- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
pawee
tag
válasz
zoltanz #2769 üzenetére
nem tom slackware-t nem használtam még de itt az ideje, hogy kipróbálajm azt is
fedora jó választás, sok segítséget kapsz, sokan használják itt a PH!-n is meg a múltja is nagy, bár csak közvetve(Red Hat)
debian már azért kicsit profibb de az sem vészes, én megszoktam már a debian-t, kicsit más mint a fedora, nekem a csomagkezelése nem tetszett, mivel megszoktam ezt, szval sztem egyik mellett voksolj, bár ha tudod mind a kettőt nem hátrány! ;)
nah jó linuxozástmajd ha vmi para van írsz...
-
pawee
tag
válasz
zoltanz #2755 üzenetére
internet böngésző: egy rakat van pl.: Iceweasel
zene lejátszó AUDIO CD, MP3, filmlejátszó DVD, avi divx,xvid videó leátszó mp3, ac3 -as hangokkal is elboldogúljon, feliratokkal: Totem
irodai alkalmazások word, excel,szövegszerkesztő: Open.Office.org
pdf: LaTeX, Kile
grafikus szerkesztő program: gimp
WI-FI támogatás: van
CD írás: k3b
skype telefon/chat program: Skype esetleg GAim
internet tv/rádió: -
quicktime, real media player: mplayer
dvd író program: k3b
letöltés vezérlő (több száló letöltés, letöltések folytatása),
FTP letöltő: gFTP
opengl: van
torrent: rTorrent(de ez nem grafikus), kTorrent (ez asszem az)
dc: Valknut
videó szerkesztő asszem alapból nincs benne de nem tart sokáig feltenni egyet, de arról később
remélem kielégítő a válasz, még rengeteg a lehetőség, de ha ennyit akarsz ezt az összes tudja amiket írtam. esetleg slackware linux ezt még nem próbáltam, a legbarátságosabb a suse, debian eléggé komoly, fedora is nagyon jól kezelhető abban vannak csicsás extrák is mint pl az xgl, amit az egyik előző hozzásszólásban olvashattál...
szval dönts jól -
pawee
tag
-
pawee
tag
sztem menni fog nem olyan nagyon vészes, jó kis rendszer ez, szeretni fogjátok egymást.
hallod, kallo, már válaszoltam a kérdésedre de, pls had ne írjam le minden topicba ahová feltetted(legalább 3)...
mod: de ha annyira láma vagy akkor mondjuk a man parancsot tanuld meg elsőnek, meg bánni a google-val, nem árt!!!
[Szerkesztve] -
pawee
tag
sztem ne vegyél könyvet, van csomó a neten, vagy nekem dvd-n
azokat is oda adhatom
a pénzt amit meg a könyvre szántál utald át a debian alapítványnak(vagy nekem
)
nem vok nagy hálózati suckember, a debian-ról sok jót hallottam szerver téren is, szval sztem azt kezd el, és ahhoz is van elég sok manual. ubuntut nem használtma még, de ha debian alapja van akkor miért ne kezdenéd debiannal.
(véleményem szerint viszont a fedora az nem nyerő no nem mint ha szóbakerült vna)
-
pawee
tag
sziasztok a problémám nagyon nagy és nem találtam még segítő szavakra.
régóta szeretnék linuxot a gépemre, mivel az iskolában is azt ajánlják!
régebben fel tudtam tenni, debiant és uhu-t is, de most semmit nem tudok.
(azaz van egy nagyon régi uhu lemezem az felmegy, de az egy office változat és nem is nagyon tudom bővíteni, pl egy anjutát sem tudok rá felpakolni...)
a problémám az igaziból az hogy berakom a boot dvd-t (most éppen uhu 2.0 és fedora core 6.0-t próbáltam)és bebootol és frankón el is indul, de amikor ki kell választani pl a fedoránál hogy tesztelej a cd-t vagy skip ott már nem tom használni a bill-t
az uhu-nál meg bejön a grub(telepítés, frissítés merevlemezről indítás...stb) ott még tok mozogni, de amikor bejön a grafikus kép hogy egér tesztelés, tovább és kilépés akkor, ott már nem működik.
debiannál meg ahol a nyelvet választom a telepítésnél ott már nem jó
a régi uhu office mivel felmegy, arra gondoltam hogy az újak nem ismerik fel a régi cuccaimat, de ezt nem hinném, meg annyira nem örgek...meg lefelé kompatibilitás gondolom itt is érvényes
live cd-k se mennek, próbáltam párat
nem tom mitévő legyek, mert jó lenne vhogy linuxot varázsolni a gépre!!!
pls segítsen vki!!!
a vas:
cpu tipusa: Intel celeron, 2200MHz (22x100)
alaplap neve: MSI MS-6533EG
alaplap lapka: SiS 651
Rendszermemória: 512MB (PC2100 DDR SDRAM)
bios típusa: award(02/02/03)
videókártya: Radeon 9200SE family
hdd: Samsung SP 1634N
BILL.: Szabványos 101/102 gombos Microsoft Natural PS/2-es!!!
EGÉR: PS/2-kompatibilis
asszem ennyi!!! -
pawee
tag
Hello
nagyon nagy a problémám!!! Ha ezen tud vki segítani akkor uhhh...nagyon megleszek lepve
szval telepítettem linuxot és a grub/lilo-ba még felismeri a ps/2es billentyűzetemet, de amikor elkezd betöltődni a rendszer akkor már semmi és amint entert nyomok a lilo/grub-ban abban a pillanatban, meg áll a dolog, nem tom miért van ez így.
a fura az egészben az hogy régebben volt már telepítva linux(debian) és akkor működött, bár akkor megunta magát és újraraktam, nahh azóta se kép se hang a linuxxal kapcsolatban.
a rendszer általában faszán betöltődik, de billentyűzet az nincs, sőt néha egér sem, pedig minden ps/2es (régen usb-set használtam és akkor arra gyanakodtam hogy az usb miatt de nem)
a kipróbált disztribúciók:
ubuntu 5.10
suse 10.1
mandriva
debian
ezeknél nem működött a dolog...lécci segíítsen vki, nagyon szeretnék lint használni!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest