Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Nem baj. Csak helyreigazítottam, ha már ennyire az én élettörténetem követjük, mint egy telenovellát vagy szappanoperát :DDD

Én egyébként egyszerűbb képkonvertálásokra, képvágásra, tömeges átalakításra az imagemagick-ot használom, abból a csomagból a convert parancsot. Ugyanazt tudja egyébként kábére, mint az XnView, csak nem grafikus program, hanem terminálos CLI alkalmazás. Van valami grafikus Gtk-s frontendje is, de azt nem használom. Médiakonvertálásra meg FFmpeg-et, szintén CLI-vel, kivéve, ha audióhoz LAME, flac, oggenc, opusenc valamelyikét használom, de azok is CLI-sek, ahogy a youtube-dl, wget, curl, stb. is.

De ha grafikus alkalmazás kell valakinek, akkor az XnView sem rossz program, Windows alatt anno azt használtam, meg az IrfanView-t. Ugyanaz a kettő, egyik a másiknak implementációja.

Csak helyreigazítottam, ha már ennyire az én élettörténetem követjük, mint egy telenovellát vagy szappanoperát

Most komolyan, rajtad kívül hányan blogolták még szövevényes telepítéseik történetét Peace and War terjedelemben az offban? :D Azért is említettem, hogy már én se tudok mindent megjegyezni, amit olvasok.

Nekem ezekkel a képmanipuláló meg videokonvertálókkal annyi csak a bajom, hogy rohadt sok van belőlük én meg ritkán használom őket, viszont akkor nagyon azonnal kell. Viszont ékegyszerű feladatokra ez a Gpaint vagy Gnupaint teljesen jó, de ha nem kérdezi pár napja a kolléga, megint kiment volna a fejemből. Gimp az valóban túl bonyesz Paint szintű dolgokhoz.

Új hozzászólás Aktív témák