- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem kamera gomb, kérem, AI-gomb! Kezünkben a Honor Magic8-ak
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iOS alkalmazások
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12697 üzenetére
A Xed-et nem ismerem, de azt nem értem, hogy ezeket a minimális plain text editorokat miért erőltetik. Szerintem még egy gedit is túl fapados. Egy notepadqq már a határon van.
UTF konvertálásra nem kell notepadqq-t használnod. Senki nem nyom pisztolyt a bordáig közé. Elvileg erre az iconv parancs való:
man iconv
iconv options -f from-encoding -t to-encoding inputfile(s) -o outputfileBár én ha lenne még ilyen nem UTF-8 doksi még 2020-ban, akkor megnyitnám UTF-8-ra konfigurált vimben és elmenteném benne újra. De elvileg az iconv való rá. Nem is értem ki használna még UTF-8-tól, esetleg UTF-32 BOM-tól eltérő kódolást, ha lenne is még ilyen ember 2020-ra, élére fordított léccel veretném agyon. Gondolom néhányan még régi Windows telepítés alatt gányoltak össze nem UTF-képes progival ISO-8859-2 vagy még régebbi Windows alatt 1250-es kódlapot használva text file-okat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Lexus, Toyota topik
- Call of Duty: Warzone
- Autós topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő