- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aylarth
tag
Sziasztok,
Az alábbi problémám van. Telepítettem Cinnamon ablakkezelővel a Mint-et, egy A10-7700K APU procival rendelkező gépecskémre.
Majd arra gondolván, hogy milyen jó lesz, feltettem egy ATI drivert, (a honlapról letöltve, biztosan ehhez a APU-hoz), majd aztán az újraindítást követően elkezdett villódzani a képernyő, az indítást követően pár perc után, és utána már nem indult el az x-windows system. Azóta nem tudom elindítani a linux-ot.
Tud valaki segíteni?
Esetleg lehet újratelepíteni....úgy, hogy az eddig beállított dolgot, és telepített dolgok megmaradnak? Vagy mit célszerű?
Előre is köszi! -
Aylarth
tag
Köszönöm az ötleteket,
Most az AOMEI Partíciós boot pendrive-járól betöltött, és kiírja, hogy dinamikus partíció, a win parancssornál pedig "bootrec.exe /fixmbr" parancsra, hogy a lemez írásvédett...
Azt a CHDSIK- (vagy mi a fene) kék képernyős hibaüzit dobta ki, és mellette annak a meghajtónak a jelét amelyet buheráltam... -
Aylarth
tag
Még annyi, hogy próbáltam már telepítő dvd-ről a "bootsect /nt60 c: /mbr" parancsot is, de úgy sem működik.
A chsdsk /F írásvédettnek ismerte fel azt a meghajtót.
Próbáltam a "bootrec /fixmbr" parancsot is, de úgy sem jött össze
Esetleg a Linux Live CD-ről tudok valami paranccsal helyreállítani? -
Aylarth
tag
Sziasztok,
Az alábbi problémám lenne.
Fel akartam telepíteni a Win 7 mellé egy Linux Mint-et, és a Live USB-s indulásnál nem látta a két külön NTFS partíciót. Ezért Windows alól csináltam a lemezkezelővel egy szabad meghajtót, amin NTFS volt, majd a Live USB-ről formatáltam Ext2 filenrendszerre. Viszont így sem tudott települni rá a Linux Mint, viszont az újraindításkor nem tölt be a Win, kék halál van.
Próbáltam javítani, de nem sikerült neki.
Valakinek van ötlete, hogy lehetne formatálás nélkül helyreállítani? Azt sejtem, hogy az MBR-el lehett a gond, de kérem aki tud egy erre érhető lépéseket az írjon! Thanks!
U.I. Szétb.sz az ideg,mert ma telepítettem újra a win-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged