-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
ubyegon2 #15491 üzenetére
Pedig van ilyen. Csináltam róla videót
Ez most egy mini frissítés volt, itt csak ötször kellett megadnom a jelszót, de hidd el máskor meg 40-szer kell ugyanígy megadogatni, és NEM azért, mert 39-szer elrontom a 6 karakteres faék jelszavam
köszönöm a hülyének nézést.
Megosztott videó link: [link]
-
martonx
veterán
válasz
ubyegon2 #15485 üzenetére
Direkt Linuxozok, egyrészt ez a gép szervernek van szánva, azon meg az a mondás, hogy az a jó, ha linux fut. Másrészt meg szeretek pár évente ránézni a linuxra, hogy lássam mi változott, fejlődött.
No mindegy, remélem a telepítéseken túl vagyok, még a miniDLNA-t kellene megoldjam, hogy vajon miért nem látja a beállított meghajtót, és utána remélhetőleg évekig nem kell hozzá piszkálni.
Egyébként azért esett linux mintre a választásom, mert anyukám gépére már nem megy fel a win11 (az is egy nyomorék OS, csak az meg másképpen) , és arra az egy gépre keresem a windows utódját, és ezt írták legfelhasználóbarátabbnak. Gondoltam az itthoni kis NAS éppen jó lesz saját magamon kipróbálni a linux mintet, mielőtt anyukám gépén is neki ugranék.
Az előző ubuntunak meg azért kellett mennie, mert képtelenség volt rajta beállítani az RDP-t, illetve tök komolyan ki tudott fagyni a gép átlag havonta, amit mondjuk egy linuxtól nem vártam volna (miközben Samba, Transmission és miniDLNA futott csak rajta, semmi más).
Meglátjuk hosszú távon a Linux Mint milyen lesz, de hogy anyukám gépén nem fogom mindezt végig szopni az már biztos, szóval az ember kísérlet hasznosan sikerült.
Vagy mégis Ubuntu lesz, vagy veszek újabb alaplapot, hogy a görény win11 ne pampogjon a TPM2 hiányán. -
martonx
veterán
Srácok, jelentem Linux Mint (22 Cinnamon, de ha RDP-vel megyek fel, akkor XFCE, ami egy óriási WTF, de mindegy túlélem) felhasználó lettem! Itthoni NAS szerveren lévő Ubuntu (még régen egy kolléga rakta fel, konfigurálta) helyére került Linux Mint, amit már a fiammal mi tettünk fel, mi konfigurálunk.
Ebben a tátott szájjal faszerdőben rohangálásban kérnék némi segítséget. Szeretném hinni, hogy amit szeretnék nem olyan nagy dolog.RDP-t, Samba-t parancs sorban sikerült felrakni, konfigurálni, bár Gugli meglepően sokszor a barátom kellett, hogy legyen egy fél napon keresztül.
Egyik nagy bajom, hogy minden szarért jelszót kér. Be lehet ilyet állítani, hogy ha már egyszer beléptem, ott megadtam a jelszót, akkor légyszi ne csesztessen még további 40-szer? Mint amikor terminálban egyszer megadom a sudo jelszót, attól kezdve nem zaklat a sudo. A saját Szoftverkezelőjével feltettem a Jellyfin-t, és a nemtudom hány package-hez mindig újra kérte a jelszót
sírni tudtam volna. De még én hülye a saját Frissítéskezelőjére is rányomtam, hát ott is volt több percnyi jelszó megadogatás újra, és újra, és újra és újra....
Azóta semmit nem mertem felrakni, míg ezt meg nem kérdezem, mert hamarabb vágok eret magamon, mint hogy jelen állapotában bármilyen telepítést el mernék indítani. Pedig állítólag ez a legfelhasználóbarátabb Linux.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Proxmox VE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest