Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SlausK

tag

válasz CPT.Pirk #21406 üzenetére

Utánanéztem, hogy Fedora 19-ben melyik a jelenlegi legfrissebb (stabil) kernel és mint kiderült már 3.11.1-es van. Nagyon megörültem és ki is próbáltam mit is tud így az amd open source driver. Azt kell, hogy mondjam pozitívan csalódtam. Meglepően gyorsabb lett. Szinte olyan, mint ha proprietary driver lenne fel rakva. Egy kicsit azért hiányzik a CCC. :U

A ventivel kapcsolatban is keresgéltem és meg is találtam a választ. A "radeom.dpm=1" paraméter megadásával már aktív is minden indításnál és végre nem olyan zajos a noti, mint egy fűnyíró. :))

A rendszert nagyjából sikerült már belaknom (friss telepítés az előző /home partícióval). Talán egy-két alkalmazás várat még magára. Remélem az AMD driver, illetve a kernel a jövőben is így fog bővülni, mert bár már lassan 4 éve van meg a noti, nem tervezem egyhamar lecserélni és egy kis plusz teljesítmény sosem árt. :)

Köszönöm az "útbaigazítást"/javaslatot. Ha valami problémába ütköznék és nem tudnám magam megoldani, tudom hova kell jönnöm. :DD

• SlausK

tag

Sziasztok!

Sokáig használtam Fedorát, egészen a 13-astól 18-as verzióig. Sajnos a 19-est ki kellett hagynom, mert nem rakható fel a catalyst-legacy még rpmfusion tárolókból sem és nélküle nem az igazi a "felhasználói élmény", meg pörög a venti állandóan. Ráadásul az a kevés játék sem olyan wine-ban open-source driverrel, amikkel játszok. Azért is gondolkodok a váltáson, mert nem sokára (~félév) lejár a fedora 18 támogatottsága és ha a 20-asban se lehetne megoldani, akkor ne akkor kelljen "kapkodnom" a keresgéléssel.

Nézegettem a Manjaro-t és az Antergos-t, de ezek nem kezelték normálisan a hangvezérlést(mute/unmute után marad mute meg hasonlók) és a multimédiás érintőgombjaimat hiába voltak jól beállítva alapból. :((( Pedig eszméletlenül gyorsak voltak az Arch alap miatt. openSuSE 12.3 ezen felül még a wifimmel is szórakozott.
    Próbáltam mindenféle DE-t már a sok év alatt, viszont egyikkel sem tudtam úgy megbarátkozni több nap használat után sem, mint a Gnome 2-es(anno) és a 3-as(most) verziókkal.

Tehát a kérdésem az lenne, hogy milyen disztrók vannak 3.8.x-es (ha nincs, jó a 3.6.x is) gnome-shell-el felvértezve, illetve ahol az amd legacy driver megoldott?

Legrosszabb esetben kihúzom Fedora 18-al egészen EOL-ig, ahogy tettem azt a 17-essel is (a 18-as kezdetleges gondjai miatt). :DD

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák