- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
drachos
tag
Üdv!
Most fenn van a gépemen egy xp, meg egy kubuntu, és ugye grub indul el bootolásnál. Az lenne a kérdésem, ha bebootolok live cd-ről egy másik linuxot, (szintén ubuntu alapút), és feltelepítem a kubuntu helyére, tehát leformatálom azt a particiót, akkor működőképes lesz a dolog, be fog bootolni?
-
drachos
tag
válasz
Szplöttyy #8355 üzenetére
"Lassú, fagy, elég lehetetlen dolgokat művel... "
Erre egyik ismerősöm biztos azt mondaná, hogy ez csak rajtad múlik, a linix tényleg azt csinálja, amire beállítod/utasítod
Egyszer lefordított valamit nekem a kernelbe, mikor ubuntu volt fenn, akkor raktam fel kipróbálni. Na, nem indult el utána a linux
erre mondtam, hogy sebaj, úgyis csak kipróbálni raktam fel, de 1 hétig használtam, annyira nem akartam akkor erőltetni, mondom majd úgyis letörlöm. Erre mondta, hogy ne, ez nem winfos, linuxba mindent meg lehet javítani, guglizak, kérdezősködjek és csináljam meg... na ja
Mindenesetre biztos jó gyakorlás lett volna
-
drachos
tag
Sziasztok!
Én eddig végig winfost használtam, Linuxot azt putty-on keresztül szoktam (egyetemi szerveren), szóval ha már egyszer be van konfigolva a linux, azért megy valamelyest a munka rajta. DE! Most itthonra is szeretnék, méghozzá Kubuntu-t. A kérdésem az lenne, hogy neten ubuntu-hoz van nagyon sok infó, de gondolom ez tökéletesen igaz kubuntu-ra is, hiszen csak annyi a különbség hogy egyik gnome másik kde grafikus felületet használ, nem?
A másik kérdésem, hát ugye, sok windowsos évek, és akkor azt hallani, hogy nem kell semmi extra védelem linuxra, ezt nehéz elhinni, de nyílván így van, ha már mindenki ezt mondja
Szóval elég az iptables-t jól beállítani, olvastam asszem pont ebben a témában, hogy vannak scriptek amik beállítják. Esetleg tudnátok valami linket adni? Vagy valami bővebb infót az iptables konfigurálásáról.
És egyébként kell még valami fontos dolog az induláshoz? A telepítés menni fog, már telepítettem linuxot, működött is, ubuntu volt amúgy, asszem pár dolgot kellet állítani elején grafikus felületen, és ennyi. De mivel az csak amolyan "próba linuxozás" volt, nem foglalkoztam a beállításokkal. Tehát kell még esetleg valamit configolni? (Persze a megfelelő driverek telepítésén kívül)
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- GSM / 4G / 5G hálózat erősítő
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged