- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
meoindil
aktív tag
Kiadták a Linux Mint 13 KDE végleges verzióját is!
-
meoindil
aktív tag
válasz
meoindil #356 üzenetére
Sikerült megoldanom, leírom hátha másnak segíthetek vele:
Durva hiba szerintem, a Mint 13 Cinnamon 32-bit kiadás (a többi akár jó is lehet!) nem hozza létre magának az /etc/resolv.conf fájlt! Utólag kell megcsinálni!
gksudo gedit /etc/resolv.confA tartalma pedig valami ilyesmi, természetesen a saját szolgáltató DNS-kiszolgáló címeivel:
# Dynamic resolv.conf(5) file for glibc resolver(3) generated by resolvconf(8)
nameserver 8.8.8.8 # put your operator primary DNS here
nameserver 8.8.4.4 # put your operator secondary DNS hereÍgy pppoeconffal már működik a net.
-
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
Próbaképp feltelepítettem a Linux Mint 13 Cinnamon 32 bites változatát. Eddig nincs is gond. Viszont egyszerűen nem tudom az (DSL) internetet beállítani rajta! Jó, ez mindig nagyon nyögvenyelős volt linux alatt, de valahogy előbb-utóbb mindig összehoztam. Most egyszerűen nem sikerül. Próbáltam Network managerrel (ezzel egyébként elég rosszak a tapasztalataim, ha működik is gyakran eldobálja a netet vagy elfelejti a beállításokat), ott a Wired van alapból, de ha a + jelre kattintok hogy újat hozzáadjak a választható protokollok között nincs DSL! Ha valaki megtalálta hogy lehet előhozni, írja már le legyen szíves!
Én általában inkább a pppoeconf-fal szoktam beállítani a netet, az általában működik. Most viszont valamiért nem! Úgy tűnik beolvassa a szükséges akármi.so fájlt és létrehozná a kapcsolatot, de gyakorlatilag mégsem működik. Találkozott valaki a jelenséggel vagy sikerült DSL kapcsolatot beállítania?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
meoindil -
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
LMDE Xfce-nél, hol tudom beállítani az automatikus bejelentkezést?. Egy felhasználó fogja használni, értelmetlen lenne a jelszavazás az elején.
-
meoindil
aktív tag
És mire váltod le? Mert eddigi tapasztalatom szerint nálam az egyetlen megbízható cd/dvd-író program linux alatt. A többivel amit próbáltam mindig volt valami nyűg. Rontották a lemezeket, nem ellenőrizték az adatot a végén - az egyetlen ami bevált a k3b.
Más, mi lehet az oka hogy nagyon lassan indul a Mint egy gépen. Ismerősnek szeretnék felrakni egy régebbi gépre linuxot biztonságos netezéshez. Mint LXDE-re gondoltam mert annak kisebb az erőforrásigénye. A gép 2 giga körüli egymagos proci 400 valahány mega RAMmal. Fel is raktam rá, de valami gyalázat lassan indul (2-3 perc), ugyanazon a gépen az XP szó szerint hasít mellette. Van valami ötletetek mit nézzek meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest