-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
ubyegon2 #67427 üzenetére
Azért volt a zárójeles rész, hogy feloldjam az ellentmondást: (eddig azt hittem)
Egyébként a linux-ot eredetileg játékból tettem fel, de egyre inkább tetszik. És eddig minden bajomra viszonylag egyszerűen (vagy saját kútfőből, vagy kereséssel) találtam megoldást a trial and error módszerrel.
Mindenesetre ezt a részletes leírást köszönöm, ez sokat segít.
-
kmarci25
veterán
válasz
kmarci25 #67412 üzenetére
Igazatok van, csak tegnap annyira örültem, hogy sikerült, hogy kb. el is felejtettem...
Unable to launch "cinnamon-session-cinnamon" X session
A megoldást itt találtam: linuxmint fórum."Amikor "Gomb nyomás után fekete megint", nyomd le a Ctrl+Alt+F1-et.
Jelentkezz be, és telepítsd újra a Cinnamont, és a Nemo-t.sudo apt-get update
sudo apt-get install nemo
sudo apt-get install cinnamon
reboot"Amikor feljött ez az ablak, akkor a Ctrl+Alt+F1-re feljött a parancssor, és után kiadtam a fenti parancsokat, és ezután működött.
Frawly: Nem tudom, hogy sikerült törölnöm olyat, ami nem kellett volna... A linux-hoz nem értek, csak felhasználó szinten, de azért (eddig azt hittem) van annyi tapasztalatom számítástechnikában, hogy olyat nem törlök le, ami a rendszer indulásához kell. Amikor az "értesítések" programot töröltem, akkor kiírt még három elemet, amit töröl. Ezeket bevallom, nem néztem át alaposan, csak leokéztam. Biztos itt volt valami, ami kellett volna.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! A legfrissebb Linux Mint-et használom egy Dell notebook-on (Latitude E7440) windows mellett, külön merevlemezen. Ma délelőtt használtam a linux-ot és a start menüben eltávolítottam az Értesítések programot (jobb klikk, eltávolítás). Most mikor indítottam volna a linux-ot, ez a képernyő fogad, amit nem tudok leokézni, és nem enged sehogy tovább. Ilyenkor mi a teendő?
-
kmarci25
veterán
válasz
lev258 #64915 üzenetére
Elkezdtem egy telepítést, megcsináltam a partíciókat, csak aztán ennél a résznél elakadtam. Próbáltam utánaolvasni, de konkrét választ nem találtam, így tegnap gyorsan elindítottam a telepítőt, hogy erről a képernyőről tudjak készíteni egy képet. Ezért nincs még semmi, ami pedig kéne. Amúgy mindenben követem a leírást, csak ez az egy kérdés volt még nyitott. De már nem az.
-
kmarci25
veterán
válasz
CPT.Pirk #64909 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor ha az sda1-re teszem a rendszerbetöltőt (ahova a linux is kerül), és az a gépem elsődlegesen arról is boot-ol, akkor választhatok, hogy windows vagy linux induljon, ha pedig átállítom a boot eszközt a másik ssd-re, akkor automatikusan a windows indul?
mert ha ez így van, akkor ez lenne a tökéletes. -
kmarci25
veterán
Szeretnék telepíteni Linux Mint-et Win10 mellé a laptopomra. 2 SSD van benne, az egyiken van a windows, a másik jelenleg teljesen üres, arra tenném fel a linux-ot. A partíciók létrehozásával tisztában vagyok, illetve követem a leírást...
Egyedül ezzel a képernyővel van bajom (A rendszerbetöltő erre az eszközre kerül
, itt a /dev/sdb1 Windows 10 megjelölésűt kell választanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest