Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• drachos

tag

Üdv!

Most fenn van a gépemen egy xp, meg egy kubuntu, és ugye grub indul el bootolásnál. Az lenne a kérdésem, ha bebootolok live cd-ről egy másik linuxot, (szintén ubuntu alapút), és feltelepítem a kubuntu helyére, tehát leformatálom azt a particiót, akkor működőképes lesz a dolog, be fog bootolni?

• drachos

tag

válasz Szplöttyy #8355 üzenetére

"Lassú, fagy, elég lehetetlen dolgokat művel... "

Erre egyik ismerősöm biztos azt mondaná, hogy ez csak rajtad múlik, a linix tényleg azt csinálja, amire beállítod/utasítod:)

Egyszer lefordított valamit nekem a kernelbe, mikor ubuntu volt fenn, akkor raktam fel kipróbálni. Na, nem indult el utána a linux:) erre mondtam, hogy sebaj, úgyis csak kipróbálni raktam fel, de 1 hétig használtam, annyira nem akartam akkor erőltetni, mondom majd úgyis letörlöm. Erre mondta, hogy ne, ez nem winfos, linuxba mindent meg lehet javítani, guglizak, kérdezősködjek és csináljam meg... na ja:D Mindenesetre biztos jó gyakorlás lett volna:)

• drachos

tag

Sziasztok!

Én eddig végig winfost használtam, Linuxot azt putty-on keresztül szoktam (egyetemi szerveren), szóval ha már egyszer be van konfigolva a linux, azért megy valamelyest a munka rajta. DE! Most itthonra is szeretnék, méghozzá Kubuntu-t. A kérdésem az lenne, hogy neten ubuntu-hoz van nagyon sok infó, de gondolom ez tökéletesen igaz kubuntu-ra is, hiszen csak annyi a különbség hogy egyik gnome másik kde grafikus felületet használ, nem?

A másik kérdésem, hát ugye, sok windowsos évek, és akkor azt hallani, hogy nem kell semmi extra védelem linuxra, ezt nehéz elhinni, de nyílván így van, ha már mindenki ezt mondja :) Szóval elég az iptables-t jól beállítani, olvastam asszem pont ebben a témában, hogy vannak scriptek amik beállítják. Esetleg tudnátok valami linket adni? Vagy valami bővebb infót az iptables konfigurálásáról.

És egyébként kell még valami fontos dolog az induláshoz? A telepítés menni fog, már telepítettem linuxot, működött is, ubuntu volt amúgy, asszem pár dolgot kellet állítani elején grafikus felületen, és ennyi. De mivel az csak amolyan "próba linuxozás" volt, nem foglalkoztam a beállításokkal. Tehát kell még esetleg valamit configolni? (Persze a megfelelő driverek telepítésén kívül)

Előre is köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák