- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
#89309696 #12627 üzenetére
...Igen ez a része problémás. Elméletileg zárolásnál bekéri a jelszót, és nem jelenik meg az újraindítás, leállítás, mint opció. Így elméletileg csak resettel tud újraindítani. Viszont, ha felhasználóváltásra nyom, egyből ott a menü, lehet újraindítani.
Ez szerintem nagy probléma, és a zárolás, mint olyan kb. semmit sem ér ilyen esetben. Tényleg az a legjobb, ha minden belépésnél jelszavazunk. A kártékony kód alatt mit értesz?
-
Petya XT
senior tag
-
Petya XT
senior tag
válasz
NeoPampalini #12580 üzenetére
Hát ez több mint furcsa. Van ez a kis izé lent a tálcán hardver figyelő, azt hiszem( panel kisalkalmazás), azon tűnt fel.
Jelenség: kártya berak, és elkezdődik a rendszerben egy 5-10 mp ugrálás, teljesen szabályos időközönként. CPU teljesítmény 3-ról 20 %-ra ugrik, majd vissza, és ez annyira érezhető, hogy mind offline, mind online videó nézésnek reszeltek. GT 1030 alatt ugyanez.
És annyira zavaró, hogy asztali környezeten is érződik. Először a LUKS-ra gyanakodtam, de nem az okozta. A Dellben a GT1030, az Asusban a GTX 1050Ti. Tehát nem az van, hogy az egyik gépem szar, gondoltam mehet egy Manjaro. Ott annyi változás, hogy XFCE alatt már az igp is ST-et produkált. Mondjuk ahhoz még kevésbé értek, mint a Minthez.(oszt ahhoz se nagyon, így el lehet képzelni)
Egy közös, mind a két kártya egy család. De én már nem tudom.
Két gép ua.: H81, I3 4330, 2x4 RAM. A GT 1030 már nincs meg, mert idegből eladtam az aprón.Frawly:
Köszönöm ezt ki fogom próbálni, mert azért az általad sorolt szempontok miatt, csak jó volna használni. -
Petya XT
senior tag
válasz
Frawly #12578 üzenetére
Köszönöm a minden igényt kielégítő válaszod, a döcögéssel kapcsolatban. Ennyire én nem másztam bele, nem is igazán követem a linux rendszerek lelkének fejlődését. Én csak felhasználó vagyok, minden mélyebb tudás nélkül. Nyilván az alap dolgokat be tudom állítani, de kb. itt ki is merült.
Mindig rápróbálkoztam, és mindig letérdelt a rendszer. Úgy elbarmoltam mindig, hogy rossz volt ránézni.
Sajnos nekem is régi vasaim vannak, mind a kettő SFF, Haswell az egyik egy Dell, a másik egy Asus. Az LP méret, és táp miatt meg van kötve a kezem, emiatt nem cserélünk. Bőven elég a teljesítményük. A VGA meg akkor a legerősebb LP volt extra tápcsati nélkül.
Mondjuk játszani konzolon játszok, de multimédia szempontjából nyilván jobb lenne a dedikált kártya.De! Emiatt a Mint sem fog menni, így ez egy 22-es csapdája lett
-
Petya XT
senior tag
válasz
#20749568 #12576 üzenetére
Most sajnos pont ez van. Intel GPU. Sajnos a nyílt driverrel is ugyanaz a gondom. 10-20 mp-ként megakad a rendszer, tűszerű kiugrásokkal.
Millió fórum, beállítások és társai. Egyszerűen nem megy rendesen.
Nem is kínlódok vele, mert mindig reinstall a vége. Lemondtam a kártyáról, bár a reményt nem adtam fel, hogy egyszer működni fog. De ahogy látom, és elég pesszimista vagyok már, ez nem prioritás. -
Petya XT
senior tag
válasz
#20749568 #12574 üzenetére
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kicsit keserű a cukor, ezzel az Nvidia témával kapcsolatban. Van egy 1050Ti kártyám, fent rohad a szekrényben, mert nem tudom használni. Értem én, de először ezt a rendszer döcögést, és az ebből adódó ST-et kellene megszüntetni. Nem a menüket polírozni. Én maximálisan megértem, hogy ez egy ingyenes rendszer, minden tiszteletem, nagyon szeretem, de nekem( és még sok más embernek is) ez lenne a fontos. Addig minden más csak közönséges kofalárma
-
Petya XT
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy picit újfent?
A VLC-vel akadt gondom a 19.3 alatt. Ebben alapból nincsen benne, így viszont kizárólag angolul hajlandó társalogni, holott a 19.2-ben ékes magyar nyelven is beszélt. Sehol sem találok interfész nyelv opciót, a nyelvi csomagoknál pedig teljes a telepítési státusz.
Köszönöm!Laca026: Köszönöm a tippet én is a Kasperskyvel kapcsolatban, így hanyagolhatom a clamav-t!
-
Petya XT
senior tag
Megcsináltam újra az egész procedúrát, az általad beszúrt parancsokkal, és működik normálisan a stick, átvitelben ugyanazt hozza, mint a router, amit eddig használtam jelerősítőnek. Zöld lámpám nincs a sticken, de ez nem érdekes, hibátlanul működik.
Csak elrontottam valamit tegnapelőtt.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!! -
Petya XT
senior tag
válasz
Frawly #12092 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm mindenki segitségét, előreláthatólag holnap du. lesz időm nekifutni még egyszer.
Igen, itt ütött vissza nekem a kényelem, ilyen mélységben nem másztam bele a rendszerbe, csak használom, nyilván ami idáig kellett, azt megtanultam, de mint a mellékelt probléma mutatja, ez nem elég. De nincs is ezzel baj. Manjarot is használtam egy időben, ott se sokat barkácsolgattam, ment szépen a rendszer. Hacsak a kíváncsiság nem hajt, elő se kell venni a terminált.
Mondjuk egy dell gépről beszélünk, intellel, ez mindennel megy szépen, így sokat nem kell küzdenem.Egyébiránt nem tartom kizártnak, hogy valamit elnéztem, és azért nem lett jó a végén. Ki fog derülni, bízok benne.
-
Petya XT
senior tag
Igen, ezeket csináltam végig, minden parancs végigment, nem volt hiba, a grub frissítése is végigment.
Újraindulás után letérdelt a stick -
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #12086 üzenetére
Végigcsináltam az ott leírtakat, most már egyáltalán nem működik
...Rohad meg, pattintom ki az ablakon, windows alatt is macerás volt mindig.
Azért nehéz ez, mert fogalmam sincsen mi, mit csinál, én csak felhasználói ismeretekkel bírok e téren.Köszönöm mindenkinek, mára feladtam
-
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #12080 üzenetére
Ez a git-es történet valamiért nem működik, idáig jutok a leírtak alapján.
Error! Could not find module source directory.
Directory: /usr/src/rtl8192eu-1.0 does not exist.
A .deb csomagok telepítésénél pedig két változatra is hibát dobott a csomagkezelő, kibontásnál, pedig minden függőség rendben volt.
Unpacking firmware-realtek (20190717-2~bpo10+1) ...
dpkg: error processing archive /home/petyaxt/Letltsek/firmware-realtek_20190717-2~bpo10+1_all.deb (--install):
trying to overwrite '/lib/firmware/RTL8192E/boot.img', which is also in package linux-firmware 1.173.16
dpkg-deb (subprocess): decompressing archive member: lzma write error: Broken pipe
dpkg-deb: error: <decompress> subprocess returned error exit status 2
dpkg-deb (subprocess): cannot copy archive member from '/home/petyaxt/Letltsek/firmware-realtek_20190717-2~bpo10+1_all.deb' to decompressor pipe: failed to write (Broken pipe)Itt meg idáig jutottam.
-
Petya XT
senior tag
válasz
lev258 #12069 üzenetére
Szia,
Ezeket látom:
Bus 002 Device 002: ID 8087:8000 Intel Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:8008 Intel Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 004: ID 0458:6001 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) GF3000F Ethernet Adapter
Bus 003 Device 003: ID 24ae:2010
Bus 003 Device 005: ID 2357:0109
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub -
Petya XT
senior tag
Van egy TP-Link usb wifi( tl-wn 823n), ezt hogy tudnám normális működésre bírni? Korlátozottan működik, sajnos nem találtam ppa-t, amiben lenne hozzá driver. Így nagyon lassú, és a kis zöld fénye sem világít. Most emiatt egy routert használok jelerősítőként, de jó lenne egyszerűsíteni.
Van a támogatási oldalon egy driver csomag, de annyira nem értek hozzá, azt nem bírtam telepíteni.
Előre is köszönöm! -
Petya XT
senior tag
Köszönöm az infót!
Két böngészővel próbáltam, mind a kettő problémás volt e téren, a FF, és Chromium is. Proci terén csak 4. gen Intelek álltak a rendelkezésre a G1840 elvérzik, az I3 sem tűnt acélosnak, közel 75% HBO filmnézés közben. Ha a háttérben még fut valami, akkor itt is vége a dalnak.
Az nvidia kártya meg kritikán aluli volt, az mentálisan megviselt, azóta is iszom. -
Petya XT
senior tag
válasz
fradi81 #12045 üzenetére
Szia,
Hasonló problémával küzdök én is, egyszerűen kezdem feladni.Nvidia GT 1030--> bármilyen beállítás, driver ellenére döcögött a rendszer, videólejátszás megtorpan egy pillanatra, pedig mindent megcsináltam, amit a szakik javasoltak az Nvidia beállításokon belül.
Intel HD: Firefox alatt HBOGO, YT --> brutális cpu használat, gyakorlatilag ez megfekteti a rendszert, sima VLC lejátszásnál meg 10% sincs. Mondjuk nem egy erőgép, de ezt röhögve tudnia kellene, Win 8.1-ben oké, csak azt meg én nem tudom elviselni.Itt valami nem oké mostanában, nem tudom mit kellene még alárakni, hogy normálisan menjen, de ez így gáz. Lehet átnyergelek valami másra, mert komolyan kezd idegesíteni...
Cinnamon, 19.2
-
Petya XT
senior tag
válasz
Frawly #10750 üzenetére
Szerencsém volt, egyik sem UEFI-s, viszont az alaplap változott mind a két rendszernél, de nem lett belőle probléma, csak a Windowst újra kellett driverezni( H81-->Z97)
A Mint cirkuszolt egy kicsit, mert mind a két archív vinyónak ugyanaz volt a neve, összeakadtak, az egyiket át kellett neveznem. Ezt mondjuk nem értettem, mert a csatolása, neve is más, két külön lemez, csak a partíciók nevei egyeztek.
De mükszik, az a lényeg. Nehezebb történetre számítottam. Az F8 történet reggel még az eszembe volt, de ezt csak akkor használtam volna, ha nem működik a Grub. Azért így jobb -
Petya XT
senior tag
Sziasztok,
Az Élet úgy hozta, hogy két számítógépemből szeretnék egy gépet építeni. Egy Haswell alapokon nyugvó I3, R9 280, két SSD, és két archív HDD. Az egyik SSD-n Mint van, a másikon Win7 64 bit. A két HDD közül az egyik NTFS, a tesó Ext4.Mind a két rendszerem jól beállított rendszer, különösen a Linux olyan, amibe sok munkám benne van újratelepítése szóba se jöhet
Létezik olyan megoldás amivel a két SSD-t, egy GRUB-al mondjuk össze tudnám hozni, és be lehet e állítani, hogy kiválasztom mi induljon, oly formán, mintha egy dualboot-ot csinálnák, de utólag? Az alap indítást a linuxos SSD-ről szeretném.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #9110 üzenetére
Szia,
Köszi a tanácsot, ránéztem a késleltetésekre, sok proc. volt, ami egyszerre indult, megigazítottam őket.A torrent kliens azért hisztériázott, mert változtattam az automount opción, így a kliens ténylegesen nem érte el azt a particíót,ill, az útvonal nem egyezett, csak buta voltam, és nem ellenőriztem utólag, kellett egy Transm. próba, hogy rájöjjek mi van
-
Petya XT
senior tag
Sziasztok,
Akad egy kis problémám Szilviával. Olyan hibába futottam, hogy a QBittorrent hiányzó fájlok hibaüzivel indul, pedig direkt késleltetve indul, hogy előtte a rendszer fel tudja csatolni azt a partíciót, amin a letöltések vannak. Ez sikeresen lezajlik, de a torrent kliens csak küszködik vele.
Tudnátok segíteni egy kicsit, hogy ilyenkor mi a teendő? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest