- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagy csokor frissítéssel kíván jó hétvégét a Samsung
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Ez Audiophile Linux. Kicsit átbuherált Linux Mint Cinnamon [32-bit]. Azt hiszem ez 2013.03. -as verzió. A támogatás alapból működik mint kiderült. A felbontással "sincs" már gond. A probléma az volt, hogy rá volt dugva a notira D-SUB -on egy külső megjelenítő. Nos ennek az adatait nem tudja lekérni mivel nincs. Ezért ehhez mérten állította be a notin is a legnagyobb felbontást, ami 1024. Mihelyst lehúztam a külső megjelenítőt a felbontás beállt. Ettől függetlenül ez probléma, mert a külső megjelenítőn nézek filmet. Gondoltam a xorg.conf -ban lövök hozzá felbontást kézzel, de nincs xorg.conf.
Valószínűleg kernel szinten van a vga driver? Szóval erre még nem találtam ki megoldást. A másik a rendszer dual graphicos. Egy AMD A4 APU van a gépben és egy 6470M. Sysinfó -ban látja mindkét kártyát de mégis csak a diszkrét kártya van használatban, ami szintén gond. Mivel így a noti ventijét állandóan pörgeti a gép, ami elég zavaró, mert hangos. Még lövésem sincs, hogy kényszerítem ki az APU használatára. A hardveres videogyorsítást a wines DXVA megfelelőjére értem. Annyira nem gond ha nem megy sose ment igazán más disztróval sem, ez már inkább amd gond. Az fglrx -et megpróbáltam feltenni saját tárolóból, amd oldaláról a letöltöttet. Mindegyik esetben eredményül az X összeomlását okozta.
AP Linux faq -ban ez áll:
We choose Linux Mint Debian as base OS because of good native support for ATI cards and video. If you have an ATI graphic card, no proprietary drivers are needed. Proprietary drivers are bad. They crash X windows and mess with the kernel. So If you can, use native drivers.
Tipp a megoldásra?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy csokor frissítéssel kíván jó hétvégét a Samsung
- Gumi és felni topik
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Részesedést szerezhet az AMD-ben az OpenAI
- További aktív témák...
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude 5580 - i5-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest