengeteg oktató anyaggal ,de itthon MS Officet használ mert azt szereti. :U

• riki

senior tag

Sajnos a nagy lehetőség a Linux kiugrására ,kicsit szerintem még várni kell. Sokan Kínától várták ezt a lépést ,de érdekes módon ez elmaradt, sőt az xp fejlesztése került előtérbe . Ebben nagy szerepet vállal a Qihoo / [link] / és Tencent. . Az alapértelmezett rég nem támogatott xp Chrome ból, naprakész html5 tesztet, max pontszámot vivő verziókat adnak ki, kergetőik mind támogatják e régi rendszert. Mivel ők is tisztában vannak az Xp problémáival azt befoltozták, de csak Kinai verzió létezik belőle, direkt az állami intézményekhez ,bankokhoz. Elméletileg az Oroszok megtehetik a lépést ami mérföldkő lehet a Linux számára ,de majd meglátjuk. Az első lépést már megtették az átlag felhasználók felé, saját atm hálózat. Itthon a Kormány által finanszírozott saját oprendszer, valahogy, nem dübörög, pedig Mint alapú új gui val. Pedig locsoltak bele rendesen, lett volna lehetősége kitörni ezáltal. Marad szerintem a Linux az unatkozó rendszergazdák , és a lassú gépeik újraélesztését probálók játékszere. Természetesen az iot termékek és a szerverek tökéletes op rendszere. :U

• riki

senior tag

Ha megengedtek egy észrevételt a linux felhasználói oldalról. Nekem a Sparky jött be igazán. [link] Még 32 biten is szinte mindennap foltozzák a rendszert . Gyenge vason is jól fut. És ez az első distro,ami jól felismerte az intel video kártyát és megfelelő 3d támogatást is biztosít. De, megvan ebben is ,hogy a program szoftver csatornáján a programokat nem frissítik a saját telepítő készletükre, csak az alapkészlet elérhető. Egy átlagos Win felhasználót ez térdre kényszerit. ,ha minden alkalmazásból frisset akar. Most nem a tanulás a cél ,hanem a linux részesedésének növelése lenne. Ezért nem terjed a CloudReady sem ,mert a felhasználó szeret új ismeretlen alkalmazást telepíteni, hátha az jobb mint ameddig eddig használt. Win alatt kezdhet a legfrissebbel. Aki Win ről térne át Linuxra ezt várná ,de sajnos nem ezt kapja. Még mindíg az "elitt" játékszere ,az elkezdett majd magára hagyott distrok tömkelege. Amíg a fejlesztők nem tömörülnek össze nagyobb egységekbe, ez így is marad .Mert a gyártók minek fejlesszenek drivert a termékeikhez, ha nem látnak pénzt belőle, persze szerver fronton más a helyzet. :U

Új hozzászólás Aktív témák