- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm, hogy írtatok. Nem gyengék a gépeim (pár éves Dell Latitude notebook(ok)), van másik gép, ssd... Nem az a gond, hogy nincs min futtatni bármelyik rendszert, hanem van egy fő gép, amit napi szinten használok
(a többi szekrényben)és nem akarom "teleszemetelni". Néha pl promók miatt, vagy valahol szembejön valami érdekes program és kipróbálnám, aztán lehet törölném 1 percen belül, vagy évente 2-szer használnám, de ahhoz lusta vagyok, hogy másik gépet, rendszert indítsak ezek miatt, aztán utána még állítsam vissza az egész rendszert (lemezképből). Igazából, ami normális azt eddig csak bedobom Sandboxieba és ment, de egyre több olyannal találkozom, ami nem indul el benne, vagy ott látom, jelzi a Comodo HIPS, hogy portbale ellenére olyan durva módosításokat akar elvégezni a Regisryben, ami vicc.
pl egy részlet, amiket egy portable grafikai program akarna-> HKLM\SOFTWARE\WOW6432Node\Policies\Microsoft\Windows\TenantRestrictions\Payload
HKLM\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\SystemCertificates\Root
HKLM\SOFTWARE\Policies\MicrosoftA Puppy nem magamtól jött
és most a Linux live sem. Egyik "okos" AI ajánlata volt, hogy pendrive-ra az bőven jó lenne Wine modullal, mert kb minden ilyen portable cuccot tudnék futtatni, ha nem nem működnek a Sandboxokban és nem akarok másik, vagy virtuális rendszert telepíteni ilyen "kis dolgok" miatt.
-
Krystal_s
addikt
Jelenleg Windowst használok és nem szeretnék a fő gépemre most dupla rendszert telepíteni, VirtualBoxban sem... Vannak programok, főleg portable, amiket ritkán szeretnék használni, de simán nem indítanám el őket, mert nevetséges mennyi és milyen (biztonságra is vonatkozó) Win registy értékeket akarnak módosítani. Sok nem indul el SandBoxieban, Comodo Sandboxban és Win. Sandboxban sem. Gondolom pont a reges engedélyek miatt. Pedig ezek a "homokozók" erre lettek kitalálva. :\
Arra gondoltam egy Live Linux + Wine is jó lehetne erre. Sokat fejlődött a Wine, de nem tudom mennyire és főleg a portable programokkal mennyire kompatibilis. (képszerkesztők, videóvágók)
Este kipróbáltam a PuppyLinux Bionicpup64-et hát nem sokáig jutottam, mert nem ismerte fel az Intel Wifit a kipróbált gépen (de amin használnám abban is Intel van, csak újabb). Kicsit sz@rakodtam vele, letöltöttem külön a drivert (iwlwifi-6000-4.ucode ), de beleuntam és hagytam...
Tudnátok ajánlani egy másik Live Linuxot, amiben alapból telepítve van a Wine, vagy ha nincs, de legalább, ha telepítem, akkor nagy eséllyel tudja futtatni a Windowsos portable programokat? Mint, Ubuntu, Knoppix... -
Krystal_s
addikt
válasz
headhunter #83491 üzenetére
Basszus de jó lenne néha egy ilyen tanár nekem is. Mindenből profira képezném magam. Sokkal gyorsabb, idegileg nyugtatóbb lenne, mint mindent egyedül saját káromon, sok sok agy-szem fárasztással megtanulgatni.
Már tinikoromban is állandóan h@cker batárokra "vadásztam". Számomra ők a profi linux userek. -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #83218 üzenetére
Oké értem. Opera mini volt olyan, amit írsz. Az nagyon minimal volt. Még mobilon sem használtam.
Most nem az én fő gépemről van szò... 🙂 -
Krystal_s
addikt
válasz
#63718632 #83197 üzenetére
Van egy netbook, amit régóta nem használtam. Azon kísérleteztem, hogy mit lehet belőle kihozni a Win 7-hez képest, ami alapból van rajt. Közben amúgy is szoktam Linux rendszereket próbálgatni, mert érdekel.
Annak a gépnek a paraméterei.
Mobilról most nem tudom bővebben.. A lényeg, hogy nem várok csodát. -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #83198 üzenetére
Te pedig értelmezd, amit írtam! Pont azt magyarázod, amivel tisztában vagyok és amiért feltettem a kérdést.🙂 Írtam, hogy amikor nem az OS lassít... Pl olyan gépnél, amiben min. 4 GB RAM van tök mindegy, ha 700 MB-ot eszik az OS, vagy 500-at. Mások jönnek állandóan azzal, hogy lassú gépre Linux való. De pont netezéshez az nem megoldás, ha közben ugyanazt a böngészőt használják.
Egy régebbi netbookon próbálgattam pár napja (Zorin, Zorin light, Mint... ) és csak megjegyeztem, hogy nem érezhető gyorsabbnak Linuxxal, mint Win7-tel a böngészés. De, ha lètezne spéci optimalizált böngészős fork, mint mobilra, azzal jobb lehetne. -
Krystal_s
addikt
válasz
CPT.Pirk #83191 üzenetére
és májkimiki:
Tudom vannak lassú gépekre ajánlottabb disztribúciók, de olyan esetben melyiket érdemes telepíteni, amikor egy gépet csak netezésre használnak? Amikor maga a rendszer nem tűnik lassúnak, hanem a böngészés főleg médiás tartalmakkal (Youtube, Facebook...). Van, olyan amin a böngésző jobban optimalizálva van és kevesebb erőforrást igényel? pl mint mobilon.
-
Krystal_s
addikt
válasz
sh4d0w #83149 üzenetére
Én még egyik gépnél (többféle linuxnál) sem láttam, hogy megjelent volna a tty1 login akár egy pillanatra is a grafikus login előtt.
De mások sem mondták, ezért kérdeztem rá.
Ránéztem több youtube videóra, de azoknál sem volt, csak akkor, ha nem tudott grafikus felületre váltani.
A notiban Intel integrált VGA van. Azt olvastam vga driver is okoz ilyet.
/home partíció nincs külön, mert nem csináltam. Azon a gépen nem kell.
Azért baj, ha nincs autologin, mert nem normális, ha azzal nem tud grafikus felületre váltani és nem az én gépem. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, Mint topikban és a haladóban sem kaptam választ, ezért itt is megkérdezném hátha valaki ért hozzá.
Egy notebookra telepítettem dualbootban a Mint 20.2-t. Live módban és telepítés közben is normálisan megjelenített mindent. Amikor végzett restartot kért, utána már nem jött be a grafikus felület, csak fekete kép szöveggel.
Linux Mint 20.2 gépnév tty1
gépnév login:A ctrl+alt+F1 (F3-F7-F8) sem működött, nem tudtam grafikus felületre váltani. Újratelepítettem és most is elsőre ez a fekete kép a tty1 szöveggel jön be, de pár mp után átvált grafikus felületre.
Más gépeknél korábban azonnal bejött a grafikus felület.
Nem tudjátok mitől lehet ez?
Ami feltűnt, először automatikus bejelentkezésre volt állítva, második telepítés után meg (véletlenül) maradt a jelszókérés belépésnél.
Nem mertem még átállítani auto belépésre, mert azt írja, ha a /home titkosított, akkor nem tud majd belépni. Nálam nincs /home (csak csere és root), de nem akarok megint úgy járni, mint elsőre.Szóval akkor az sem normális, hogy 3 mp. - re megjelenik ez a szöveg belépés előtt?
Linux Mint 20.2 gépnév tty1
gépnév login:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Interactive Brokers társalgó
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged