- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
zizidor #14330 üzenetére
SATA ssd- vannak bent. Automatikusan a Win 10 indul, de F9 után tudtam kiválasztani mi induljon, sokáig minden rendben volt, majd jöttek az indulási problémák, eleinte 1-2 próbálkozás elég volt, majd egyre nőtt és a vége, hogy már egyáltalán nem indul.
Az első telepítésnél nem particionáltam, a telepítőre bíztam mindent, Frissétért kértem. Nem emlékszem kérdezte-e a telepítő az UEFI vagy Legacy legyen-e, igen ezt Mint verziót még tavaly töltöttem le.
growler
Nem emlékeszem mi a helyzet a secure boottal, majd megnézem. -
teleahocipöm
senior tag
Üdv! Telepítettem a Mint-t, de az isetennek nem indul. 2 ssd van a notiban egyik Win 10 a másikon Peppermint volt, de pár órás szenvedés után sem indult, max a grubig jutottam. Felkerült a Mint, de ugyan az a helyzet a Grubnál nem jutok tovább. Vagy kernel panic, vagy nem talál bizinyos dolgoka a hd1-n vagy a hd2-n. Mi lehet a megoldás? előre is köszönöm a segítséget!
-
teleahocipöm
senior tag
Sajnos a Mint telepítőből nem tudta indítani "Gparted->Check"-et, Live futtatás esetén sem. Ha jól emlékszem korábban linux telepítése előtt lehetett indítani teljes rendszer ellenőrzést, most ezt a lehetőséget sem találtam.
-
teleahocipöm
senior tag
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
zizidor #14127 üzenetére
Eredetileg a grub indult és onnan a linux, de nemrégiben volt hiba, kikapcsolt magától a noti és bekapcsolás után egy initrams hibát írt ki a sötét képernyőre, és itt vége is volt. SystemRescueCd-vel sikerült működésre bírni, viszont azóta a ha nem figyelek a Win indul. Ezzel még elvolnék, de az, hogy egyre nehezebben indul a linux, ez már kiakaszt, eleinte egy két reboot volt. Van, hogy egy kernelt többször is próbálok indítani és változó mi jelenik meg a képernyőn a lényeg, hogy csak sokadik kísérletre indul rendesen.
Eddig nem foglalkoztam a régebbi kernelek törlésével, mert nem gondoltam, hogy gond lehet, de most, hogy itt felmerült, terminálból kitöröltettem a régieket és 3 maradt fenn, bár attól tartok valami más lesz a hiba forrása.
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Az volna némi rendszer indítási problémám az ubuntu linux topikjában írtam róla,
[link]
nem tudja esetleg valaki, mi lehet megoldás? Ma vagy a 4. rebootom volt, mire bejutottam a gépbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest