- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tényleg felkerült a 200 megapixel egy hajlítható telefonra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Nemrég beléptem a Mint használók táborába. Otthoni felhasználóként, a használt Win10-es programjaimra találtam Linux-os alternatívákat, így azt gondolom jól sikerült az áttérés.
Egy hardveres problémát azonban nem tudtam megoldani, szeretném a segítségeteket kérni.Telepítettem a Linux Mint 18.2 32 bites változatát erre a laptopra:
- HP nx9420,
- videókártya (inxi alapján) : Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV530/M56-P [Mobility Radeon X1600].Már rövid használat után (többször már a bootoláskori Mint logo-n) először apró kis vonalkák jelennek meg a kijelzőn, majd kockákban elkezd ugrálni a képernyő egy része. Nagyjából látható minden, de az ugrálás miatt nem túl felhasználóbarát (
). Win10Pro alatt ez a hiba nem jelentkezett.
Eddig megoldásként azt találtam, hogy a kijelző felbontását változtatva megszűnik a probléma egy időre.A fórumban olvasgatva ezt a megoldást találtam 3727, de a tearing-re talált képernyők alapján nálam nem ez van.
Elolvastam ezt a cikket is (AMD (volt ATI) eszközmeghajtó illesztőprogramok telepítése), de nem vagyok kernelhez értő így nem kezdenék hozzá saját szakállra, csak ha valaki nálam jobban hozzáértő meg nem erősíti, hogy a cikkben leírtak a jó irány.
Az illesztőprogram kezelő nem ajánlja fel az AMD driver-t, mint külön telepíthető (nVIdia esetén megjelenik), de a keresgéléseim alapján, mivel elég koros a VGA, a Mint már tartalmazza a drivert (vagy mégsem).
Próbálgattam a különböző telepített kernelekkel (4.8, 4.10), nincs változás.
Nagyon megköszönném, ha sikerülne megoldást találni, mert nem szívesen raknám vissza a Win10-et az eddigi jó tapasztalatok alapján (más gépen).
Köszönöm:
Paizinho
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tényleg felkerült a 200 megapixel egy hajlítható telefonra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bioshock 2 Special Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Plus 128GB 100% (1év Garancia)- AKCIÓ
- Apple iPad Pro 13 M4 256GB Wi-Fi használt, szép állapot 98% akku (113 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Win10Pro alatt ez a hiba nem jelentkezett.
Rowon