- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
Próbálom lefuttatni, látszólag lefut, de nem azt csinálja amit kellene szerintem. A php-cgi /mnt/www/elo.php parancsra annyit ír ki, hogy:
X-Powered-By: PHP/5.4.11
Content-type: text/htmlEzzel a paranccsal csináltam egy index.php-t, amire hivatkozva a 192.168.x.x:81-es címen üres képernyő jött csak fel a böngészőben:
echo "<?php phpinfo(); ?>" > /mnt/www/index.phpAz egésznek pedig EZ alapján álltam neki.
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni PHP parancs futtatásához. Egy routeren openwrt van, uhttpd webszerverrel és php5-tel. Egy egyszerű, erre a szerverre feltett, kívülről elérhető html weblapra feltettem egy nyomógombot, ezt megnyomva egy php fájlnak kellene lefutni, de csak ezt a hibát kapom:
Unable to launch the requested CGI program:
/mnt/www/cgi-bin/elo.php: Exec format errorAz egyszerű html lap így néz ki:
<!DOCTYPE html>
<html dir="ltr">
<head>
<meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="content-type">
<title>:)</title>
<meta content="A" name="author">
</head>
<body>
<p><br>
<form action="cgi-bin/elo.php" method="get">
<input type="submit" value="Kamera KI!">
</form>
</p>
</body>
</html>Az elo.php pedig így:
<?php
print 'teszt';
?>Valakinek van ötlete, hogy miért kapok hibát? Előre köszönöm a segítséget!
-
Kris87
aktív tag
válasz
MacCaine #11744 üzenetére
Nah közben próbálkoztam azért, sikerült ráforgatni a legújabb Transmission-t, elméletileg a transmission-daemon is fut, legalábbis mikor kiadom a parancsot, akkor nem ír hibát, ennek ellenére a nasipcíme:9091-es oldal nem működik. Az etc/hosts file-ban lehet, hogy kellene valamit mókolni, mert valószínű defektes:
192.168.1.105 localhost NAS
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 NAS localhost
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts -
Kris87
aktív tag
Köszi, próbálkozom, azonban sajnos amit feltett, azt az archiv szerverről tette fel, vagyis egy nagyon régi verzió (0.6.1) került fel. Ugyanez a helyzet az rtorrentel is, ősrégi. Olyan parancs, hogy transmission-daemon nem létezik, a transmissioncli-vel leszedtem egy torrentet, de nem volt kerek.
Átírtam a sources.list-et a javasolt 3 sorra úgy, hogy a megfelelő helyre lenny-t tettem, az apt-get update és az apt-get dist-upgrade utána nem futott le, benyögte, hogy nem jó a kernel verzióm, és nem tudja így megoldani, maradnom kell az etch-nél. Arra viszont hogy teszek naprakész programot, fogalmam sincs egyelőre.
A linkelt cikkeket átolvasom, hátha találok valamit.
-
Kris87
aktív tag
Jelentem alásan átírtam PICO-val a sources.list-et, csak ezt hagytam/raktam benne:
deb http://archive.debian.org/debian etch main contrib
ezzel kapott egy apt-get update-t, majd egy apt-get install transmission-t, dolgozott vagy 10 percig, de felment (látszólag) hiba nélkül.Naszóvalakkor elméletileg feltettem valamit, ami nem tudom, hogy hol van, és mit is kell vele csinálni!
Na jó valami beállításokat kellene keresnem, hogy hova töltsön alapból (amit még én sem tudok
), valamint nem tudom, hogy ezt így elérem-e webgui-n keresztül.
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Transmission telepítésében szeretnéksegítséget kérni, egy NSD-100-as NAS-ra kellene felvarázsolni, amin egy fajta debian-etch-base rendszer működik. SSH-val tudom "piszkálni" a NAS-t, eddig az "apt-get install transmission" paranccsal próbálkoztam, ami addig eljut, hogy kiírja, milyen csomagok kellenek hozzá, valami 15 Mb, aztán megkérdezi, hogy aláíratlanul is fel szeretném-e tenni őket, majd a legtöbb csomagra hibát dob, hogy nem található az adott webhelyen, vagy valami ilyesmi. A apt-get update && sudo apt-get install --fix-missing transmission parancsokkal és kombinációjukkal próbálkoztam már, nem mentem vele semmire.
Egy egyszerű, távolrólelérhető web-guis torrent kliens lenne a cél, amit a magyar trackerek is elfogadnak, bárkinek bármi javaslata van, ne fogja vissza magát
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Vicces képek
- HiMedia lejátszók
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged