- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lolka1980 #974 üzenetére
Érdekes, de ehhez a Sambás dologhoz mondjuk nem értek, de alapból a Win ntfs fájlrendszerű és nem tudja kezelni a Linux ext fájlrendszerét segédprogram nélkül. Itt valószinűleg nem erről van szó. Ahol engedélyezted a hozzáférést, nem volt olyan opció, hogy a megosztás kiterjed az almappákra is?
Úgy néz ki, hogy meg kell várnunk egy hozzáértő segítségét. -
-
válasz
KaiotEch #940 üzenetére
Igen, nálam is Win mellé ment, azóta már több disztró is van egymás mellett, de grubból simán megy a választás, csak a Win öli meg a grub- ot, ha azt telepíted a Linux után.
A grub miatt (is) érdemes egy live disztrót tartani, ha tudsz, akkor írj ki egyet dvd- re.
A 64 bit- es rendszer csak 64 bites processzorral működik Win alatt is, bár a memória kezeléshez is van köze. -
válasz
KaiotEch #938 üzenetére
Szia! Én is Win 7- ről váltottam Linuxra, szerintem a gépeden simán menne a Cinnamon- os MINT, ha 64 bites a proc, akkor azzal. A Mate és az Xfce még kisebb rendszerigényű, de ha fut a Cinnamon, akkor azzal próbálkozz először. Szerintem az alap iso-k mind live. Próbáld ki először az első kettő közül a megfelelő bites változatot. Nagyon fog tetszeni a MINT!
-
Linux Mint Debian 201403 ma lett bejelentve.
Próbálta már valaki? Előző LMDE- ről van tapasztalata valakinek?
-
Köszi! Manjaro, no ezt megvizsgáljuk, bár úgy rémlik, ez kezdőknek nem ideális. - - -
No, megnéztem kezdő szemmel, elég jól összeszedett a Wiki oldala. Kezdőknek van kitalálva- mondanám az első linkre kattintásig!
Onnantól egy kezdő csak pislog.
Pár hónapos otthoni felhasználóként a Debian oldalán is kezdek eligazodni, megtalálni dolgokat, amik érdekelnek. De ezen az alap szinten már több oldalon is el lehet igazodni, de komoly nehézségek árán.
A különböző dokumentációk, könyvek szintén azoknak mondanak valamit, akik már pár hónapot végigízzadtak az alapok elsajátításával. Én már biztosan tudom használni arra a célra, amire a Win- t használtam itthon, de nem csodálkozom azokon sem, akik feladják az első próbálkozás után.Itt a fórumon se olvastam arról, hogy abszolút kezdőknek milyen írások léteznek a megbarátkozáshoz. Gyaníthatóan nincsenek ilyen írások.
...közben az abszolút kezdő topicon...
kérdés:
"Mélyformázás kéne, dd-ről olvastam, de nem tudom hogyan kéne használni."
válasz:
Terminál: man ddEgy abszolút kezdőnek a dd manual?
-
Köszi, ez nagyon szimpi kis Tips & Tricks Guide!
Már egy csomó dolgot láttam benne, ami anno jól jött volna. Ezt végig olvasgatom majd, kiindulásnak egész jó.
Az Linux közösség szerintem amúgy azért kicsi a WIN közösséghez képest, mert a kezdők támogatása szinte nulla. A haladó kezdők már goglizva sok mindent találnak, amire szükségük van, de erre a szintre sokan már el sem jutnak, mert feladják. Egy ilyen fórumra is rá kell találni és akkor is rengeteg utána olvasásra van szükség. Ha valaki úgy kezdi, hogy az egyik disztró oldaláról indul ki, annak semmi esélye.
-
(#898) Bohus Akkor még tényleg a kezdet kezdetén voltam és igazából az alapból fenn lévőkből választottam( 4 asztali kezelőfelület simán volt), így akár működhetnének is, ha kiválasztod. Akkor az is okozhatta a gondot, hogy csináltam az elején /home- ot és több disztró is használta. Vagy bármi más, amit ma sem tudok. A legnagyobb kűzdelem MINT után a Debian felrakása volt, totál kezdőként hálókártya beállítása és a fglrx driver telepítése, hogy működjön Gnome 3- al.
Szóval az, hogy (#8469- ban nem javasoltam, inkább a hozzám hasonló kezdőkre vonatkozott. Hozzáértőknek nem okozhat gondot.
Ott van például a Cinnamon, ami alapból csak a MINT- ben van, mégis telepíteni lehetne akár az openSuse- re is. Megpróbáltam még az elején.
Most már csak abban vagyok biztos, hogy Linuxnál nincs lehetetlen. -
Van valami megoldás arra, hogy más asztali környezet telepítése után elkülönülve jelenjenek meg a kiválasztott felület programjai? Egyszer felraktam Cinnamon mellé a Mate- t és minden kétszer volt meg.
Milyen terminal paranccsal tudnék könnyen feltenni/leszedni asztali felületet? Olvasgattam, de nem találtam egyszerű módszert.
-
Ilyet nekem soha nem csinált, simán leállt pillanatok alatt! Ide egy hozzáértőbb segítség kell, az én pár hetes tapasztalatom nokedli ehhez. Semmiképp ne pucold le emiatt, valaki biztosan segít a problémában!
Minden esetre írd le a telepítés módját, mivel fut együtt, mi volt fenn előtte, vannak- e hardver illesztéssel kapcsolatos gondok, mert ez sokat segít! -
-
válasz
tfalcon96 #844 üzenetére
Szia! A MINT 13- nál döntsd el, hogy melyik változattal akarod használni és utána ne próbálj más asztali környezetet telepíteni és beállítani, mert kapsz egy lebutítottat és utána már képtelen leszel visszaállítani az eredetit! Cinnamonnal már többen jártunk így.
Amúgy a MINT 13 Cinnamon kezdőknek nagyon jó választás minden szempontból.
-
Sziasztok! Telepítettem a Mint 13 32bit Ci változatát. Live módban semmi gond nem volt az egérrel, de a telepítés utáni indulást követően az egérnyíl meg se moccan.
Win 7- el most is működik. Volt valakinek már ilyen tapasztalata usb egérrel vagy tudtok segíteni, hogy mit tegyek. Nem ismerem a Mintet (sem), így terminalba sem tudok mit írni, mert az olyan lenne, minta egy gorilla kezdene el helikopter vezetni.
Köszi az 5leteket előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest